Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który z magów?

Seso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy, która postać jest lepsza - druid czy sorc?

Proszę o w miarę dobre uzasadnienie, abym miał łatwiejszy wybór :)

Opublikowano

Nie ma lepszej, to zależy wszystko od preferencji.

Druid jest mega ciężki do opanowania na hlvl (170lvl+), ponieważ musi patrzeć na monstery, swoje hp, hp sojuszników, walle itd.

Sorc to natomiast czysty dps który służy do zadawania obrażeń, a nie leczenia.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Czyli mówiąc prościej dla takiego laika jak ja, sorc będzie zdecydowanie łatwiejszy ;d?

Opublikowano

Druid:

-zdecydowanie szybciej znajdziesz team do hunta, możesz zakumplować się z jakimiś ek'ami i regularnie huntowac. (exura sio"..)

-ciężka gra na facc, tutaj nie ma co konkurować z sorcem na niskich poziomach bo spelli ofensywnych jest znacznie mniej.

-możliwość używania unikalnych run typu paralyze, krzaczki. (tworzenie avalanchow, icicle.)

-słabsze obrażenia od spelli ofensywnych w porownaniu do ms.

-obrażenia od frigo/terry, z zaznaczeniem na to pierwsze, spora przewaga nad ms iż większość mobkow które sie hunci są wrażliwe na lód i możesz ciorgać gran frigo hury/e. winter.

-spore zużycie many podczas wojen/akcji, dokładnie chodzi i mi o paralke, jeżeli jestes jedynym druidem i koles spierd***, mają ci co zarzucic :)

-własciwie druid przyda się wszędzie.

Master Sorcerer:

-ogromny burst nawet na facc (geby, vis hury, możliwość tworzenia sd.)

-ciężej znaleźć team do hunta, dużo zależy też od serwera ile ludu itp. na moim jest ciężej niż druidowi

-obrażenia z vis'a/ognia

-no i słynne ueki które powalają sporym dmg.

Ktoś może powiedzieć, na wyższym lv nie ogarniesz itp. Uwierz, jeśli taki osiągniesz ograniczając bota/eliminując go bedziesz miał ogar w łapie.  Jak sie przesiadasz z palka/eka to bedziesz musiał pewnie z początku przypłacic dedami.

Ogólnie rzecz  biorąc postacie zbytnio sie nie różnią, niby nic a jednak aż tyle, wybierz to co Ci bardziej odpowiada.

Opublikowano

Czyli mówiąc prościej dla takiego laika jak ja, sorc będzie zdecydowanie łatwiejszy ;d?

w ogóle nie polecam an start magów, lepiej zacznij od knighta lub paladyna.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Mam 27 knighta, jestem już doświadczonym graczem xD ?

Radzę dobić 90-100 lvl. Jeżeli chcesz grać magami to nie obędzie się też bez cashmakera lub kupnem pieniędzy na allegro no i oczywiście pacc.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Mam 27 knighta, jestem już doświadczonym graczem xD ?

Heh, zapewne nauczyłeś sie zakładać ekwipunek i zaznaczać mobki w targetingu ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...