Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarna góra & Nexxrama

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem narazie świeżakiem w hearthstone, gram od 2 dni, po kilka gierek dziennie,

czy opłaca mi się zbierać na Nexxrame i Czarną Górę? Z tego co widzę, to są tam karty na których opiera się sporo decków. Aktualnie mam tylko deck na druida&huntera z kart podstawowych - deck z mpcforum.

Opublikowano

Zbierać zawsze warto, chociaż osobiście na razie odpuściłbym u Ciebie Czarną Górę i Naxxramas, ponieważ nie masz podstawowych kart do niektórych decków. Zbieraj złoto, kupuj za nie zwykłe pakiety kart a jak stwierdzisz, że zakupiłeś ich wystarczająco dużo, wtedy weź się za przygody. 

Opublikowano

Zbierać zawsze warto, chociaż osobiście na razie odpuściłbym u Ciebie Czarną Górę i Naxxramas, ponieważ nie masz podstawowych kart do niektórych decków. Zbieraj złoto, kupuj za nie zwykłe pakiety kart a jak stwierdzisz, że zakupiłeś ich wystarczająco dużo, wtedy weź się za przygody. 

tzn. osobiście nie umiem składać decków, a jedyne karty które potrzebuję i ich nie mam/miałbym problem z wytworzeniem to legendarne & karty z przygód :/ (oczywiście sugerując się deckami ze strony hearthpwn)

Opublikowano

Jeżeli jesteś początkującym graczem to nie licz na to, że będziesz mieć wszystkie legendy jakie potrzebujesz do składania decków według jakiś tam poradników. Wszystkie niezbędne karty jakie aktualnie potrzebujesz na początek znajdziesz w podstawowym pakiecie kart, jest też drugi pakiet "Gobliny vs Gnomy", jednakże odradzam zakup tych pakietów - uzbieraj wystarczającą ilość kart z podstawowego pakietu, później zajmij się przygodą bądź zbieraj na ten drugi pakiet kart.­ 
Pragnę Cię tylko oświecić, że cała przygoda nie kosztuje 700 złota - tyle kosztuje tylko jedno skrzydło a w każdej przychodzie jest ich około 6.
@Edit
Możesz też popatrzeć jak grają bardziej doświadczeni gracze na YouTube, dobry przykład to MKRR3.

Opublikowano

Jeżeli jesteś początkującym graczem to nie licz na to, że będziesz mieć wszystkie legendy jakie potrzebujesz do składania decków według jakiś tam poradników. Wszystkie niezbędne karty jakie aktualnie potrzebujesz na początek znajdziesz w podstawowym pakiecie kart, jest też drugi pakiet "Gobliny vs Gnomy", jednakże odradzam zakup tych pakietów - uzbieraj wystarczającą ilość kart z podstawowego pakietu, później zajmij się przygodą bądź zbieraj na ten drugi pakiet kart.­ 

Pragnę Cię tylko oświecić, że cała przygoda nie kosztuje 700 złota - tyle kosztuje tylko jedno skrzydło a w każdej przychodzie jest ich około 6.

@Edit

Możesz też popatrzeć jak grają bardziej doświadczeni gracze na YouTube, dobry przykład to MKRR3.

Jest 5 przygód każda po 700 monet, czyli 3,500 za przygodę.. tak tak wiem :)

Opublikowano

Dokładnie. Zostały jeszcze złote karty (nie te przepisane po osiągnięciu odpowiedniego lvla u danej klasy), jeżeli masz zwykłą i tą samą złotą kartę to radzę ją zmienić na pył. Wczoraj wymieniłem parę złotych kart i było mnie stać na jedną legendę co według mnie jest dobrym dealem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...