Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Udostępnienie skryptu na klany! Wersje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witajcie.

Ostatnio mi się nudziło, więc przerobiłem i zaktualizowałem sobie jakiś stary, angielski skrypt na klany.

Skrypt jest w 80% po Polsku.

Skrypt posiada tagi przed nickiem na czacie

Skrypt posiada komendy na dodawanie, usuwanie graczy z klanu, tworzenie, usuwanie klanów, dodawanie sojuszy, wrogów itd.

Zablokowane jest atakowanie członków z klanu

Można przełączać między czatem globalnym, a klanowym

Do skryptu wymagane jest SkQuery oraz Skript

Nie pytajcie o claimy, bo ich nigdy nie będzie

Skrypt będzie aktualizowany na bieżąco, w miarę moich możliwości i czasu

Skrypt:

Wersja skryptu: 1.0 (Brak bugów / Nie znaleziono bugów):

http://pastebin.com/5s6avWuM

Wersja skryptu: 2.0

(Zmieniono estetykę skryptu, spolszczono komendy w 100%)

http://pastebin.com/wPpeCMPV

Wersja skryptu: 3.0

(Poprawiono kilka mniejszych błędów, poprawiono estetykę, spolszczono skrypt w 100%)

http://pastebin.com/jm3tkBbY

Zdjęcie z gry:

15857255060211047098.png

*Komenda w grze: /clan

*Uprawnienia:

clan.reload (tylko dla administratorów)

-

Jeśli Ci się spodobał, walnij tego lajka, napisz komentarz.

Skrypt możesz zobaczyć, przetestować na moim serwerze [wersja 1.8.x]

IP: 

SKRYPT JEST CAŁY CZAS UDOSKONALANY! BEZ ZBĘDNEJ KRYTYKI.

logo8.png

Niedługo...

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skrypt to skrypt nigdy chyba się do niego nie przekonam. Kod ładnie napisany jedynie co to bym zmienił kolorystykę bo ten niebieski gryzie mnie jakoś mocno w oczy 

Opublikowano

Po co zainstalowac 1 dobry plugin, jak mozna 2 c*****e pluginy i 1 config do niego.

@topic

on join:
        if player has permission "Clans.Version":
                set {_ver} to text from url "xxx"
                if {_ver} is "0.2.1":

za kazdym razem przy wejsciu w GLOWNYM watku sprawdza wersje? Nowy watek to jeszcze jeszcze, ale glowny?

https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=Sancte

> kup serwer nie majac oryginalnej wersji gry XDDD

@antygówno

czemu wchodzac w download mam jakis tekst?

o co chodzi?

Opublikowano

on join:
if {_ver} is "0.2.1":

co to ma byc ?? Juz odrazu kodu nie uzyje.

@topic

Idz pisac jave a nie w skript sie bawisz.Skript slaby niestety nie polecam.

Opublikowano

Po co zainstalowac 1 dobry plugin, jak mozna 2 c*****e pluginy i 1 config do niego.

@topic

on join:
                if {_ver} is "0.2.1":

ja juz dziekuje za kod

za kazdym razem przy wejsciu w GLOWNYM watku sprawdza wersje? Nowy watek to jeszcze jeszcze, ale glowny?

#skriptogowno

false, zlodziej, a na serwer go stac

@antygówno

czemu wchodzac w download mam jakis tekst?

o co chodzi?

Od razu zrównałbym Cię z ziemią, ale znów bana dostanę.

O Boże, przy wejściu sprawdza wersję, Boże no nie możliwe, straszne ; ;

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Nie wiem za co masz go równać z ziemią, bo @filippop1 ma większe doświadczenie, i uwierz mi, wie więcej od ciebie, mnie i paru innych osób razem wziętych.

ps: tak straszne, bo skript jest jednowątkowy, i uwierz mi, to sprawdzanie nie jest dobre.

@antymarekpl1

Wchodzę w download, i mam tekst jakiś, gdzie mam go wkleic zeby plugin dzialal?!11one

a tak to fajne daje plus :3:3 albo nie

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

SKRYPT jest mega dla mnie bardzo wazny szukałem od dawna dam + jeżeli zmieniasz aby było &8[&6CLAN&8] Ranga Nick: Z góry będę wdzięczny 

@ziomzsierpc11

Ale przecież tak jest, w sensie klan>ranga>nick

@AdamGrzegorz

Nie pytałem Cię w jakim stopniu on zna się na pisaniu skryptów, nie interesuje mnie to, zupełnie.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

@ziomzsierpc11

Ale przecież tak jest, w sensie klan>ranga>nick

@AdamGrzegorz

Nie pytałem Cię w jakim stopniu on zna się na pisaniu skryptów, nie interesuje mnie to, zupełnie.

Nie znam sie na pisaniu skryptow, ale wiem jak to dziala.

Skrypt jest jednowatkowy, czyli jak strona nie bedzie odpowiadac, to bedzie lag na serwerze.

jak wyzej - nikt nie lubi lagow na serwerze

Opublikowano

­Skrypt to skrypt, niestety.

Wiele pracy poświęciłeś (chyba) na pisaniu tego skryptu, lecz mogłeś przez ten czas nie w skrypcie, a w Javie go napisać, byłoby lepiej i funkcjonalniej. ;)

Przede wszystkim do poprawy leci kolorystyka i to:

on join:
                if {_ver} is "0.2.1":
                        stop
                else:
                        message "&7Nowa wersja &bClanów &7jest dostepna!"

mogłeś zrobić, że podczas uruchamiania sprawdza wersję i ustawia np. {newversion} na true. ;)

po drugie:

on skript load:
        if {_ver} is "0.2.1":
                stop
        else:
                send "Jest już nowa wersja clanów!" to console
        invoke "reloadconfig"

jak to ma działać, skoro nie ma adresu strony? Ten skrypt nie zadziała.

sygnatura.png

Opublikowano

­Skrypt to skrypt, niestety.

Wiele pracy poświęciłeś (chyba) na pisaniu tego skryptu, lecz mogłeś przez ten czas nie w skrypcie, a w Javie go napisać, byłoby lepiej i funkcjonalniej. ;)

Przede wszystkim do poprawy leci kolorystyka i to:

on join:
                if {_ver} is "0.2.1":
                        stop
                else:
                        message "&7Nowa wersja &bClanów &7jest dostepna!"

mogłeś zrobić, że podczas uruchamiania sprawdza wersję i ustawia np. {newversion} na true. ;)

po drugie:

on skript load:
        if {_ver} is "0.2.1":
                stop
        else:
                send "Jest już nowa wersja clanów!" to console
        invoke "reloadconfig"

jak to ma działać, skoro nie ma adresu strony? Ten skrypt nie zadziała.

Skrypt zadziała bez tego.

Ale masz rację, dzisiaj wrzucę wersję 1.1, z poprawionym kodem.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Ale niema kolorów.. i rangi nie mam :) mam tylko nick jest na &bSWAG a chce tak &8[&6SWAG&8] Ranga Nick:

to użyj sobie pluginu FunnyGuilds jest lepszy niż ten skrypt lagujący i tam możesz sobie wszystko ustawić 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@topic

on join:
                if {_ver} is "0.2.1":

ja juz dziekuje za kod

false, zlodziej, a na serwer go stac

@antygówno

(bo to jedno wieeeeelkie gowno </3)

Moim zdaniem możliwość rejestracji na forum powinna być dostępna po pokazaniu świadectwa z podstawówki.

Krytykujecie autora, ale przynajmniej się postarał. Oczywiście pseudo-programiści muszą słać w jego stronę masę hejtu aby konkurencja im przypadkiem nie wyrosła. Fakt, faktem mógł zrobić plugin, bo skrypty są słabe, ale nie są gównem jak iloraz inteligencji niektórych użytkowników wyżej. Pozdrawiam (niektórych).

Opublikowano

Szkoda, że autor tego tematu tracił czas na ten skrypt. Naucz się już javy, a nie publikujesz zjadacze ramu.

Opublikowano

Moim zdaniem możliwość rejestracji na forum powinna być dostępna po pokazaniu świadectwa z podstawówki.

Krytykujecie autora, ale przynajmniej się postarał. Oczywiście pseudo-programiści muszą słać w jego stronę masę hejtu aby konkurencja im przypadkiem nie wyrosła. Fakt, faktem mógł zrobić plugin, bo skrypty są słabe, ale nie są gównem jak iloraz inteligencji niektórych użytkowników wyżej. Pozdrawiam (niektórych).

Mogę ci pokazać świadectwo z 3 klasy gimnazjum,   :)

Hmm, pseudo-programiści... dobre! To nowa nazwa dla dobrych developerów jakimi są @filippop1 ? Ja siebie nie nazywam developerem, przynajmniej nie dobrym, bo dopiero się uczę, ale filippopa wyzywać od pseudo-programistów? K***a no dobre! 

Tak, muszą słać falę hejtu, bo skrypty to coś, czego nie powinno się używać na codzień, szczególnie w takich wielkich projektach, lepiej po prostu wgrać wielowątkowy plugin. :)

@antywarrrrn

Słabe bo skrypt, może przeniesiesz to na plugin, dodasz mysql i wielowątkowość? :D

­

Opublikowano

Mogę ci pokazać świadectwo z 3 klasy gimnazjum,   :)

Hmm, pseudo-programiści... dobre! To nowa nazwa dla dobrych developerów jakimi są @filippop1 ? Ja siebie nie nazywam developerem, przynajmniej nie dobrym, bo dopiero się uczę, ale filippopa wyzywać od pseudo-programistów? K***a no dobre! 

Tak, muszą słać falę hejtu, bo skrypty to coś, czego nie powinno się używać na codzień, szczególnie w takich wielkich projektach, lepiej po prostu wgrać wielowątkowy plugin. :)

­

Nie wiem czy jest on dobrym "developerem", bo nie kupiłem jeszcze mieszkania/domu ale śmiem wątpić, że nie. Przynajmniej świadczy o tym jego niski iloraz inteligencji i żałosne wypowiedzi wyżej. Jeśli już muszą słać falę hejtu to niech to robią na poziomie, a nie piszą "skrypty to gówno" jak jakieś tępe bachory. Nie broń swojego kolegi na siłę.

Na tym możemy zaprzestać dyskusję, bo zaraz Blezur wleci i wlepi warny jak zwykle.

Opublikowano

Nie wiem czy jest on dobrym "developerem", bo nie kupiłem jeszcze mieszkania/domu ale śmiem wątpić, że nie. Przynajmniej świadczy o tym jego niski iloraz inteligencji i żałosne wypowiedzi wyżej. Jeśli już muszą słać falę hejtu to niech to robią na poziomie, a nie piszą "skrypty to gówno" jak jakieś tępe bachory. Nie broń swojego kolegi na siłę.

Na tym możemy zaprzestać dyskusję, bo zaraz Blezur wleci i wlepi warny jak zwykle.

Hmm, to nie śmiej, bo go nawet nie znasz, i oceniasz go z góry, pewnie nawet nie zobaczyłeś jego projektów. A ma ich dość sporo. 

Co mają umiejętności programistyczne do dobrego i schludnego pisania? Sam nie potrafię pisać "na poziomie" (jak Ty, piszesz dość wyraźnie, nie to co ja) a uczę się programowania i wiele osób potwierdza że wiem coraz więcej. Przypadek? Moim zdaniem nie, dlatego takie osądzanie jest perfidne i bezczelne z punktu widzenia Twojej osoby.

Pozdro

@antymarekpl1andothers

Fajny skrypt, ale kiedy update? i czemu jak wchodze w download to mam tekst? powiedz mi gdzie mam to wkleic ok?

­

Opublikowano

Hmm, to nie śmiej, bo go nawet nie znasz, i oceniasz go z góry, pewnie nawet nie zobaczyłeś jego projektów. A ma ich dość sporo. 

Co mają umiejętności programistyczne do dobrego i schludnego pisania? Sam nie potrafię pisać (jak Ty, piszesz dość wyraźnie, nie to co ja) a uczę się programowania i wiele osób potwierdza że wiem coraz więcej. Przypadek? Moim zdaniem nie, dlatego takie osądzanie jest perfidne i bezczelne z punktu widzenia Twojej osoby.

Pozdro

­

Konam xD Tu nie chodzi o umiejętność pisania tylko o kulturę, a ty na siłę zmieniasz temat. xD XD xD Bronisz swojego kolegę który jedyne to potrafi to napisać "skrypty to gówno". Moim zdaniem jest to żałosne.

Opublikowano

Konam xD Tu nie chodzi o umiejętność pisania tylko o kulturę, a ty na siłę zmieniasz temat. xD xD xD Bronisz swojego kolegę który jedyne to potrafi to napisać "skrypty to gówno". Moim zdaniem jest to żałosne.

To jest to samo. Skąd wiesz że Bill Gates był kulturalny? Albo ktokolwiek inny? :D Po prostu go nie wkurwiali, proste.

Nie sądze aby potrafił tylko to napisać, obserwuje go od dłuższego czasu, i mam do niego szacunek jako programistę, więc go bronię, bo i tak ma rację.

Moim zdaniem nie jest to żałosne, po prostu ocenia coś co jest c*****e bardzo dobitnie, i to się moim zdaniem ceni, nie ukrywa nienawiści i furii do idiotyzmu szerzącego się na forum. :)

@AntyWarn

Kiedy update? czekam na niego z niecierpliwością! plz dodaj może /efekt z różnymi efektami dla klanu, to będzie z*******e k? :D

­

Opublikowano

To jest to samo. Skąd wiesz że Bill Gates był kulturalny? Albo ktokolwiek inny? :D Po prostu go nie wkurwiali, proste.

Nie sądze aby potrafił tylko to napisać, obserwuje go od dłuższego czasu, i mam do niego szacunek jako programistę, więc go bronię, bo i tak ma rację.

Moim zdaniem nie jest to żałosne, po prostu ocenia coś co jest c*****e bardzo dobitnie, i to się moim zdaniem ceni, nie ukrywa nienawiści i furii do idiotyzmu szerzącego się na forum. :)

@AntyWarn

Kiedy update? czekam na niego z niecierpliwością! plz dodaj może /efekt z różnymi efektami dla klanu, to będzie z*******e k? :D

­

Mały, durny człowieczku wyjdź i nie wracaj do tego tematu.

Te twoje qEssentials.. zacznijmy od tego że jest to jedno wielkie, niekompatybilne, zbugowane gówno.

Dalej... jak tam twój serwerek SkyBlock? Nie wypalił, co? ;)

Jutro gimbaza musisz wstać, idź się poucz jeszcze na pszyre czy coś.

Temat:

Dzisiaj potaram się wam wrzucić drugą wersję.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Mały, durny człowieczku wyjdź i nie wracaj do tego tematu.

Te twoje qEssentials.. zacznijmy od tego że jest to jedno wielkie, niekompatybilne, zbugowane gówno.

Dalej... jak tam twój serwerek SkyBlock? Nie wypalił, co? ;)

Jutro gimbaza musisz wstać, idź się poucz jeszcze na pszyre czy coś.

Temat:

Dzisiaj potaram się wam wrzucić drugą wersję.

Po 1. gimbaza? Niestety ziomeczku, już ją skończyłem, ale masz rację, jutro szkoła, czas się pouczyć jeszcze refleksji na infę...

Po 2. qEssentials... wielkie niekompatybilne zbugowane gówno? Czy ty się słyszysz? Bo wydaje mi się że nawet go nie przetestowałeś, ani nie zobaczyłeś kodu, kocham takich ludzi, próbują być fajni ale im coś nie wychodzi :D I jadą ludzi bezpodstawnie, bo nie potrafią napisać nic co by było na tyle fajne, aby je zachwalali.

pzdr

­

Opublikowano

Proszę ogarnąć kłótnie w tym temacie, w innym razie nastąpi blokada postów lub ban za flamewar. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...