Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki typ serwera wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciał bym otworzyć serwer survival+gildie ,ale nie taki zwykły planuje zrobić targowiska , domy do kupienia , każdy gracz będzie mógł otworzyć swój stragan , kupić dom , zrobić gildie , teren gildii będzie się powiększać monetami zdobytymi na targu.

Będą cobblexy itd

Planuje wgrać też jakieś mody,aby ulepszyło grę na serwerze.

Z biegiem czasu będe robić txt z broniami ponieważ wgram bronie na serwer i będzie je można kupywać na stronie lub kraftować .

Svipy/vipy będą mieli obniżony ceny za stragany itd oraz dodane ciekawe rzeczy takie jak otworzenie swojego biznesu w mieście .

Więcej informacji dowiecie się na serwie ;)

Opublikowano

­Tylko powiedz mi w takim razie, w którym miejscu widzisz tu survival skoro bedą mogli kupić domy? Bez sensu.

Wydaje mi się, że za dużo jest serwerów typu survival, pomyśl nad czymś czego wielce nie ma w Polsce, typu np. serwer guns.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­Tylko powiedz mi w takim razie, w którym miejscu widzisz tu survival skoro bedą mogli kupić domy? Bez sensu.

Wydaje mi się, że za dużo jest serwerów typu survival, pomyśl nad czymś czego wielce nie ma w Polsce, typu np. serwer guns.

Survival w tym że gracze wszytkie itemy zdobywają w lasach , kopalniach , będą wojny gildyjne itd

Opublikowano

Myśle ze wypali ale chociaz zalezy jak pluginy ogarniesz i ile ramu bo ja chetnie moge byc u was technikiem

auto logowanie premium moge ci napisac za darmo napisz na pw napewno sie dogadamy

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

­@Jarramore Mądra jak już, jestem kobietą, co chyba widać na avatarze? :)

Nikt też nie karze pisać Ci od razu pluginów, tylko pomyśleć nad czymś czego w Polsce nie ma lub jest tego niewiele, więc proszę czytać uważniej i ze zrozumieniem. :D

­VeIMQWU.png

Opublikowano

myśle ze tutaj masz racje zgadzam sie z toba

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Pomysł całkiem ciekawy, odwiedziłbym serwer. Wszystko zależy od wykonania i estetyki serwera.

No i oczywiście potrzebna jest ekipa, która ogarnie serwer.

Opublikowano

Reklame to moge nagrac jak mi sie spododoba załatwic pare innych youtuberów

Opublikowano

jarramore jak zrekrutujesz administracje od 15-20 lat to napewno bedzie ogar ale tez zalezy od cb jak ogarniesz ten serwer jak chcesz to ci moge pomoc jak cos pw

Opublikowano

Serwer survival gildie ze straganami nie będzie innowacyjny od innych serwerów. Ciężko będzie się wybić, chyba że będzie mnóstwo innych dodatków, które chociaż trochę zmienią kierunek survivalu oraz musi być porządna reklama. Więc pomyśl jeszcze raz nad trybami. 

Opublikowano

Etaku mam zamiar wgrać mody , wybierane aby nie lagowały serwer oraz wgrać plugin dzięki któremu w czasie walki robi ci si lekko czerwony ekran

I wiele wiele więcej ciekawych i nowych rzeczy ;l

Opublikowano

­@Jarramore Mądra jak już, jestem kobietą, co chyba widać na avatarze? :)

Nikt też nie karze pisać Ci od razu pluginów, tylko pomyśleć nad czymś czego w Polsce nie ma lub jest tego niewiele, więc proszę czytać uważniej i ze zrozumieniem. :D

Wiele osób ustawia kobiety jako avatary, więc po tym rozpoznać nie można ;P

@top Serwer ma marne szanse, jest ich masa. Ewentualnie, jeśli wszystko będzie zrobione "perfect" z reklamą u jakiegoś znanego Youtubera może coś z tego wyjść, chodź pomysł nie jest zły.

@kavoweciastko

Bywają i tacy, którzy ustawiają sobie płeć piękną, mimo że są mężczyznami xD

Opublikowano

­@Kacki to w takim wypadku wystarczy spojrzeć na płeć pod avatarem, na jedno wychodzi. :P

Ktoś wspomniał o zostawianiu itemów w domkach. To fakt, będzie problem, chyba że domki będą na osobnym świecie. Generalnie nadal jestem przeciwna pomysłu na serwer, jakoś to się według mnie kupy nie trzyma. :P Ktoś też wspomniał, że ogarnięta Administracja w wieku 15-20 lat. Wiek akurat nic nie ma do rzeczy, bo w wieku 20 lat zawsze moze znaleźć się mało rozsądny i dojrzały człowiek. Tak samo w wieku 12 lat może znaleźć się dojrzała osoba. Wiek nie ma znaczenia, trzeba po prostu dobrze podejść do rekrutacji, wiedzieć jakie pytania zadać.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dlatego domy będą dużo warte , a $ będzie bardzo trudno dostać albo domki będą dostępne tylko dla rang wyższych ...

Opublikowano

To i tak spowoduje magazynowanie itemów w domkach, których nie da się okraść. Dodatkowo na start nie określiłeś za bardzo rozgrywki na serwerze, a już planujesz co będziesz sprzedawał w itemshopie, mnie np. takie podejście na start odpycha od serwera. Samo połączenie jest słabe i wydaje mi się, że taki serwer nie będzie miał dużej liczby graczy.

Opublikowano

Mavai ja nic nie okleślilem ...

Svipow itd nie będzie , będzie ranga wyróżniająca się typu magnat , szlachcic poza tym też muszę myśleć co będę sprzedawać w itemshopie.

Opublikowano

Survival to jest bez domków z komendami typu home spawn buy

Więc to jest najwyżej jakiś ekonomiczny można powiedzieć patrząc na targowiska

Wątpię za dużo tego już jest

TEMAT

Opublikowano

@Jarramore

6 ludzi w administracji to jak dla mnie zbyt duzo. Po tyle osob maja serwery 100 graczy. Ja przynajmniej bym nie mógł spać w nocy jesli bym wiedział ze ktoś ma admina na moim serwie na ktory sam pracowalem 3 miesiace wlacznie z budowaniem,konfigurowaniem i wkladem finansowym. Dlatego będa sami moderatorzy jak już.

Co do trybu to niezbyt mi sie podoba, targi to raczej na skyblock

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@lolzere wiem...

Moderator będzie miał uprawnienia do kar czasowych do wyrzuczenia z serwer'a itd

A adminów nikt nie będzie miał (Oczywiście dobry moderator dostanie po edycjach) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...