Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja naciśnięcia danego klawisza po kliknięciu w button

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Chciałem się dopytać w sumie z czystej ciekawości czy jest możliwość właśnie podpięcia funkcji w stylu "onPressKeyDict[app.DIK_X]" pod button np. w bocznym panelu :P

Jeśli tak, to w jaki sposób ją wywołać w sensie w jakiej formie to napisać, może tak.

A i nie chodzi mi o zwykłe wywołanie pajtona przyciskiem tylko wywołanie naciśnięcia klawisza (z klawiatury)  przyciskiem (w grze).

Dajcie znać ci co ogarniają, dzieki

(ta, wiem jak się podpina proste pajtony pod buttony ale nie dokońca o to mi chodzi..)

/// Do zamknięcia, dzięki wszystkim za pomoc  ^_^

Opublikowano

Naciśnięcie klawisza przyciskiem?

Napisz to po polsku to Ci pomogę.

No a co tu jest niejasno napisane? Nawet podałem przykład.

Chce się dowiedzieć czy jest możliwość wywołania naciśnięcia przycisku np. F1/F2 etc. jakim kolwiek buttonem. 

Taki przykład. Używasz miksturek pod klawiszem "1"

To czy mogę wywołać używanie tego klawisza pod przyciskiem np. w panelu bocznym. \

Chodzi mi o uzyskanie takiego samego efektu jak byś naciskał w klawisz dajmy na to F1 by włączyć aure miecza, tyle że zamiast dusić w przycisk na klawiaturze, kliknąć myszką w przycisk panelu bocznego, o :P

Lepiej nie potrafie wytłumaczyć  xD

Opublikowano

Tak wywołujesz go z game.py sprawdzając jednocześnie czy okno jest pokazane, jeśli tak to wywołujesz określony rezultat.

Inaczej zrozumiałem, a co do twojego problemu poszukaj funkcji odpowiedzialnej za używanie skili i podpnij ją pod button

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Tak wywołujesz go z game.py sprawdzając jednocześnie czy okno jest pokazane, jeśli tak to wywołujesz określony rezultat.

Inaczej zrozumiałem, a co do twojego problemu poszukaj funkcji odpowiedzialnej za używanie skili i podpnij ją pod button

Dalej mnie nie rozumiecie  xD

Nie chodzi mi o dokładną funkcje.

Ja jebie nie mam już pojęcia jak mam to wytłumaczyć... Nie używasz F1 tylko do sklilli prawda? możesz tam wsadzić równie dobrze, peleryny czy poty. 

Chciałbym się kuźwa dowiedzieć czy jest możliwość podpięcia czegoś w stylu "onPressKeyDict[app.DIK_9] = lambda : self.__PressNumKey(9)" żeby nadał funkcjionowało jako klawisz + button, dwa w jednym k***a poddaje sie, nie umiem tego wytłumaczyć chyba. Jesli nadal nikt mnie nie rozumie to zamknijcie ten temat w pizdu xD  

Opublikowano

Dalej mnie nie rozumiecie  xD

Nie chodzi mi o dokładną funkcje.

Ja jebie nie mam już pojęcia jak mam to wytłumaczyć... Nie używasz F1 tylko do sklilli prawda? możesz tam wsadzić równie dobrze, peleryny czy poty. 

Chciałbym się kuźwa dowiedzieć czy jest możliwość podpięcia czegoś w stylu "onPressKeyDict[app.DIK_9] = lambda : self.__PressNumKey(9)" żeby nadał funkcjionowało jako klawisz + button, dwa w jednym k***a poddaje sie, nie umiem tego wytłumaczyć chyba. Jesli nadal nikt mnie nie rozumie to zamknijcie ten temat w pizdu xD  

Dać przycisk w panelu bocznym np z BS'em, magazyn itp?

­

Opublikowano

Boże ludzie....

"A i nie chodzi mi o zwykłe wywołanie pajtona przyciskiem tylko wywołanie naciśnięcia klawisza przyciskiem."

Chodzi o wywołanie jebanego przycisku który klikacie na pierdolonej klawiaturze, ale k***a nikt mnie do c***a nie rozumie.

DO ZAMKNIĘCIA. Dzieki. (w sumie jeszcze nie zamykajcie, może jest nadzieja :D)

Opublikowano

Boże ludzie....

"A i nie chodzi mi o zwykłe wywołanie pajtona przyciskiem tylko wywołanie naciśnięcia klawisza przyciskiem."

Chodzi o wywołanie jebanego przycisku który klikacie na pierdolonej klawiaturze, ale k***a nikt mnie do c***a nie rozumie.

DO ZAMKNIĘCIA. Dzieki.

Rozwaliłeś mnie :D

Jeśli dobrze myślę, chcesz zrobić przycisk (taki sam przycisk jak otwarcie IS z EQ gracza), który wywoła (zasymuluje) wciśnięcie klawisza z klawiatury, tak?

arijh2.jpg

Opublikowano

Rozwaliłeś mnie :D

Jeśli dobrze myślę, chcesz zrobić przycisk (taki sam przycisk jak otwarcie IS z EQ gracza), który wywoła (zasymuluje) wciśnięcie klawisza z klawiatury, tak?

BRAWO. Ta, obojętnie pod jaki przycisk. Chciałem się tylko dowiedzieć czy taka funkcja jest możliwa, jeśli tak to prosze o podpowiedź jak moge to osiągnąć.

Dokładnie o to chodzi, przycisk z gry który działa jak przycisk na klawiaturze, dla przykładu 1, 2, F1, F2. 

Tylko jeśli czytałeś to wiesz już, że nie chodzi mi o podpięcie pod ten przycisk jakiegoś szajsu tylko wywołania wciskania samego przycisku z klawiatury w grze :D

O, mam nadzieje,  że sie rozumiemy i czekam na odpowiedź czy coś ci o tym wiadomo.

Opublikowano

Chodzi ci o to że za pomocą przycisku wykonasz akcję obiektu znajdującego się na slocie o nr np 1 lub F1 Tak ?

Jeżeli tak to sprwadź sobie kod w game.py -> __PressNumKey jednak coś mi się wydaje że, większa część kodu będzie w bin, ale nie jestem pewny :-)

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Chodzi ci o to że za pomocą przycisku wykonasz akcję obiektu znajdującego się na slocie o nr np 1 lub F1 Tak ?

Jeżeli tak to sprwadź sobie kod w game.py -> __PressNumKey jednak coś mi się wydaje że, większa część kodu będzie w bin, ale nie jestem pewny :-)

ta o to mi chodzi, no próbowałem wywołać wlasnie to PressNumKey na wiele sposobów ale bez większych reluztatów :/

Właśnie chciałem sie podpytać może ktoś coś kiedyś kombinował z tym i poradzi, bo mam pare fajnych pomysłów które można by wykonać gdybym tylko umiał właśnie wywołać tą funkcje.

Opublikowano

"Simulation keyboard python" - jest pare przykładów w google lecz nie chciały współgrać z metinowskim środowiskiem xD

To samo możesz uzyskać poprzez użycie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1160379-ctypes-laczenie-cc-z-pythonem/

Ew. jeśli pracujesz na src możesz dopisać nową funkcje która wywoła naciśnięcie klawiszy i wtedy w metinie wywołać np. (app.PressKey(HEX_CODE_KEY))

8910814572903361049127.png

Opublikowano

"Simulation keyboard python" - jest pare przykładów w google lecz nie chciały współgrać z metinowskim środowiskiem xD

To samo możesz uzyskać poprzez użycie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1160379-ctypes-laczenie-cc-z-pythonem/

Ew. jeśli pracujesz na src możesz dopisać nową funkcje która wywoła naciśnięcie klawiszy i wtedy w metinie wywołać np. (app.PressKey(HEX_CODE_KEY))

Dzięki wielkie, takich wskazówek mi brakowało.

Śmigam na source więc postaram się to jakoś rozkminić. Dzięki wielkie za pomoc  ^_^

//Można zamknąć, dzięki wszystkim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...