Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Install Shield Error

baribal22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż nie jestem pewny gdzie dokładnie wrzucić ten poradnik, umieszczam go tutaj.

Podczas dzisiejszej instalacji Smite'a wyskoczył mi błąd Install Shield Wizard, wyglądał mniej więcej tak:

post-603555-0-84499100-1432907798.jpg

Jako, że nie znalazłem nigdzie działającej w moim przypadku solucji, chciałbym się z Wami podzielić moim odkryciem.

Aby poradzić sobie z tym problemem w moim przypadku wystarczyły 2 rzeczy:

1. Wyłączenie antyvirusa( W moim przypadku jest to COMODO)

2. Utworzenie wyjątku dla aplikacji( Instalatora) w zaporze systemu windows. Robimy to następująco:

2.1 Otwieramy panel sterowania

2.2 Wchodzimy do sekcji "Zapora systemu Windows"

2.3 Po lewej stronie okna( W przypadku Windowsa 7) klikamy "zezwalaj programowi na dostęp przez zaporę"

2.4 Wciskamy "Zmień ustawienia"

2.5 Szukamy na liście naszej aplikacji, jeśli jej tam nie ma to wybieramy "Zezwalaj innemu programowi na dostęp"

2.6 Zatwierdzamy ustawienia, po czym odpalamy aplikację.

Zauważyłem, że wielu ludzi pyta odnośnie rozwiązania tego problemu, nie tylko ze Smite'em, lecz także innymi grami, dlatego też chciałem się z Wami podzielić moim doświadczeniem. Mam nadzieję, że pomogę w ten sposób któremuś z graczy. :D

• Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Install Shield Error

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...