Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warrior of Might & Craft

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

;-; ale żeś mnie wystraszył

Na początku myślałem "Ktoś zjedzie mnie w temacie i koniec"

Czytając mało co nie dostałem zawału serca, bo z początku myślałem że miasto zniszczone i będę musiał odbudowywać.

Potem znów miałem myśli o "złej ocenie serwera".

Ale czytając całe jednak pozytywna :)

Tak więc odpowiadając:

Niestety, poza terenem miasta nie mogę ograniczyć graczy w budowie oraz nie mam szans sprawdzać co budują jeżeli mnie nie ma.

Jak pisałeś mamy sporego konkurenta, ciągłe ataki, grief oraz nawet DDOS idzie w moją stronę.

Jak na prawdziwego Administratora przystało muszę szybko radzić sobie z tego typu zagrożeniami, dowodem są ataki botów z czego zdąży wejść tylko 3/5 przed blokadą, teraz raczej plugin od enderchestu zapobiegnie 1atakom.

Lecz pomiędzy wrogami jest ktoś kto pomaga mi w tego typu rzeczach :)

Co do "przyjaźni" tak to powiem, nie lubię administracji "Tutaj to jest!" "Tam idź tam jest" i daj mi spokój.

Lubię porozmawiać z graczem, pożartować a nawet pomóc (wypady na dungeon z słabym graczem)

Oczywiście poza tym że jestem dość przyjaźnie nastawiony na graczy nie znaczy że cziterzy mają lekko, na serwerze są już 4zbanowane osoby za hacki bez możliwości UB.

Mikropłatności są ważne ponieważ bez tego serwer nie przeżyje, lecz nie jestem na tyle pazerny aby zdzierać z graczy sms'y.

Jak pewnie zauważyłeś pewnemu Graczowi brakowało 10Coinów (waluta na serwerze którą można kupić za sms).

Które dostał za darmo bez haczyków czy warunków, jeżeli to sprawi że gracz który dostał darmową nagrodę która nie przynosi mi straty a tylko zysk ponieważ pojawia się taka oto wiadomość jak twoja która zachęca do gry to otrzymałem sporą zapłatę, ponieważ w zamian dostanę kolejnych graczy.

Jak pewnie zauważyło kilka osób serwer nie jest postawiony pod IS tylko pod graczy

Zaskoczyła mnie aż tak twórcza opinia o serwerze :) ciągle staram się coś naprawiać i poprawiać aby serwer naprawdę działał poprawnie i szybko.

Mimo osób które starają się spowolnić działanie maszyny.

Sukces, póki co jest to mała wygrana, całe kilka miesięcy aby zdobyć 15graczy :) warto było zjednoczyć osoby którym się to podoba i zamierzają dłużej pograć :)

Dodatkowo widzę ile zabawy sprawia wam odkrywanie świata i jego tajemnic, których jest cała masa i które są cały czas dodawane.

Tak więc za opinię dziękuje oraz za mini zawał :D .

Postaram się dodać Kick Vote, który będzie mógł wyrzuć osobę która łamie regulamin itd, będzie to na zasadzie głosowanie o wyrzuceniu gracza, jeżeli 80% serwera się zgodzi gracz zostanie wyrzucony przez innych graczy.

Lecz tą opcję muszę dobrze zabezpieczyć aby nie było bezmyślnego wyrzucania porządnych graczy :p

Dodatkowo:
Poprawiłem kilka kolejnych błędów w grze oraz dodałem komendę /dungeon noc która zmieni nam czas w dungeonie na noc.

Ma to na celu zwiększenie prędkości respu mobów które respią się na dungeonach:

Wiedźmy

Pająki

Raccon City (Creeper  + Zombie)

Tak więc gorąco zapraszam na serwer bo jak widać warto :)

TEMAT

Opublikowano

Na razie nie mam dostępu do kompa, ale zaciekawiłeś mnie, dlatego temat sobie zasubskrybowałem, a jak będę miał okazję to zajrzę :)

W6iB9H1.png

Opublikowano

Ale wypowiedź.

Ale w sumie prawda, na serwerze miło się gra i nie spięć, jeżeli ktoś czegoś nie potrafi albo nie działa jak powinno Administracja natychmiast reaguje i naprawia problem, czasami nie zajmuje to nawet minuty a problem znika.

Lagów także nie mam, cały czas serwer odpowiada z pingiem 15/30 tak więc możliwe że neta masz słabego ponieważ na serwerze jest sporo dodatków więc możliwe że za dużo na komputer twój ale to tylko snucia.

Co do griefera, niestety nie udało mu się nic zepsuć bo na serwerze nadal grają osoby którym serwer się podoba, komuś zazdrość się odezwała i musiał trochę poniszczyć :D ale trudno nie udało mu się nic takiego zrobić.

Ogólnie Administracja jest spoko nikt nie boi się pytać nawet o banalne rzeczy a sam właściciel często pomaga jak ktoś czegoś nie wie a zdarza się nawet że sam leci z drugiego końca miasta żeby kogoś tp bo nie potrafi znaleźć jakiegoś npc.

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Musze przyznać, że serwer na screenach prezentuje się zadowalająco, opis posiada również ciekawy. Postanowiłem więc przekonać się osobiście, czy do gustu przypadnie gra na nim mnie i moim znajomym. Niestety, pierwsze wrażenie było kiepskie. W gruncie rzeczy poza okolicami spawnu mapa jest zbudowana bardzo prowizorycznie i co tu dużo kryć, nie zachwyca poziomem budowli. Na krytyczną uwagę zasługują też zaniedbane jej fragmenty wyglądające tak, jakby coś wybuchło albo jakiś złośliwy gracz postanowił zniszczyć budowlę. Jak czytaliście wyżej, serwer ma problemy z grieferami i rozyumiem, że administracja nie za bardzo radzi sobie z zabezpieczeniem terenu. Kolejną rzeczą, która się nam nie spodobała to mała ilość graczy. Po wejściu zwykle jest 2-3 osoby, nawet w godzinach wieczornych. Na dodatek okazało się, że kulturą Ci gracze nie grzeszą i już na początku próbowali mnie po prostu zabić i okraść, tak jakby to był serwer pvp. Nie tego oczekiwałem po tym serwerze. Administracja pomimo kilku prób uzyskania pomocy w postaci ważnych informacji (nie wiadomo nawet jakie komendy są) nie reagowała. Ostatnim gwoździem do trumny tego serwera są lagi, która momentami były nieznośne i skutecznie zniechęciły nas do dalszej gry. Serwer na dopiero kilka dni, więc nie ma się co dziwić, że jest mocno niedopracowany. Uważam jednak, że jeśli administracja trochę się postara, może z niego coś być.

Na koniec muszę wyrazić zdanie na temat społeczości tego serwera, która jest jego najsłabszą stroną. Są to bardzo młodzi ludzie, używający wulgarnego słownictwa co stało się wyjątkowo zniechęcające do jakiejkowliek interakcji z innymi graczmi. Nie podoba mi się też sposób w jaki społecznośc serwera stara się promować. A czyni to nie za pomocą pokazywania własnych plusów, ale za pomocą wyjątkowo chamskich opinii o innych serwerach. Przykładem jest wpis użytkownika nibyogar, który powyżej w wyjątkowo nienawistny sposób obrzucił błotem serwer zdaje się Revolution, na którym kiedyś grał. Takie chamskie wpisy tylko zniechęcą więcej ludzi do was.

images.jpg

Opublikowano

@Galador256 Co do ilości graczy niestety nie mam zbytnio wpływu.

Reklamy pozakładałem gdzie się da z obszernym opisem aby zachęcić.

Do do griefera, poza miastem nie mam wpływu na to co budują ludzie, nie mogę zablokować im budowy ani całego dnia kontrolować co robią.

Wulgarne słowa, niestety, nie mogę jak pisałem siedzieć cały czas na serwerze i kontrolować graczy a od wtorku będę jeszcze mniej.

Na ataki które wspomniałeś jest sposób, wystarczy wpisać /pvp off aby nikt poza mobami i efektami MC nie mógłnas zranić, gracze z łuku, potkami mieczem czy nawet ręką nie będą mogli nas uderzyć.

Zablokowałem także wypadanie Eq po śmierci co ograniczy tego typu wybryki.

Jesteś 2 osobą z lagami, sprawdzę co może je powodować i wyeliminować problemy ponieważ na serwerze nikt nie skarży się na tego typu problemy.

Komendę którą użyłeś była zapewne /zgłoś

Ta komenda jest automatycznie wysyłana do Administracji bez powiadamiania gracza, dodałem także przed chwilą dodatek że otrzymywać będę zgłoszenia na maila w grze, tak więc nic nie przepadnie.

Niestety, ciągle ktoś atakuje mój serwer.

Są to ataki botów które udało mi się zlikwidować, po tym pojawił się griefer który stara się zniszczyć wszystko wokół oraz pojawiają się ataki DDOS które są zgłaszane do odpowiednich władz.

Komuś nie podoba się że serwer wystartował i wiem komu, jeżeli tylko otrzymam dowód że to ta osoba odrazu zgłoszę sprawę ponieważ atakowana jest maszyna za którą płacę a jest to działanie szkodliwe dla osób trzecich.

Miasto w którym się pojawiłeś ma historię wiedźm więc miasto musiało zostać zbudowane jakby do nich naprawdę należało, ma to na celu organizowanie eventów zgodnych z fabułą.

Do kilku dni postaram się naprawić problemy z grieferem tak aby nie zawadzał już, dodatkowo odnajdę stare zabezpieczenie które odbudowuje tereny trawy po jej zniszczeniu (o ile klocek jest powietrzem)

Więc mapa sama po owych atak będzie się naprawiać

TEMAT

Opublikowano

Musze przyznać, że serwer na screenach prezentuje się zadowalająco, opis posiada również ciekawy. Postanowiłem więc przekonać się osobiście, czy do gustu przypadnie gra na nim mnie i moim znajomym. Niestety, pierwsze wrażenie było kiepskie. W gruncie rzeczy poza okolicami spawnu mapa jest zbudowana bardzo prowizorycznie i co tu dużo kryć, nie zachwyca poziomem budowli. Na krytyczną uwagę zasługują też zaniedbane jej fragmenty wyglądające tak, jakby coś wybuchło albo jakiś złośliwy gracz postanowił zniszczyć budowlę. Jak czytaliście wyżej, serwer ma problemy z grieferami i rozyumiem, że administracja nie za bardzo radzi sobie z zabezpieczeniem terenu. Kolejną rzeczą, która się nam nie spodobała to mała ilość graczy. Po wejściu zwykle jest 2-3 osoby, nawet w godzinach wieczornych. Na dodatek okazało się, że kulturą Ci gracze nie grzeszą i już na początku próbowali mnie po prostu zabić i okraść, tak jakby to był serwer pvp. Nie tego oczekiwałem po tym serwerze. Administracja pomimo kilku prób uzyskania pomocy w postaci ważnych informacji (nie wiadomo nawet jakie komendy są) nie reagowała. Ostatnim gwoździem do trumny tego serwera są lagi, która momentami były nieznośne i skutecznie zniechęciły nas do dalszej gry. Serwer na dopiero kilka dni, więc nie ma się co dziwić, że jest mocno niedopracowany. Uważam jednak, że jeśli administracja trochę się postara, może z niego coś być.

Na koniec muszę wyrazić zdanie na temat społeczości tego serwera, która jest jego najsłabszą stroną. Są to bardzo młodzi ludzie, używający wulgarnego słownictwa co stało się wyjątkowo zniechęcające do jakiejkowliek interakcji z innymi graczmi. Nie podoba mi się też sposób w jaki społecznośc serwera stara się promować. A czyni to nie za pomocą pokazywania własnych plusów, ale za pomocą wyjątkowo chamskich opinii o innych serwerach. Przykładem jest wpis użytkownika nibyogar, który powyżej w wyjątkowo nienawistny sposób obrzucił błotem serwer zdaje się Revolution, na którym kiedyś grał. Takie chamskie wpisy tylko zniechęcą więcej ludzi do was.

Jak dla mnie lagów nie ma.

Nie mam ich na dungeonach czy w mieście.

Więc możliwe że było to przez ilość mobów na dungeonach itd

Budowle są po wiedźmach (fabuła) więc miasto musiało wyglądać na takie ;)

Jak dla mnie serwer dobry, średnio gra tam po 8 osób ale jak na 3dni to dobry wynik, nie ma nudno, jutro startuje event dziś była zabawa znów

Tak więc nie ma nudnego kopania i walki.

PvP można wyłączyć dzięki czemu nikt Cię nie uderzy i włączyć kiedy tylko chcesz

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Niestety mnie osobiście serwer nie zaciekawił. Po zapowiedziach spodziewałem się głębokiego lore w którym można by się zanurzyć i odpłynąć w Świecie serwera. Niestety dla mnie wizja jest inna i to nie ten gatunek. Co nie zmienia jednak faktu, że serwer jest zrobiony poprawnie. Nie widzę większych problemów ani z lagami ani z graczami. Myślę, że dla osób z mniej spaczonym wizerunkiem serwerów RPG ode mnie ta produkcja przypadnie do gustu i spędzą naprawdę wiele godzin na grze. Niska ilość graczy spowodowana jest źle zorganizowaną reklamą.

Innym wyznacznikiem sukcesu tego serwera jest spotkany tu wirus/pasożyt : Ponczkus Onanistus Virus. Znany tutaj dzięki idiotycznej sygnaturce którą spotkacie pod każdym tematem w tym dziale. Pojawia się on zawsze wtedy, kiedy wykryje serwer RPG z potencjałem lub dużym zainteresowaniem bądź własną społecznością graczy. Zakażenie tym wirusem nie jest groźne. To jak katar. Cały dzień nie przeszkadza tylko siąkać trzeba. Niby nic a irytuje.

Będzie on teraz podkopywał Waszą prezentację. Może wrzuci nawet jakiegoś screena. Bardzo złą rzeczą jest jednak post kolegi nibyogara. To są screeny z serwera właśnie tego wirusa - kiepskie budowle i nędzny tekxturepack oraz nicki graczy to potwierdzają. Niestety chcąc nie chcąc sprowokowało to wirus do ataku czym jest post #29. Bądź pewny panie administratorze, że on nawet nie był na serwerze. Ponczkus przytoczył także niekompletną nazwę serwera konkurencyjnego, ale bądź pewny, że to nie jest w ich (naszym) stylu aby sabotować bądź reklamować się w czyjejś prezentacji. Siedzimy w swojej piaskownicy. Nie interesują nas inne a tym bardziej wrzucanie do nich kupy.

Co zrobić aby pozbyć się wirusa?

- Nic. Sam przerzuci się na kogoś innego. Absolutnie nie wolno odpowiadać na jego zaczepki, wdawać się w dyskusje bądź co gorsza(!) próbować zwalczyć go siłą. Wirus ten nie posiada znajomych, kolegów, rodziny a jego jedyną bronią jest internet i serwerek na którym przesiaduje nocami płacząc za graczami, którzy odeszli a uzupełniali jego konto o złotówki. Zawsze będzie miał więcej czasu na pierdoły od pasjonaty, który robi coś dla siebie i innych.

Opublikowano

Dzięki ;)

Tak więc kontynuując temat serwera:

1. Naprawione zostały błędy:
  • Znikania Eq po śmierci, od teraz gracz posiada swoje itemy po śmierci z wyjątkiem zbroi która znika
  • Zminimalizowano lagi które pojawiały się w określonych miejscach na które skarżyła się jedna osoba na 15online
  • Poprawiono działania systemu skryptów, zmniejszono je o 23%
  • Poprawiono silnik aby działał z pluginem na Questy
  1. Dodano:
  • Questy, pisane dziś 10 Questów jest już dostępnych w grze
  • Do 4Dni pojawi się kolejny Dungeon 'Miasto Aniołów" które zaprojektowała użytkowniczka serwera
  • Poprawiono działania pluginów oraz tłumaczeń

Serwer w szybkim tempie staje się coraz to bardziej funkcjonalny, można znaleźć tutaj coraz więcej opcji oraz udogodnień

Poprawiono opcję trwania eventów od teraz zaczynają się o północy i kończą kolejnego dnia, zmieniono to z opcji trwania 24h od jego startu (22:00 <> 22:00 itd)

W najbliższych dniach przemyślana zostanie opcja zwiększenie dropu pkt xp z 0.4 do 1.3 aby przyspieszyć zdobywanie poziomów lecz nie jest to do końca potwierdzone info

Zmniejszono siłę na dungeonie nieumarłego, zombie są tam teraz o 30% słabsze przez co dungeon można uznać za średnią klasę.

TEMAT

Opublikowano

SS ze zwykłego serwera.. gdzie pojawia się mój nick.. http://i.imgur.com/cGmEZLJ.png

Zgodnie z tym jak przedstawiliście ss w swojej prezentacji, wynika z tego,że

ja jestem graczem gorszej kategorii tym samym obrażacie mnie samego.

Nie wyraziłem zgody na przedstawienie mojej osoby jako gracza gorszego serwera.

Sprawa zostanie zgłoszona, ponieważ obraża innych graczy/użytkowników.

Do moderatora Forum: Dostałem sam punkty karne bo zwróciłem uwagę na SS które mnie obrażają?

Nie zwróciłeś uwgi,że to ja sam zgłosiłem sprawe? A ty ukarałeś samego i tak poszkodowanego autora?

Opublikowano

Dostałeś pkt bo ten temat nie jest od wyjaśniania SS.

Tutaj tylko oceniamy serwer.

Skoro 'gorszy' nikt nie rozkazuje grać ;) wolny kraj

Z taką sprawą piszemy do autora postu a nie do autora tematu, nigdy nie kazałem graczom pisać opinii o serwerze ani nic podobnego, wszystko co tutaj jest jest ich wolną wolą.

Dodatkowo >>> Na serwer dodane zostaną PETY które zdobyć można będzie z bossów bądź eventów

TEMAT

Opublikowano

Prezentacja bardzo mnie zaciekawiła, brakuje mi tylko informacji (lub jest gdzieś zakopana w prezentacji :D) czy serwer jest postawiony na skryptach, czy pluginach.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Na tym i tym

Podział pluginów i skryptów jest 40% - 60% dla skryptów

Na lagi skarży się jedynie co 20osoba, ponieważ na pytanie o lagach odpowiadała tylko 1 ew 2 osoby przy czym cała reszta miała czystą grę, wyjaśnione zostało że dzieje się to tylko na 2 dungeonach ponieważ zbyt dużo mobów się tam pojawia.

Informacje raczej podałem wszystkie, jeżeli nie jesteś czegoś pewny możesz zapytać chętnie odpowiem.

Opisałem tryb oraz kilka przedmiotów, pokazałem wszystkie dungeony oraz kawałek miasta, opisałem Questy, wersja, zadania, postacie, skille, IS.

Lecz jak to bywa przy pisaniu tematu przez 2godziny [tyle trwało tworzenie tematu] mogło mi coś umknąć i zapomniałem

TEMAT

Opublikowano

Moim zdaniem serwer jest beznadziejny.

Mapa, która się znajduję na serwerze nie przypomina w ogóle serwera RPG a w samym mieście idzie się zgubić i trzeba monotonnie szukać każdego NPC, jakby się nie dało zrobić jakiegoś oznaczenia.

Co do konfiguracji to jest ona równie beznadziejna jak i mapa, brak jakiejkolwiek fabuły ze strony NPC, po prostu chodzisz, nie wiesz co masz robić.

Po za tym brakuje tutaj jakichkolwiek wskazówek, poradników dotyczących serwera.

Powracając do mapy to brakuje tutaj jakiegoś terenu, no po prostu nie ma tutaj nic.

Opublikowano

Teren na którym się poruszałeś był mapą na której można się oderwać od walki z mobami.

Poza nimi jest 5 różnych dungeonów różnej wielkości i trudności.

Opis otrzymałeś w książce na start 24strony dokładnie opisu co gdzie jest i co zrobić w danym momencie tak więc nie moja wina że tylko 1% osób ją czyta

TEMAT

Opublikowano

Teren na którym się poruszałeś był mapą na której można się oderwać od walki z mobami.

Poza nimi jest 5 różnych dungeonów różnej wielkości i trudności.

Opis otrzymałeś w książce na start 24strony dokładnie opisu co gdzie jest i co zrobić w danym momencie tak więc nie moja wina że tylko 1% osób ją czyta

Nie moja wina, że właściciel wybrał najgorsze rozwiązanie oprowadzenia po serwerze.

Naprawdę tak trudno jest zrobić prosty mechanizm oprowadzający po serwerze ?

Co do pierwszej odpowiedzi to poruszałem się na tzw. "dungeon'ach" oraz po mieście i jakoś tamtejszy krajobraz mnie nie zachwycił.

Opublikowano

No trudno, mówi się niestety.

Nie można zachwycić każdego :)

Miasto zbudowane jest tak ponieważ mam zaplanowane questy na kolejne 3miesiące m.in. w tych Questach jest walka z wiedźmami które chcą odebrać miasto dla siebie

Jak było pisane w 'fabule':

"Miasto zostało odbite od wiedź które tam rządziły"

Tak więc musi ono wyglądać jak miasto wiedźm, dodatkowo właśnie na te miasto będą najazdy bossów, które będą się starać zabić wszystkich w mieście i przejąć je dla siebie, jeżeli im się uda w mieście pojawi się masa bossów i dopóki nie zostaną pokonani NPC w mieście nie pojawią się, identycznie z graczami nie będą się oni respić w mieście tylko losowo w lasach do odległości 500 kratek.

Budowlami nie chciałem zachwycać, dałem po prostu serwer który ma za zadanie zabrać trochę czasu i dać zabawy, nie musi on być jak reszta pięknie zbudowany, ponieważ dla osób które tam grają liczy się atmosfera, to że mogą porozmawiać z właścicielem normalnie, pobawić się.

Czy budowle im się podobają nie wiem, nikogo na siłę nie trzymam, jest wiele innych serwerów RPG które są zrobione lepiej od mojego.

Lecz wątpię aby na innych serwerach istniała taka atmosfera jak u mnie ;) nie jedna osoba chwaliła ten punkt i nikt nie skarżył się na złą Administrację, zawsze jestem dla nich i rozwiązuję każdy problem tak więc grają bo wiedzą że są ważniejsi niż sklep, budynki czy pluginy.

Niestety, jak pisałem nie każdemu może się to podobać i nic nie poradzę nie każdy jest taki sam i każdy ma inne pojęcie RPG

Dla mnie jest to po prostu byle jakie miejsce gdzie mogę zdobyć broń, powalczyć z mobami i bossami, zebrać jakieś inne przedmioty oraz wymienić je na coś zupełnie nowego.

Tak więc możesz czekać aż serwer dojrzeje ponieważ ma dopiero kilka dni a możesz także go usunąć z listy i nie wracać, nie wyrzucam nikogo ani nie trzymam na siłę.

Gracze mają wolną wolę wypowiedzi i decyzji ;)

Innego sposobu raczej nie ma do zapoznania się z systemem gry, ponieważ znajduje się tam zbyt dużo rzeczy, dodałem już praktycznie 50% na czat aby pokazywało wam co i jak można zrobić, każdą nową opcję podaję tak abyście mogli wszyscy o niej wiedzieć.

Jeżeli naprawdę ciężko odszukać niektóre miejsca, do 2/3 dni dodam opcję znaków:

1. Albo tabliczka która pokazuje text po najechaniu oraz kierunek miejsca
  2. Albo HLD napisy w powietrzu, będą umieszczane na schodach i w przejściach oraz informować będą gdzie dana droga prowadzi

Niestety, nie stosowałem systemu znaków ponieważ gry RPG go nie posiadają, nie znalazłem nigdzie opcji znaku "Na wprost znajduje się rynek główny"

I myślę że gry RPG od tego są aby spamiętać cały system miasta aby wiedzieć co gdzie jest :)

Co do miasta i dungeonu:

Miasto:

Zbudowane jest jak jest niestety nie zmienię tego, jeżeli chcesz możesz sprawdzić jego wygląd z txt

Dungeony:

Mam jakie mam, cały czas są one modyfikowane i zmieniane, niektóre zostaną takie jakie są a niektóre zostaną diametralnie zmienione.

Każde posiada jakiś opis i swoje przeznaczenie związane z eventami które mają się pojawić.

Jak widziałeś kalendarz, wszystko jest zaplanowane i dopięte do końca miesiąca, podane są eventy oraz dane aktywności na serwerze.

Tak więc nawet dungeon pająków w akcji "Zwiększona aktywność Pająków 1P / 2P / 3P" odwołują się do głównej mapy jak i dungeonu.

TEMAT

Opublikowano

Zawiodłem się trochę na serwerze, gdyby nie ilość graczy i monotonia możliwe, żebym został na dłużej.

Zalety:

+ rodzaje mobów [ zmiana ich statystyk ]

+ regulamin

+ administracja

+ ładne forum

+ dungeony

+ nawet ładne miasto

+ kalendarz eventów

+ kilka map dungów jest ładnych

+ eventy

+ słuchanie się graczy

Minusy:

- monotonia na serwerze

- zbyt mocne latanie, nie przemyślane zwoje, zbugowana zmiana klasy

- bugi panujące na serwerze, polecam wpisać  /baltop bodajże

- brak reklamy na youtube u kogoś 1k+ subskrybcji

- mała ilość graczy = brak rywalizacji

- skille dopiero od 25lvl, a jedynym sensownym wyjście wbicia lvl jest poproszenie kolegi i nabijanie na nim expa

- kilka brzydkich map

edit.

Ammon, mam nadzieję, że nie odbierasz tego jako hejt.

Co do stanu pieniędzy możesz sprawdzić odłamek złota czy czegoś, można go milion razy sprzedawać u jubilera, stąd taki stan konta graczy, myślałem, że ci powiedzieli. Co do za zabicia gracza 1k, to zauważyłem to, gdy starałem się wyexpić z kolegą klasę.

Na przedostatnim/ostatnim dungu, gdzie biegają creepery nie da się expić [ właśnie przez nie ]

Monotonia, mianowicie:

-> brak rywalizacji

-> liczba graczy [ zniechęca mimo wszystko ]

-> bugi i nieprzemyślana rozgrywka JEŚLI CHODZI O EXP, do skilli się nie wypowiadam, gdyż nabiłem 7 bodajże i wiadomo.

-> Nie da się zbroi kupić [ może trzeba mieć 25lvl poziom? ] na każdej z klas.

Mam nadzieję, że przemyślisz grę na serwerze do 25lvl i reklamę,

ŻYCZĘ NAJLEPSZEGO DLA TEGO SERWERA.

PS. To nie hejt, krytyka może pewnych rzeczy, uważam, że serwer jest dobry, ale myślałem, że będzie lepszy.

Porównując do tanich RPG pay2win, kontakt z administracją ten serwer ma nad nimi przewagę co do skilli... tego nie wiem.

Twój serwer jest sto razy lepszy od beznadziejnych serwerów survival+frakcje, l. graczy nie świadczy też o serwerze warto przypomnieć.

Jeszcze raz, życzę sukcesu z tym serwerem i mam nadzieję, że poprawisz bugi i może zadbasz o reklamę, rozgrywkę.

Opublikowano

Niestety, nie jestem budowniczym tak więc nie potrafię zbudować map które spodobają się każdemu.

Dungony to miejsca gdzie się Expi tak więc tam raczej nie przykładałem się do kreacji

Miasto jak miasto niestety.

LvL, specjalnie są 0.5 za moba, ponieważ nie chcę aby po 1tyg wszyscy mieli 100lvl :) gra ma być ciągle nowa aby nie za szybko skończyć wszystko co tam się znajduje.

Latanie dają zwoje które muszę najprawdopodobniej poprawić, możliwe że pomyliły mi się jednostki.

Za zabicie gracza dostajemy średnio 1k tak więc może to być błędem takiego stanu konta graczy

Monotonia możesz wytłumaczyć?

Ogólnie co jest tam ciągle takiego samego a postaram się to zmienić aby dodać trochę ciekawości do serwera :)

TEMAT

Opublikowano

Fajnie się gra :)

coraz więcej jest dodawane i poprawiane.

Jeżeli serwer przeżyje miesiąc to będzie jeden z lepszych RPG, już jest na nim sporo udogodnień i opcji których nie ma nigdzie indziej ;)

Zgodnie z EUL'ą gracz ma mieć dostęp do 100% tego co inny, nie można faworyzować gracza tak aby jeden miał dostęp do czegoś a inny nie.

Tutaj każdy może mieć to samo, Vip i Gracz

Gracz niestety musi to zdobyć ale jednak ma dostęp do każdej opcji, można latać za pomocą zwojów, stawać się niewidzialnym skakać wysoko i całą masę rzeczy.

Nie ma tutaj podziału na gorszego i lepszego jak na całej reszcie i tutaj jest raczej 99.9% serwerów które faworyzują grupy graczy z podziałem na Vipa.

Od lat nie widziałem tak małej granicy między graczem a Vipem ;)

tak więc jest to jeden z kilku ogromnych + na tym serwerze

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Zawiodłem się trochę na serwerze, gdyby nie ilość graczy i monotonia możliwe, żebym został na dłużej.

Zalety:

+ rodzaje mobów [ zmiana ich statystyk ]

+ regulamin

+ administracja

+ ładne forum

+ dungeony

+ nawet ładne miasto

+ kalendarz eventów

+ kilka map dungów jest ładnych

+ eventy

+ słuchanie się graczy

Minusy:

- monotonia na serwerze

- zbyt mocne latanie, nie przemyślane zwoje, zbugowana zmiana klasy

- bugi panujące na serwerze, polecam wpisać  /baltop bodajże

- brak reklamy na youtube u kogoś 1k+ subskrybcji

- mała ilość graczy = brak rywalizacji

- skille dopiero od 25lvl, a jedynym sensownym wyjście wbicia lvl jest poproszenie kolegi i nabijanie na nim expa

- kilka brzydkich map

edit.

Ammon, mam nadzieję, że nie odbierasz tego jako hejt.

Co do stanu pieniędzy możesz sprawdzić odłamek złota czy czegoś, można go milion razy sprzedawać u jubilera, stąd taki stan konta graczy, myślałem, że ci powiedzieli. Co do za zabicia gracza 1k, to zauważyłem to, gdy starałem się wyexpić z kolegą klasę.

Na przedostatnim/ostatnim dungu, gdzie biegają creepery nie da się expić [ właśnie przez nie ]

Monotonia, mianowicie:

-> brak rywalizacji

-> liczba graczy [ zniechęca mimo wszystko ]

-> bugi i nieprzemyślana rozgrywka JEŚLI CHODZI O EXP, do skilli się nie wypowiadam, gdyż nabiłem 7 bodajże i wiadomo.

-> Nie da się zbroi kupić [ może trzeba mieć 25lvl poziom? ] na każdej z klas.

Mam nadzieję, że przemyślisz grę na serwerze do 25lvl i reklamę,

ŻYCZĘ NAJLEPSZEGO DLA TEGO SERWERA.

PS. To nie hejt, krytyka może pewnych rzeczy, uważam, że serwer jest dobry, ale myślałem, że będzie lepszy.

Porównując do tanich RPG pay2win, kontakt z administracją ten serwer ma nad nimi przewagę co do skilli... tego nie wiem.

Twój serwer jest sto razy lepszy od beznadziejnych serwerów survival+frakcje, l. graczy nie świadczy też o serwerze warto przypomnieć.

Jeszcze raz, życzę sukcesu z tym serwerem i mam nadzieję, że poprawisz bugi i może zadbasz o reklamę, rozgrywkę.

Tak więc:

Liczbę graczy staram się ciągle nadrabiać, ale jak sam zapewne wiesz serwery które ledwo wystartowały mają problem z nimi.

Tak więc staram się wszędzie ich odszukać

Co do błędów, praktycznie już ich nie znajdziemy, poprawiłem raczej każdy większy błąd :)

I ciągle szukam kolejnych aby naprawdę nie było możliwości oszukania innych graczy

Co do Xp został zwiększony z 0.4 do 1.5 za moby agresywne oraz z 0.2 do 0.8 za moby pasywne.

Zwiększy to tempo zdobywania poziomów dzięki czemu szybciej osiągniemy poziom magiczny

Możliwe że brakuje części kodu [zbroje] kod jest dosyć długi bo na ponad 500linii tak więc mogłem zapomnieć dodać jeszcze 20linii do zbroi tak więc sprawdzę i postaram się wyeliminować :)

Dodatkowo, ostatni dungeon będzie [ponieważ nikt mnie nie słuchał] nałożona opcja wymagania poziomu.

Wyłączyłem tą opcję ponieważ sami gracze powiedzieli że dadzą radę, uwierz mi że na 40poziomie dasz radę dogonić tego creepera oraz skakać wyżej niż tamtejsze Zombie ;)

Dla osób z lvl poniżej 30zalecałem xp na Zombie bądź pająkach ponieważ tam znajdziemy moby tylko z eq oraz większą ilością HP

Raccoon City posiada:

Moby z zwiększoną ilością HP

Efektami mikstur

Ochroną

30% na odrodzenie się o 1lvl w górę [jeżeli zrespi się mob z max lvl robi się z niego BOSS]

Itemy jak miecz, zbroje

Tak więc jest to dungeon na najwyższy poziom :)

W jakim sensie brak rywalizacji?

Serwer tworzyłem z historią wersji 1.4 gdzie gracze grają razem a walki są tylko na arenach, tak więc nie ma żadnego rankingu PvP tylko ranking poziomów oraz Questów, jest to o tyle lepsze że wymaga to przemyślenia tego co robimy [przykład wejścia na najtrudniejszy dungeon ;)]

Nie martw się, opinie czy dobre czy złe są przydatne :)

Czasami nawet te gorsze są lepsze od dobrych ponieważ mogę zlokalizować błąd który znalazłeś :)

Dziś poprawiłem kilka kodów więc działa większa część serwera :)

@AntyWarrn

# Teraz informacje z dzisiejszej pracy:

Za miastem dodana została wioska

Wioska będzie obiektem Questów oraz handlowym.

Znajdziemy tam Samotnego Maga którego skończę tworzyć do 2Dni, posiadać on będzie specjalne zwoje na sprzedaż :)

Dodałem znaki które pokazują gdzie dana droga prowadzi dzięki czemu łatwiej odnaleźć szukane miejsce

Jak pisał wyżej kolega, jeżeli serwer przeżyje ponad miesiąc będzie to jeden z lepszych RPG w Minecrafcie ponieważ po zlikwidowaniu usterek serwer będzie idealnie nastawiony na graczy, którzy mają dostęp do wszystkich opcji Minecrafta ;)

Może będzie to uznane za przechwałki ale nie widziałem drugiego takiego serwera RPG [prócz 1 znanego mi RPG który uważam za idealny]

Wszędzie spotkamy P2W gdzie Vip coś ma a gracz może o tym tylko pomarzyć u mnie niestety Vip ma tylko malutkie dodatki

Nie ma dosłownie P2W co można sprawdzić w postach, sklepie i na samym serwerze.

Dodatkowo, dziękuję hejterowi który pojawił się na serwerze podczas moich testów gry byłem sam z 4kontami swoimi do testowania :)

Bardzo mnie rozbawiłeś i pokazałeś że serwer jest  dobry :) ponieważ gdybyś wiedział że mój serwer jest gorszy od twojego nie wszedł byś a tak chcesz zniszczyć konkurencję :*

Niestety, nie uda Ci się to :) gracze sami mi zgłaszają takich jak Ty i mają ich dosłownie w dupie :*

Botami także już nie zaatakujesz skarbie bo nie dasz rady :* tak więc życzę powodzonka :D

TEMAT

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Temat można zamknąć!

Nie bawię się już w tworzenie serwerów pod MC.

Przerzucam się z twórcy na pomocnika tylko ;)

Tak więc temat można zamknąć, serwer należy szukać gdzieś w google ponieważ odkupiła go ode mnie osoba z XXX sieci, tak więc zapewne gdzieś go znajdziecie

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...