Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ruszy na tym ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !
Czy ruszy mi na tym lapku WoW z Dodatkiem Wotlk ?
Ogołnie to HP Mini 210 (chyba)

CPU: Intel Atom CPU NR455 1.67
Ram: 2GB
GPU: Intel Graphic (tyle wiem)
System: Windows 7 32bit

Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Gram na PC z prockem core 2, 2gb ram i karta gtx610 2GB. ale mam też lapka z play g50-30. Heartstone (ta karcianka bizzarda) działa na tym lapku, ale jak przeczytałem ten temat to się zdziwiłem że na tym lapku z tematu kopnie wow. Nawet nie próbowałem instalować na swoim takiej kobyły jak wow. Chodzi o brak karty graf. a tu widzę że pójdzie na zintegrowanej??????????? o.O To czy na moim lapku pójdzie?

W załączeniu parametry są (to nie moje fotki i jakość do kitu, ale widać)

post-340823-0-92379000-1433156605_thumb.jpg

post-340823-0-58056100-1433156678_thumb.jpg

Opublikowano

Jestem w szoku! Zainstalowałem i działa, a gra siostrzenicy "barbe" gdzie się ubiera ją, maluje, robi fryzury itp. nie działa poprawnie. A LoL się tnie jak niewiem mimo że popularniejszy i bardziej grywalny. To się nazywa jakość wykonania gry.

Opublikowano

Nie jakość, tylko  wotlk ma już kilka lat to i wymagania ma mniejsze.

Pamiętajmy, że mówimy o grze która została wydana pod koniec 2008 roku, a jej silnik graficzny to ten z tbc i vanilla (ewentualnie lekko podrasowany).

Minimalne wymagania wotlka:

CPU: Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2 CPU Speed: Info RAM: 2 GB RAM (1 GB Windows XP) OS: Windows System XP/XP64/Vista/Vista64/7 Video Card: NVIDIA GeForce 6800 orATI Radeon X1600 Pro (256 MB) orIntel HD Series Sound Card: Yes

Kiedyś odpaliłem na kompie z karta graficzna 64 MB ram i działało bez ścin.

Opublikowano

I ciebie rozczaruje... Pograłem wczoraj na lapku i działa fakt normalnie da się podrurzować i to płynnie bo tyle szybciej sprawdziłem, ale nie da się walczyć. Tak zacina jak niewiem, a opuźnienie dobre 1,5 sekundy. Niestety zintegrowane karty się nie nadają, nawet 64MB karta jest lepsza od 1,5GB karty zintegrowanej, a więc na lapku z tematu napewno nie da się grać jak na moim tak się dzieje. Dobra inaczej da się grać, ale to bardziej denerwowanie się niż gra no chyba że łowić ryby ktoś będzie.

Opublikowano (edytowane)

Zależy jaki układ grafy zintegrowanej zastosowano i z którego roku laptop. Mój znajomy na zeszłorocznym kupionym lapku lenovo (kupionym w komputronik za 1600zł) z zintegrowana karta graficzna Intel HD raidował bezproblemowo w wotlk raidy 25 osobowe (mając te min 40klatek na raidzie).

No i oczywiście zależy jakie ustawienia graficzne zastosowałeś (min czy high).

Mało tego, są addony, które potrafia spowolnić gre o 10-15fps (zła wersja addonu GRID) - jak go wyłączyłem to mi własnie o tyle podskoczyło.

Generalnie to nie zależy tylko od jakości sprzętu to ja gra działa, lecz o stanu sprzetu (zakurzony, czy pasta termoprzewodzaca trzeba wymienic, czy dysk nie jest zapchany wirusami, robakami - np CCleaner program wyszukuje takie problemy).

No i jaki system windows - na windowsie 8 gry nie beda tak śmigac jak na windows 7 czy xp (jesli mowimy o starszych tytułach).

To macro może pomóc:

/console groundEffectDensity 16

/console groundEffectDist 1

/console horizonfarclip 1305
/console farclip 177
/console characterAmbient 1
/console smallcull 1
/console skycloudlod 1
/console detailDoodadAlpha 1

Na forum moltena jest poradnik, tylko że po angielsku na zwiekszenie fps http://forum.warmane.com/showthread.php?147304-How-To-Increase-FPS-In-6-Steps

Polecam również ten poradnik, fakt że odnosi sie do optymalizacji kompa pod World of Tanks( ktore jest bardziej wymagajacym tytułem), ale w sumie chodzi o samą optymalizacje pc, anie pod jaka gre jest robiona.

http://www.dom1n.com/artykuly/poradnik-optymalizacji-wot/

Edytowane przez valadares
Opublikowano

Na czym wbiłem 80 lvl po zrobieniu ~350 questów od 1 do 80 lv na Moltenie? (ragnaros)

Dell Latitude XT2

3gb ramu

2x 1,6ghz

Mobile Intel Chipset Family 4 (czy jakos tak, z pamieci pisze) - co to k*rwa jest w ogóle?

Wszystko ustawione na ZERO w opcjach.

Wlasciowsci grafiki - ustawiony profil "wydajnosc".

Uzywalem tez 3 makr gdzies na google znalazlem pod FPS, tez moze pomoc bo usuwa trawe z ziemi, a tak to zapominalem to wlaczac i roznicy nie widzialem.

FPS?

Przy questowaniu - 30-40

Przy wizycie w stolicy - 9 (bez problemu idzie dojsc do AH czy innych miejsc wiec to nie problem)

BG - Nie polecam. ~50 osób obok Ciebie i spada do ~10 fps.

Raid 10 - około 35 fps

Raid 25 - Nie testowałem i nie przetestuje bo juz mam swojego normalnego lapka na ktorym gram w ta gre przy ~50 fps przy ustawieniu tylko tekstur na maxa i view distance na połowe, a reszta na low :).

Instancje/dungeony - ~35-40fps

Polecam zainstalowac Quest Helpera i jezeli potrzebujecie cos znalezc do questa to szukacie solucji na google tam zazwyczaj podawane sa koordy (czasem quest helper nas robi w ch*ja) i wpisujecie na czacie komende /qh find loc [koord1] [koord2] i na (m)apie macie zielona strzalke w szarym kolku, klikacie prawym > priorytet > high i macie juz ulatwione (glownie chodzi o "mgle" przy 0 view distance). Rowniez wpisujac /qh find [nazwa potwora] to zaznaczy wam podobnie jak komenda wyzej gdzie jest najblizszy dany mob ktory wpislaiscie w komendzie, tez pomaga przy questowaniu przy 0 view dist.

Tak w ogóle na początek sciagnalem Nostalriusa (nowy server vanilla) na tego starego Della i przy wszystkim na off itd miałem max. 13 fps. Trzy razy podchodziłem do pobierania WoWa z Wotlkiem (zazwyczaj pobieralem do ~70% i usuwalem bo stwierdzalem ze to nie ma sensu), a jak juz zostawilem to i zapomnialem ze sciagam i sie pobralo, odpalilem i pacze - nic sie nie tnie.

Dodatkowo BF2 dziala przy 25 stalych FPS (jezeli czolg nie odpali dymnego albo assault nie rzuci) i tez mozna bylo na nim grac w to.

Tak więc WotlK ma cos w sobie, bo w porownaniu do Vanilli to mialem wieksze fpsy o 300% ;).

Wiec takie pi****nie jak wyżej, że na słabym laptopie (np. 6 letnim netbooku) nie idzie grać w tą gre to tzw. pi*****nie kota w ogon. Pozdrawiam.

518831445005751729602.png