Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Parę pytań dotyczących CraftServe.pl.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytania:

- Kupując pakiet Premium jest on na miesiąc czy na tydzień

- Piszę tam że wysyłając SMS-a za np. 10zł do portfela trafia 10zł. Czy to prawda

- Uciągnie mi taki serwer:

a) 25 pluginów

b ) 10 rozbudowanych skryptów

c) Własny silnik

d) 5 światów (Multiverse-Core)

Opublikowano

- miesiąc

- VAT musi być pobierany, więc to byłoby dziwne. Ja takiej informacji znaleźć nie mogę, ale skoro tak jest napisane, to tak musi być.

- tak

343731479829004887779.png

Opublikowano

Piszę tam że wysyłając SMS-a za np. 10zł do portfela trafia 10zł. Czy to prawda

Nie umiesz czytać?

Obsługujemy wszystkie popularne sposoby płatności. Możesz w łatwy sposób zapłacić paysafecard, tradycyjnym przelewem, płatnościami Dotpay (większość polskich banków, natychmiastowe potwierdzenie), PayPal lub wysłać SMS. W przeciwieństwie do innych firm nie potrącamy z paysafecard - płacąc 10zł dokładnie 10zł trafia do portfela Twojego nowego serwera.

Serwer jest na miesiąc, i powinno uciągnąć.

Opublikowano

Pytania:

- Piszę tam że wysyłając SMS-a za np. 10zł do portfela trafia 10zł. Czy to prawda

a) 25 pluginów

c) Własny silnik

Z mojego doświadczenia odpowiem ci na pytania (miałem pakiet Premium na miesiąc):

• Jak kupisz ten pakiet to na miesiąc
  • Dokładnie to ok. 40% z SMS trafi do portfela serwerowego
  • Spokojne uciągnie ponieważ jest tam 8 GB RAM i dobry procesor więc bez problemu (a o jaki WŁASNY silnik ci chodzi?)
Opublikowano

Pytania:

a) 25 pluginów

c) Własny silnik

1 miesiac

2 nie 

3 jak chcesz miec 5 tps to tak 

tylko wlasnego silnika wgrac na ten gowniany hosting nie mozna 

ogolnie nie polecam... lepiej na mineserv.eu

Opublikowano

­- na jeden miesiąc

- za SMS pobierany jest VAT, więc otrzymujesz kwotę o 23% (VAT) mniejszą

- raczej tak, ale jak nawalisz 4545641564 (w sensie dużo) pluginów, to mogą być małe problemy.

sygnatura.png

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (a miałem i jeszcze kilka dni "serwerek" na Craftserve), że bywają problemy jak na każdej serwerowni. Z tą różnicą, że tu aż za dużo w krótkim okresie czasu.

Pod Vanilla minecraft hosting jest OK i będzie to hulało jak malina, ale jak ktoś planuje serwer z modami to czasem może trafić na niespodziankę z OutOfMemory. Ja taką trafiłem przy 3.5GB RAM.

Kolejna niespodzianka to mój serwer (cauldron) zżerał więcej ramu niż to konieczne na start. Po odpaleniu tego samego serwera (bez tykania konfigu serwera PC 1:1 Craftserve) na moim komputerze w 2GB się mieścił. Na hostingu 3.5GB i mało. Co więcej. Na innym hostingu serwer zachowuje się tak jak na PC. Zaznaczę, że miałem zmodowany serwer.

Jak dla mnie to ciekawostka, ale nawet nie pytałem supportu co nakombinowali bo pewnie odpowiedź byłaby zdawkowa.

Po prostu po zgłoszeniu problemów z MOTD i tonie odpowiedzi na ten temat odechciało mi się. Po za tym po miesiącu czasu MOTD dalej czasem nie chce działać i pod serwerem klient widzi informację o połączeniu się bezpośrednio.

Konsola sprawia wrażenie niestabilnej i czasem nie widzi serwera (co poważnie utrudnia debugowanie serwera on-live). Pewniej było pobrać log poprzez ftp i poczytać. FTP działa bez zająknięcia.

Do tego dochodzi utrudnianie życia w komunikacji serwera ze światem. RCON, tylko do ich własnego sklepu. Plugin na konsolę zdalną? Też nie da rady. Zarobki ze sklepu idą wyłącznie do kieszeni Craftserve (Powinno być to wyszczególnione w opisie usługi).

Tak więc nie jest to usługa nastawiona na większy serwer a 1000s uważam, że można wsadzić między bajki. Po za tym tak duże serwery zazwyczaj lecą po bungeecordzie.

Co do limitów, są one w zupełności wystarczające. Ludzie mają tendencję do nadużywania dysków i olewania MySQL, jeśli nie mają bata nad głową.

Z technicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch z ich strony.

Kolejna dobra strona ich hostingu to fakt przydzielania większego czasu CPU na sam start serwera.

Niespodzianka? Wieczorem parametr xmx16G. Rano przychodzę a tu xmx8G (co i tak za tę cenę jest dobre).

W podsumowaniu, wyprowadziłem się w obawie przed problemami ze stabilnością.

Tym chyba wybije ci craftserve z głowy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...