Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Fpsami java8 launcher shiginima wersja 1.8

lolzere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio tworzyłem sobie serwer i procesor jak i ram najwiecej uzywany byl wlasnie na proces serwera aby go postawic na localhoscie. No i sobie tak budowałem/konfigurowałem zwracałem uwage aby było jak najmniej redstona wokół spawnu wiec dawałem zazwyczaj glowstone/beacony do oswietlenia aby ludziom to nie lagowało. Wszystko bylo cacy 60 fps na pełnym renderze na hd 4400 i i5 niskonapieciowym przy wersji 1.8 na launcherze premium. Miałem pewne problemy z netem wiec zamiast korzystac z launchera premium zdecydowalem sie na wersje offline - pirata. Miałem zainstalowana jave 7 ale ze stawiam serwer 1.8 to pluginy wymagaja javy 8 to zainstalowalem nieszczesna 8. Przechodzac do sedna: wbiłem na serwer na tym pirackim launcherze z zainstalowana java 8 i ku mojemu zdziwienu caly czar prysł bo z 60 ładnych fpsow zrobiło sie 20, na tiny miałem 60 z lagiem przy skakaniu do 1 fpsa. Teraz juz wiem o co ludziom chodziło z tym ze laguje im 1.8 to poprostu java sobie nie radzi. Na javie 7 co dziwne ten problem nie wystepuje, moze jedynie kilka fpsow mniej od launchera premium ale nie ma tych lagow. 

Jest na to jakies lekarstwo? Zakladam ze kazdy non-premium zaczynajacy przygode z mc wlasnie instaluje ta jave 8 45 i wersje 1.8 oraz shiginime w wersji 1,406 ktora z tego co wiem jest najbardziej popularna wsrod launcherow np. Team extreme pod wzgledem javy 8 nie testowałem nie wiem rowniez czy naprawili to w nastepnym aktualnym wydaniu launchera shiginima. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze ludzie nie updatuja swoich launcherow tylko pobieraja pierwszy link z neta i na tym jada.

Ma ktos najnowsza wersje launchera shiginima+ jave8? Jak to działa? dalej laguje?

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

U mnie nie laguje. Własnie gram na 1.8.6 też na tym launcher.  Używam jave 7. I mam ok. 50-120 fpsów.

PS. Nie polecam zmieniać nazwy folderu w którym mamy minecrafta bo wtedy się minecraft nie włącza. :) 

Footballplayer.pl <- Nowa gra piłkarska! :D

Opublikowano

@hurrican2000

wlasnie o tym pisze, java 7 dziala dobrze ale java 8 nie radzi sobie. Jak mozesz zmien jave 7 na 8 i zobaczysz roznice

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...