Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting Pukawka.pl, czy CraftServe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (a miałem i jeszcze kilka dni "serwerek" na Craftserve), że bywają problemy jak na każdej serwerowni. Z tą różnicą, że tu aż za dużo w krótkim okresie czasu.

Pod Vanilla minecraft hosting jest OK i będzie to hulało jak malina, ale jak ktoś planuje serwer z modami to czasem może trafić na niespodziankę z OutOfMemory. Ja taką trafiłem przy 3.5GB RAM.

Kolejna niespodzianka to mój serwer (cauldron) zżerał więcej ramu niż to konieczne na start. Po odpaleniu tego samego serwera (bez tykania konfigu serwera PC 1:1 Craftserve) na moim komputerze w 2GB się mieścił. Na hostingu 3.5GB i mało. Co więcej. Na innym hostingu serwer zachowuje się tak jak na PC. Zaznaczę, że miałem zmodowany serwer.

Jak dla mnie to ciekawostka, ale nawet nie pytałem supportu co nakombinowali bo pewnie odpowiedź byłaby zdawkowa.

Po prostu po zgłoszeniu problemów z MOTD i tonie odpowiedzi na ten temat odechciało mi się. Po za tym po miesiącu czasu MOTD dalej czasem nie chce działać i pod serwerem klient widzi informację o połączeniu się bezpośrednio.

Konsola sprawia wrażenie niestabilnej i czasem nie widzi serwera (co poważnie utrudnia debugowanie serwera on-live). Pewniej było pobrać log poprzez ftp i poczytać. FTP działa bez zająknięcia.

Do tego dochodzi utrudnianie życia w komunikacji serwera ze światem. RCON, tylko do ich własnego sklepu. Plugin na konsolę zdalną? Też nie da rady. Zarobki ze sklepu idą wyłącznie do kieszeni Craftserve (Powinno być to wyszczególnione w opisie usługi).

Tak więc nie jest to usługa nastawiona na większy serwer a 1000s uważam, że można wsadzić między bajki. Po za tym tak duże serwery zazwyczaj lecą po bungeecordzie.

Co do limitów, są one w zupełności wystarczające. Ludzie mają tendencję do nadużywania dysków i olewania MySQL, jeśli nie mają bata nad głową.

Z technicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch z ich strony.

Kolejna dobra strona ich hostingu to fakt przydzielania większego czasu CPU na sam start serwera.

Niespodzianka? Wieczorem parametr xmx16G. Rano przychodzę a tu xmx8G (co i tak za tę cenę jest dobre).

W podsumowaniu, wyprowadziłem się w obawie przed problemami ze stabilnością.

Tym chyba wybije ci craftserve z głowy 

Opublikowano

@Xayenix Już Ci podaję :)
1. Obsługa odpowiada rzadko

2. na serwerach są lagi co oznacza problemy z maszynami

3. mój serwer nie działał przez ponad tydzień z powodu hostingu a oni jeszcze na to że nic nie mogą zrobić...

Choć jedną zaletą hostingu to funkcjonalność, ale wady przebijają zaletę.

@ Lord Green No csrv i tak nie polecam. FiberHost to też nie dość że lagi to jeszcze panel jest tak pokraszowany że o wiele lepsza była by ta pukawka... i drogo...
Ale najlepiej to vps/ench/mineserv

bannergif.gif

Opublikowano

Osobiście poleciłbym Ci enderchest bo:

• Mają nowy własny system antybot praktycznie 0% szansa obejścia
  • Dobre maszyny, na niskie parametry serwery nie lagują (uwierz na słowo mam porządnie zbudowany serwer i nie ma lagów)
  • Szybko odpisują w BOK'u
  • Łatwy panel

Ale skoro temat o csrv i maxc

Wybierz Csrv, mają dobrą cenę jak na ich hosting, dodatkowo możesz przetestować go przez 24h na maszynie której serwer będzie aktywny, czyli za free dostajesz maszynę serwera twojego, jeżeli Ci spasuje to tylko kupujesz i nic się nie zmienia więc masz pewność że to ta sama maszyna którą testowałeś.

TEMAT

Opublikowano

@Zientez na dniach startują testy wdrożonego portfela http://Billon.info
To jest osobny portfel na zł

@Xayenix Już Ci podaję :)
1. Obsługa odpowiada rzadko

2. na serwerach są lagi co oznacza problemy z maszynami

3. mój serwer nie działał przez ponad tydzień z powodu hostingu a oni jeszcze na to że nic nie mogą zrobić...

Choć jedną zaletą hostingu to funkcjonalność, ale wady przebijają zaletę.

@ Lord Green No csrv i tak nie polecam. FiberHost to też nie dość że lagi to jeszcze panel jest tak pokraszowany że o wiele lepsza była by ta pukawka... i drogo...
Ale najlepiej to vps/ench/mineserv

@DoriiSuperPies - dla czego kłamiesz?

1. Nie prawda. Podajemy telefony do nas.  To samo mówi za siebie, bo pokazuje w  jakiej gotowości do udzielania pomocy jesteśmy.
Jak możemy wolno odpowiadać, skoro można do nas zadzwonić?
2. Lagi? Na serwerach które nie mają sztywnego limity procesora? Pokaż no te lagi kolego, bo ja twierdzę, że kłamiesz!
3. Proszę o dowody. Kiedy była taka sytuacja, na jakim koncie, podaj login, to sprawdzimy jak to wyglądało. Jeżeli nie podasz, to wyjdzie, że znowu kłamiesz.

92 % ludzi ocenia od celująco do dobrze pracę naszego wsparcia technicznego. To są wyniki z ponad 3.000 ankiet

11202954_694741090635284_416344411663327

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Z tych 2 to wybieram pukawka.pl

Tanio i dobre maszyny.

A od siebie polecam Mineserv naprawdę nie zawiodłem się.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Ja również z tych dwóch hostingów byłbym bardziej skłonny ku dokonania zakupu u pukawki.
+ polska lokalizacja maszyn,
+ niskie ceny,
+ szybka pomoc techniczna.

Jednak jeżeli masz zamiar stawiać większy serwer to lepszą inwestycją byłby zakup vpsa lub mniejszej maszyny dedykowanej z dyskami SSD.

Opublikowano

Wybierałbym ofertę MaxCraft.pl, czyli hosting Pukawka.pl. 

Dlaczego?

- Dobre oferty slotowe. 

- Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Dużo opcji ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta. 

- Dobra opinia
- Jest tam oferta za 28zl pakiet BEZ LIMITU RAMU

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten.
Jak masz jakie pytania to pisz na PW :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam csrv ale mam zastrzeżenia.

Co prawda dają za 30 zł nielimitowany ram it. ale Panel serwera co 2 min się ścina trzeba wyłączyć i włączyć kare  w przeglądarce i do tego support zwala całą winę na pluginy.

Opublikowano

Nigdy w życiu, nie bierzecie tego gówna z craftserve ;x

Oczywiście polecam maxcraft (pukawke).

+Support

+Cena

+Ram / Procesor

+Nieograniczone sloty

+Brak lagów

+Własny silnik

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

@pablos11

@DoriiSuperPies - Zauważyłem, że zmieniłęś zdanie i posiadasz serwer na pukawce.

Enderchest - Posiadają tylko dobrą grafikę, a grafika na hostingu nie jest najważniejsza.

Craftserve - Opóźniony status, lokalizacja francuska, support często odpowiada z gotowymi odpowiedziami. 

Przeprowadziliśmy z Nigiem, Chmurzystym, Wiśnią i kilkoma ochotnikami z tego forum testy ponad 16 hostingów i wciąż testujemy następne.

Z Hostingów gier polecamy Pukawke, a jeszcze lepszym rozwiązaniem jest VPS lub DEDYK

Każdy z hostingów testowaliśmy +/- tydzień.

zabijaka, slotex, servhost, craftserve, maxcraft, enderchest, mineserv, crafthost, sored, Ownserwer, netshoot, gamepix,

fiberhost, lvlup, cubehost, gameserv

Prawda jest taka, że takie hostingi jak EnderChest zdobyły popularność dzięki dobremu panelowi i grafice i reklamie na mpcforum.

Najczęściej gracze wybierają hosting Enderchest, Pukawke, Craftserve dużo osób oceniało hostingi po wyglądzie, a przekonywali się np. do pukawki dopiero gdy dawałem im do testu moje serwery.

@mine_master - pytałem się kiedyś czy zmienicie panel minecraft w pukawce, wtedy nie było takiej możliwości, a jak sytuacja wygląda teraz ?

Zapewne zauważyliście jaką oprawę graficzną ma konferencja, a jak pisałem wyżej większość osób ocenia hosting po wyglądzie.

Myśleliście może nad zrobieniem panelu pod domeną Maxcraft ? Bo aktualnie Maxcraft jest tylko stroną prezentacyjną.

minecraft.jpg
Opublikowano

xSaleen niestety jednak nie będziemy zmieniać grafiki, ani robić panelu dla domeny Maxcraft.
Moce deweloperskie obecnie skierowane są na dużo pilniejsze tematy.
Poza tym Minecraft jest jedną z wielu gier które hostujemy, dla tego nie mamy problemu finansowego, kiedy Minecraft stał się mniej popularny.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam obecnie na Csrv i jestem zadowolony również na pukawce i też polecam ten hosting . Poleciłbym bardziej pukawke z maszyn a csrv z łatwiejszego panelu i ładniejszego.

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...