Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomóżcie w znalezieniu ciekawej gry :)

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak jak w temacie, ostatnio z kumplem przestaliśmy grać w wow'a z wielu powodów i szukamy czegoś co go nam zastąpi (nie koniecznie musi być to mmorpg). Konkretnie to szukamy gry, żeby razem pobawić się w sieci, wszystkie gatunki gier wchodzą w grę - masło maślane xD.

Nie ważne czy f2p,b2p,p2p, ważne żeby gra była ciekawa i nie nudziła :)

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Wolałbym jakieś produkcje f2p, jakies mmo/fps/moba, byle fajnie się grało ;)

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Cs go, lol, hots, aion

cs go mam, przy lolu spędziłem już wiele godzin, hots mi się jakoś nie widzi tak jak aion

dziękuję za wszystkie odpowiedzi i czekam na następne propozycje :) 

Opublikowano

­Jeśli grałeś w wowa, to uważam, że Allods będzie czymś w jego stylu. Ciekawa gra, niezła grafika, gra się szybko rozwija i oczywiście jest co robić.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

­Jeśli grałeś w wowa, to uważam, że Allods będzie czymś w jego stylu. Ciekawa gra, niezła grafika, gra się szybko rozwija i oczywiście jest co robić.

Ogólnie to szukanie innego mmo to chyba zły pomysł bo i tak nie znajdziemy nic lepszego od wowa ;) Może spróbuję jakichś innych gatunków gier.

Opublikowano

Może mu online? ^^

Nie podawajcie wiecej mmo rpg, moze cos w stylu diablo?

Opublikowano

­Tak path of exile = diablo.

Moze spróbuj Neverwinter, niby mmo, ale nie takie samo jak reszta ( oparta na dungach ).

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Jeszcze jakieś propozycje? Bo jak narazie nie znalazłem nic ciekawego ;/ 
Za ciekawe propozycje rozdaje lajki :)

Opublikowano

Calestia Luna Online

Ta gra zdecydowanie nie ;(

Opublikowano

Może Aion? O dziwo podejście gameforge do tej gry mnie zadowala. Znaleźli proste rozwiązanie, żeby utrzymać grę i nie musieć wydawać realnych pieniędzy. Do odblokowania wszystkich funkcji gry potrzebujemy gold packa, ale możemy go bez problemu zdobyć w 1 dzień na wyższym lvl (z samych itemków questów do 45lvl na niego zarobimy, a do 55lvl jest on praktycznie nie potrzebny) Po prostu kupujemy go od kogoś, kto woli wydać prawdziwą kasę, niż zarabiać w grze ;) 

Co do samej rozgrywki, to jest ona bardzo rozbudowana. Możemy zająć się zarabianiem poprzez crafting (wytwarzanie jedzenia, mikstur, broni, zbroi itd), farmienie na potworkach, latanie na instancje (dungeony), handel itd. Samo wbicie maksymalnego lvl to nie problem. Gra wymaga współpracy. Co prawda na każdym serwerze jest kilku tzw One Man Army, ale są to ludzie, którzy ogarniają grę w conajmniej 50%-ach (co na prawdę jest ogromną dawką wiedzy. Prawdopodobnie nie ma nikogo, kto by ogarniał grę w 100%-ach) Polecam oglądnąć film BuraczkaCebulaczka na youtube o Aion`ie. Tam masz zawarte dość sporo informacji nt. samej gry.

Opublikowano

Jak szukasz czegoś sanboxowego i MMO sprawdź Age of Wulin. Nie spotkałem podobnego MMO :P Polecam SW:ToR. gierka fajna, IS ne jest drogi więc jak się wam spodoba to zawsze możecie wbić abonament na 2 miechy. Guild Wars2 polecam. Roboty dużo, community w tej grze bije na głowę 3/4 produkcji, zerowy P2W tlyko trzeba najpierw dorwać grę. Standardowo z MOBA to LOL albo Dota2. Z FPS kiedyś się dobrze grało w Combat Arms, teraz to tam pewnie pustki ale jak szukacie gry na 2-3 tygodnie to możecie tam sobie popykać. Nieśmiertelne prywatki metin2 też są niczego sobie. Polecam sprawdzic Continent of the Ninth (C9) MMO z instancjami ale strasznie grywalne i dynamiczne. Vindictus też jest ciekawy ale po pewnym czasie robi się nudny i monotonny (przynajmniej mnie). Kładzie o wiele większy nacisk na system instancji

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Osu!

https://osu.ppy.sh/

Gra rytmiczna. Wygląda na prostą i nudną grę, ale taka nie jest. Nie chodzi tutaj o klikanie w kółka, tylko o rywalizację, samodoskonalenie się i o satysfakcję przejścia trudnej mapy. W tej grze mi się podoba to że nie ma jak ona być p2w i jest robiona w 98% przez community. Mapy, skiny sami gracze to robią. Ludu jest pełno, a samo zachowanie community jest genialne, 90% osób jest miła i potrafi się zachować.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiście polecam ci grę Roboraft, gierka f2p bardzo wciąga, umożliwia nam ona budowanie własnego pojazdu wedle największych naszych fantazji. Reszta rozgrywki przypomina trochę WoT'a, czyli napierdzielanie się między sobą swoim "cudem" xD Gra w żadnym stopniu nie jest pay to win ponieważ wszystko można kupić za hajs z gry jak i mikropłatności, wyjątek stanowią jakieś ozdóbki tylko wyłacznie upiększające nasz pojazd :P Gra cały czas jest aktualizowana, dodają cały czas coś nowego. 

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...