Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TERA wyłącza się bez żadnego komunikatu

Bricars

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Przechodząc od razu do rzeczy, gdy biegam po mapie i walczę moje fpsy utrzymują się nawet w przedziale 50-60 (wszystko ustawione na jak najniższe detale), ale gdy tylko wejdę do jakiegoś miasta, może być nawet puste na 9 kanale, to wyrzuca mnie z gry do pulpitu bez jakiegokolwiek komunikatu czy błędu. W samej Velice przy multum ludzi na tych najniższych detala fpsy i tak utrzymują się w przedziale 20-30, więc jako tako biegać da radę.

Próbowałem grać z wyłączonym firewallem - nie pomogło.

Próbowałem naprawić klienta gry - nie pomogło.

Uruchamiałem grę jako administrator - nie pomogło.

Zostaje mi jeszcze opcja całkowitego przeinstalowania klienta, ale śmiem wątpić że przyniesie to jakieś korzyści.

Wielu ludzi pisało, że może to być wina internetu, bo czytając na angielskich forach klient gry jest ustawiony, że jak traci się połączenie z grą to automatycznie z niej wyrzuca. Jednakże i tak nie wydaje mi się, że wina leży po stronie mojego łącza.

4389154750.png

Nie jest to jakaś masakryczna prędkość, kładąca wszystko inne na łopatki, ale nie jest to też tragedia, więc powinno mi to pozwolić pograć bez żadnych problemów.

Komputer również się nie przegrzewa, bo nawet jeśli by to robił, to on sam by się wyłączał, a nie gra w którą aktualnie gram, tak mi się wydaje.

Zwracam się więc do Was forumowicze czy może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby podzielić się jego rozwiązaniem? :)

Z góry dziękuję za pomoc i jak tylko uda mi się znaleźć rozwiązanie tego problemu to się nim z Wami podzielę.

Opublikowano

Nie wiem co zrobić jeśli tak ale spróbuj może zagrać na wersji NA ? Patcher jak i klient Tery EU zawsze miał jakieś odpały. Sprawdź może czy na Na Ci pójdzie a jeśli tak to nawet i lepiej, ponieważ Gameforge strasznie słabo prosperuje z ta Terą na Europie.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Nadal będę oczekiwał na jakieś próby pomocy, bo na EU mamy już ekipę i zaczynać wszystko od nowa po raz któryś z kolei nie ma sensu i czasu.

Najdziwniejsze jest to, że nawet na Battlegroundach mnie nie wyrzuca, a tylko jak wbiegnę nawet do opustoszałego miasta to mnie wyrzuca do pulpitu.

Cały crash wygląda tak, że biegnę, gra się na chwile zatrzymuje, dźwięk znika, następnie pokazuje się kursor myszki z gry i wraca dźwięk, a później wyrzuca do pulpitu bez żadnego powiadomienia i tylko launcher TERY zostaje otwarty.

Opublikowano

Sterowniki do karty graficznej masz zaktualizowane ? Mógłbyś podać specyfikacje komputera ? 

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Tak, mam zaktualizowane. Tak jak pisałem wcześniej, nie jest to na pewno powiązane z moim sprzętem, bo grając w terenie i W TRAKCIE walki mam po 50-60 fpsów bez żadnego ścinania się.

Karta Geforce 9800gt

Ram 4gb

Procesor AMD Athlon II 6300 x4 2,8 Ghz

Komputer nie jest pogromcą jakichś nowszych tytułów i swoje lata ma, ale z TERĄ powinien sobie bez problemów dać radę. Poza tym jest świeżo po formacie i wszystko chodzi jak marzenie.

Pisałem wcześniej, że wystarczy wbiec do byle jakiego miasta z ilością osób równą zeru i gra wyłącza się do pulpito. Tylko w mieście. To chyba jakaś klątwa miast i mini-event zafundowany przez Gameforge.

Gdyby komputer nie wyrabiał z grą i się przegrzewał to wyłączałby się sam, a nie wyłączał gry do pulpitu, bo po tym sprawdzając temperaturę komputera "od ręki" jest on po prostu chłodny, a tak jak również pisałem wcześniej, w walce i na Battlegroundach nie ma żadnych problemów.

Grałem i na najwyższych ustawieniach graficznych i nawet próbowałem ustawiając dosłownie WSZYSTKO na jak najniższe detale w ustawieniach video, ale i to nic nie zmienia, więc wina nie leży po stronie sprzętu.

Opublikowano

Z opisu wynika, że w miastach musi być coś co powoduje error- na moje jakieś pliki związane z jakimś npc się zrypały...

NrwUNCU.png

Opublikowano

W takim razie nie mam pojęcia. Możesz ostatecznie ściągnąć Tere z torrentów tak jak na tym poradniku:

http://board.tera.gameforge.com/board2-tera-en/board67-support/board433-player-to-player-support-assistance/206718-tera-torrent-download/

Bo rzeczywiście wygląda to raczej na problem z jakimś plikiem gry. Możesz też napisać do supportu albo na forum oficjalnym Tery i może tam Ci odpowiedzą.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Pobranie klienta przez torrent również niestety nie pomogło i problem nadal występuje.

@Edit

Napisałem do nich do supportu. Zobaczymy co mi odpiszą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ile macie fps na BG ? Ja nie rozumiem czemu ta gra wykorzystuje tylko 54%max potencjału mojej karty graficznej .. ehh

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Nadal będę oczekiwał na jakieś próby pomocy, bo na EU mamy już ekipę i zaczynać wszystko od nowa po raz któryś z kolei nie ma sensu i czasu.

Najdziwniejsze jest to, że nawet na Battlegroundach mnie nie wyrzuca, a tylko jak wbiegnę nawet do opustoszałego miasta to mnie wyrzuca do pulpitu.

Opublikowano

Moim zdaniem komp nie wyrabia musiał byś dla testu pobrać wersje NA i sprawdzić tam w miastach EU jest strasznie pobugowana i nie zoptymalizowana. BG to otwarte przestrzenie raczej + mało NPC w miastach masz tego od cholery więc może sprzęt nie wyrabiać. Sprawdź sobie wydajności i temperatury jakie masz jak normalnie wbiegasz a kiedy wbijesz do miasta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...