Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD vs Intel ! GTX vs R9

BiCappy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Na początku czerwca planuję zakup komputera i mam pewne pytanie. Otóż ma być to komputer pod grafikę oraz pod najnowsze tytuły gier. Mam wszystko złożone, ale napotkałem pewien problem z procesorem. Intel się bardzo ceni, ponieważ nie ma sobie równych w procesorach pod gry. Aczkolwiek znalazłem bardzo ciekawy procesor AMD FX-6350. Chciałbym abyście podali mi 'haczyk" w tym procesorze. AMD generalnie są bardziej pod pracę biurową, aczkolwiek ten procesor ma całkiem ładne parametry.

Procesory:

Drugie pytanie to karta graficzna: GTX 960 GAMING vs Radeon R9 280 OC.

Dzięki :)

beV5mzZ.png

Opublikowano

Haczyk w w fx-6350? ma dużo rdzeni ale wymiękają nawet już przy 2 rdzeniach w i3 na haswellu 

a propo kart graficznych to gtx 960 jest minimalnie lepsza + dodają do niej wiedzmina 

Opublikowano

Haczyk AMD jest taki, że dobrze wygląda na papierze ale słabo w testach. W teorii 6 rdzeni na większym taktowaniu niż i3 a taka i3 na dwóch rdzeniach jest lepsza. Jak do gier, nie ładuj w AMD, kup i3 na haswell a później zmienisz na i5 (chyba, że od razu 4460 dasz, będzie jakeiś 300zł dopłaty do i3).

A z kart osobiście jestem fanem radeonów ale nie ma zbyt dużej różnicy między nimi, jeśli masz zamiar grać w wiedźmina to gtx'a bierz, jeśli nie to przejrzyj testy porównawcze na interesujących Cię grach i wybierz.

Opublikowano

Zamierzam grać w wiedźmina i właśnie dlatego się wachałem :) Procek oczywiście i5 biorę, żeby przez kilka lat go nie musieć wymieniać. Dzięki za informacje odnoście AMD. Można zamknąć :)

beV5mzZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...