Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z usunięciem Questa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam problem z usunięciem questa.

Wgrałem quest [lotto.quest] do handlarki różności i nie pokazuje mi się sklep, tylko ten quest. Chcę aby go nie było żeby było z powrotem to samo. Usunąłem go zresetowałem maszynę i nadal jest. ---- Dam 5 do profilu ----

Potrzebuję Questa na drop szkatułek blasku księżyca najlepiej do npc z dropem na %

---- Dam 10 like ----

­

Opublikowano

W maszynie przejdź do folderu gdzie znajdują się questy

Przykładowa przejście do folderu. (u Ciebie może być inaczej)

cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest

Po przejściu wpisujesz

rm-rf object

I później pozostało dograć wszystkie quest na nowo po za tym usuniętym taką komendą (komenda rm- rf object wykasowała z systemu tamten quest, którego mam nadzieję wykasowałeś po przez zwykłe wywalenie z folderu)

./qc *.quest

W grze wpisujesz

/reload q

Quest usunięty

A tu masz quest na Szkatułki, możesz włączyć ich drop i wyłączyć

Więcej tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/876387-quest-event-drop-szkaty-blasku/
Opublikowano

Albo poprostu użyj funkcji /qc usuń quest z "quest_list" lub "locale_list" i w konsoli serwera wpisz /qc po czym przeładują Ci się wszystkie questy na serwerze potem wystarczy tylko /reload q w grze lub jeżeli chcesz restart serwera.

Opublikowano

rm-rf object command not found­

Albo poprostu użyj funkcji /qc usuń quest z "quest_list" lub "locale_list" i w konsoli serwera wpisz /qc po czym przeładują Ci się wszystkie questy na serwerze potem wystarczy tylko /reload q w grze lub jeżeli chcesz restart serwera.

Nic nie działa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...