Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa i zasilacz

Czesiok8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli pisze w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie tego tematu w odpowiednie miejsce.

Witajcie. Otóż nie dawno zainwestowałem trochę w komputer. Wymieniłem Kartę graficzną i dokupiłem RAM.

Potrzebuję porady odnośnie zasilacza i obudowy (ledwie wepchnąłem do niej GPU), która będzie pasować do mojego komputera.

Specyfikacja:

Intel Core i5 650 2x 3.20 GHZ

6 GB RAM

Radeon R9 270x

Modecom Feel 500W (wiem, kicha)

Ceny w granicach rozsądku ;p

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Czego wymagasz od obudowy (czy ma mieć okno, filtry, wygłuszenia, czy ma kosztować 120zł).

I tak samo zasilacz, czy chcesz rozbudować komputer, bo jeżeli jedziesz po budżecie, to używany za 110-130zł Chiftec 550W (firmowy zasilacz) używany na allegro.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Pieniądze mam, ale chciałbym jak najtaniej. Chciałbym jeszcze wymienić procesor, ale to w dalekiej przeszłości. Co do obudowy to dla mnie bajery są zbędne lecz ich obecność przeszkadzać również nie będzie ;p A co powiecie na zasilacz nowy Corsair VS 450W ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...