Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Expienie 25 lv

kulek000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cross-server, znajdz pt i lec na nochsane (sa q na ta inste), wbijasz 27 i do 35-37 na FT cisniesz itp itd ble ble ble.

Nie czaruj.

Opublikowano

25lvl już ma dostęp do Abyssu (po zrobieniu entry questa jeśli czegoś nie zmienili). W Reshancie już szybko Ci lvl poleci.

Opublikowano

Aha czyli jak mam 25 to mam zrobić tą inste,co to FT ? Nie znam dokładnych pojęć,i czy robić wszystkie q poboczne też w morheim czy lecieć full kampania i kolejna mapka 

Edit : FT to fire temple ok już wiem :v 

Opublikowano

­

Aha czyli jak mam 25 to mam zrobić tą inste,co to FT ? Nie znam dokładnych pojęć,i czy robić wszystkie q poboczne też w morheim czy lecieć full kampania i kolejna mapka 

Edit : FT to fire temple ok już wiem :v 

Nie musisz robić wszystkich misji. Najlepiej wybieraj te za duzo expa (jasnoniebieskie) oraz te ciemnoniebieskie. Z natury są one bardzo łatwe, a nagrody i exp ciekawe.

igNMhIy.png

Opublikowano

25lvl już ma dostęp do Abyssu (po zrobieniu entry questa jeśli czegoś nie zmienili). W Reshancie już szybko Ci lvl poleci.

W sensie jakim?Co ma tam robic?Questy do 52lvl(te powtarzalne, cash), sa, ale nei dostaje sie za nie expa :/.Najszybszym sposobem teraz na wbicie 65lvl jest gwalcenie instancji i wykonywania tam q (fast run).Jak sie komus znudzi pare run'ow, to mozna porobic te ciemnoniebeiskie questy, i tylko te bo sa oplacalne.Reszty q nie ma co robic bo sa do d..., oprocz kampanijnych, chociaz mozna tez je omijac, albo uzyc jako 'zapychacz' do wbicia tam kilku kk expa do lvla, czy cos.Ja osobiscie je spokojnie omijalem bo wolalem zrobic 2x szybko inste, niz meczyc sie z q :D

Nie czaruj.

Opublikowano

W sensie jakim?Co ma tam robic?Questy do 52lvl(te powtarzalne, cash), sa, ale nei dostaje sie za nie expa :/.Najszybszym sposobem teraz na wbicie 65lvl jest gwalcenie instancji i wykonywania tam q (fast run).Jak sie komus znudzi pare run'ow, to mozna porobic te ciemnoniebeiskie questy, i tylko te bo sa oplacalne.Reszty q nie ma co robic bo sa do d..., oprocz kampanijnych, chociaz mozna tez je omijac, albo uzyc jako 'zapychacz' do wbicia tam kilku kk expa do lvla, czy cos.Ja osobiscie je spokojnie omijalem bo wolalem zrobic 2x szybko inste, niz meczyc sie z q :D

Co tam robić? Questy. Jeśli nie możesz znaleźć grupy na NTC (ludzie mają z tym problem) to z 4-5 leveli powinno wpaść na samych questach w okolicach Sulphuru. Bierzesz wszystko z okolicy i robisz. Oddajesz, idziesz dalej, powtórz. Zdziwiłbyś się ile można na tym expa wbić jak komuś się chce.

Opublikowano

Co tam robić? Questy. Jeśli nie możesz znaleźć grupy na NTC (ludzie mają z tym problem) to z 4-5 leveli powinno wpaść na samych questach w okolicach Sulphuru. Bierzesz wszystko z okolicy i robisz. Oddajesz, idziesz dalej, powtórz. Zdziwiłbyś się ile można na tym expa wbić jak komuś się chce.

Nwm, czy expiles postac po ostatnim patchu, ale wiedz, ze znalezienie pt na jakakolwiek instancje na rookie-server to kwestia 5m, nawet nie.Wiec nwm o jakich ty 'ludziach' mowisz, nawet jesli nie mzoe znalezc to mozna wrocic na normal i poprosic jakiegos 65lvl.Taki maly problem a sprawia tyle problemu  xD

Nie czaruj.

Opublikowano

Nwm, czy expiles postac po ostatnim patchu, ale wiedz, ze znalezienie pt na jakakolwiek instancje na rookie-server to kwestia 5m, nawet nie.Wiec nwm o jakich ty 'ludziach' mowisz, nawet jesli nie mzoe znalezc to mozna wrocic na normal i poprosic jakiegos 65lvl.Taki maly problem a sprawia tyle problemu  xD

Nie, nie expiłem żadnych postaci po ostatnim patchu, a do tego patcha od samego początku wyexpiłem prawdopodobnie z 10 razy więcej postaci niż Ty po obydwu stronach więc coś na temat expienia wiem. Napisałem to jako alternatywę jeśli komuś się nie chce robić instancji. Zdziwiłbyś się jak miło się robi proste questy zamiast po raz dwusetny NTC lub tysięczny FT.

A co do ludzi to to, że zawsze przy każdej postaci od rerolla na Ely pomagał Ci ktoś lub miałeś do kogo napisać by Ci plvlował postać nie oznacza, że każdy ma "znajomych na 65lvl" Ja sobie mogę wyexpić dowolną postać do ~40lvl na samym plvlowaniu bo mam 3 konta ale przeciętny nowy gracz wbijający pierwszy raz 25lvl czegoś takiego nie ma.

Opublikowano

Zgodze sie z tym. Teraz każdy serwer ma dostep do instancji i można zrobić wieloserwerowe pt. Misje są proste, polegaja na szybkim rush'u, a pt można znaleźć bardzo szybko. chat wręcz zaspamowany jest informacjami o pt na ft, theo lab, dark poete. Na dodatek teraz wiekszosć instacji nie ma ograniczeń jeśli chodzi o wejścia. To niemalże, jak plvl, tyle że trzeba samemu troszkę się

namęczyć :p

Edit: Ja wczoraj z 46 na 50 wbiłam w niecałe półtorej godziny na theobomos lab i campaning questach :)

Edit 2 : no i na admie :-)

igNMhIy.png

Opublikowano

25-27 nochsana, 30-35 ft, 35-37 kampa z heiron/eltnen i reshanta, 37-42 proces, 42-45 drauphnir/indratu nieb questy. 46-50 adma i theo lab ja polecam theo lab

Opublikowano

Nie, nie expiłem żadnych postaci po ostatnim patchu, a do tego patcha od samego początku wyexpiłem prawdopodobnie z 10 razy więcej postaci niż Ty po obydwu stronach więc coś na temat expienia wiem. Napisałem to jako alternatywę jeśli komuś się nie chce robić instancji. Zdziwiłbyś się jak miło się robi proste questy zamiast po raz dwusetny NTC lub tysięczny FT.

A co do ludzi to to, że zawsze przy każdej postaci od rerolla na Ely pomagał Ci ktoś lub miałeś do kogo napisać by Ci plvlował postać nie oznacza, że każdy ma "znajomych na 65lvl" Ja sobie mogę wyexpić dowolną postać do ~40lvl na samym plvlowaniu bo mam 3 konta ale przeciętny nowy gracz wbijający pierwszy raz 25lvl czegoś takiego nie ma.

Kompletny bezbek.Zyj w swiadomosci, ze jestes krUlem lvlowania altow :D Gosciu sie pyta o to, jak wbic lvl, wiec podaje mu najszybsza droge do osiagniecia celu, a nie pierdzielenie sie w pojdz tu, pojdz tam, zerznij tam, wroc tu.Podajesz mu 'alternatywe', ale jest to strata czasu (chyba, ze lubi sie w to bawic, w co watpie), takie questy sa bardziej nuzace niz zrobienie 10x raz z rzedu FT, czy inna inste.Tak poza tym, co ty mozesz wiedziec o tym, jak gralem po asmo side, czy teraz na ely?Pieprzysz bzdury jak zawsze i wszedzie.Na asmo robilem wszystko sam, expilem, zbieralem gear etc.CZasami z legionem poszedlem na inste jakas i to wszystko.Na ely sie nic nie zmienilo, orpocz tego, ze jestem/bylem w Fantasy (roznie bylo/jest), chcieli mi pomoc zdobyc jak najszybciej gear i to bylo w porzadku, ale z racji tego, iz nie mam/mialem tak wiele czasu na siedzenie przy kompie,nie mieli jak xD.No i na dodatek lubie do wszystkiego dochodzic sam, powoli, ale zawsze do celu i tym sie zawsze raczej kierowalem.Przez pewien okres staralem sie 'wgryzc' w legion, chodzilem na SWB, Runa, RST, czy inne insty.Wiedz, ze nnie trzeba miec 'znajomych' 65lvli jak to ujales, zawsze mozna poprosic kogos nieznajomego, a moze pomoze.Troche trzeba ruszyc lbem a nie narzekac, jak ty.

Nie czaruj.

Opublikowano

Dobrze, widzę, że postanowiłeś zmarnować czas swój na pisanie tego i mój na odczytywanie potoku myśli zapisanych bez chwili zastanowienia. Ponieważ zapewne nie zauważyłeś w poprzednim topicu to cieszy mnie, że podoba Ci się moje zdanie na temat wędek i Asmo zergów, polecam się na przyszłość.  ;) #mojeinfojestbardziejpotwierdzoneodtwojego podobno

Kompletny bezbek.Zyj w swiadomosci, ze jestes krUlem lvlowania altow :D

Cieszę się. ;) Zarobiłem na tym tyle że sobie mogłem pozwolić na 70 lvl Veteran Rewardsów "ot tak" bez wydawania ani grosza na Gold Packi. Do tego dorzuć zbitą fortunę idącą w ponad 4 miliardy kinah na sprzedaży nietradeowalnych farbek na które również nie musiałem wydać ani grosza bo były z Veteran Rewardsów. Wystarczyło poszukać dobrego sposobu na zarobek i wszystko się znalazło samo bez ustawiania farm botów.

Gosciu sie pyta o to, jak wbic lvl, wiec podaje mu najszybsza droge do osiagniecia celu, a nie pierdzielenie sie w pojdz tu, pojdz tam, zerznij tam, wroc tu.Podajesz mu 'alternatywe', ale jest to strata czasu (chyba, ze lubi sie w to bawic, w co watpie), takie questy sa bardziej nuzace niz zrobienie 10x raz z rzedu FT, czy inna inste.Tak poza tym, co ty mozesz wiedziec o tym, jak gralem po asmo side, czy teraz na ely?

Podałem alternatywę, którą uważam za odpowiednią dla ludzi, których nie kręci farmienie całymi dniami instancji. Nie uważam, że farmienie instancji jest złym sposobem. Dla mnie jest "męczącym sposobem". Uważasz robienie questów za stratę czasu? Dobrze, ja uważam inaczej. Sądzę również, że na samym robieniu "nużacych questów" samemu byłbym w stanie wbić powiedzmy 50lvl szybciej niż Ty farmiąc instancje z kompletnymi RANDOMAMI - kompletnie bez znajomych i bez plvlowania.

Poza tym podałem propozycję robienia questów z prostej przyczyny, że być może kogoś jeszcze interesuje Lore tej gry. Wiem, zaskoczę Cię. Jest coś takiego i jest moim jest zdaniem całkiem interesujące w przeciwieństwie do większości innych MMO na rynku. Można by napisać ciekawą książkę opierając się o samą historię podaną w questach i kampanii. Ale zapewne książki Ciebie w ogóle nie interesują więc i ten argument do Ciebie nie przemówi.  ;)

Pieprzysz bzdury jak zawsze i wszedzie.

Skoro tak twierdzisz to widać znasz się lepiej ode mnie na tej grze. ;) Może zaaplikujesz może na moderatora działu? Może pochwalisz się swoją wiedzą i umiejętnością poprawnego oraz logicznego pisania?  ;)  

Wiedz, ze nnie trzeba miec 'znajomych' 65lvli jak to ujales, zawsze mozna poprosic kogos nieznajomego, a moze pomoze.

Pewnie, że można. A wiesz ilu ludzi faktycznie chce pomóc? Ilu ma czas? Ile razy gdy ktoś kompletnie Ci nieznany poprosił o pomoc z przyfarmieniem 10x FT z Mentorem Ty faktycznie pobiegłeś? Przyzwyczaiłem się do tego, że na ponad 5 serwerach gdzie miałem jakiekolwiek postaci ludziom się nawet nie chciało pomóc z questem na Mentora. Teraz znajdź takiego, który przyjdzie i przyfarmi z Tobą jakąś instancję. Jasne, że jest niewielka szansa na znalezienie. Ale prędzej faktycznie z randomami zrobisz parę razy tę instancję lub zrobisz parę questów i wyjdzie na to samo. Nie zaszkodzi zapytać ale skoro ktoś z wyższym lvl z Tobą biega to już przestaje to być takie "w pełni samodzielne zdobycie wszystkiego".

Troche trzeba ruszyc lbem a nie narzekac, jak ty.

Odeślę Cię tylko do mojej odpowiedzi o "krUlu levelowania altów". I ja tutaj nie narzekam. Nie mam na co. Wyrażam swoje zdanie bo uważam, że umiejętne robienie questów jest równie dobre, a może nawet lepsze od farmienia instancji. Ale widzę, że już przestałeś to odróżniać od narzekania.  ^_^

Reszty nie komentuję bo za bardzo bym się zagłębiał w szczegóły o których lepiej nie pisać na forum publicznym - a przypomnę Ci, że nie temu służy temat. 

Opublikowano

Temat można zamknąć,nie wiem czemu ale jak czytam komentarze metinowca nawet nie z tego a innych postów to po prostu żal mi ciebie,można powiedzieć,że jesteś egoistą bo to co ty piszesz jest ok ale jak inni to nie...

Dziękuje i tak wszyskim za pomoc 

Opublikowano

Dobrze, widzę, że postanowiłeś zmarnować czas swój na pisanie tego i mój na odczytywanie potoku myśli zapisanych bez chwili zastanowienia. Ponieważ zapewne nie zauważyłeś w poprzednim topicu to cieszy mnie, że podoba Ci się moje zdanie na temat wędek i Asmo zergów, polecam się na przyszłość.  ;) #mojeinfojestbardziejpotwierdzoneodtwojego podobno

Tak na marginesie, jak zacytowalem na ts, to co ty napisales to wszyscy smiechli z ciebie #potwierdzoneinfo

Cieszę się. ;) Zarobiłem na tym tyle że sobie mogłem pozwolić na 70 lvl Veteran Rewardsów "ot tak" bez wydawania ani grosza na Gold Packi. Do tego dorzuć zbitą fortunę idącą w ponad 4 miliardy kinah na sprzedaży nietradeowalnych farbek na które również nie musiałem wydać ani grosza bo były z Veteran Rewardsów. Wystarczyło poszukać dobrego sposobu na zarobek i wszystko się znalazło samo bez ustawiania farm botów.

Luz mordeczko, tez sobie moglem na to pozwolic bez problemu, nie tylko ty jestes widze kreatywny  :mellow:

Podałem alternatywę, którą uważam za odpowiednią dla ludzi, których nie kręci farmienie całymi dniami instancji. Nie uważam, że farmienie instancji jest złym sposobem. Dla mnie jest "męczącym sposobem". Uważasz robienie questów za stratę czasu? Dobrze, ja uważam inaczej. Sądzę również, że na samym robieniu "nużacych questów" samemu byłbym w stanie wbić powiedzmy 50lvl szybciej niż Ty farmiąc instancje z kompletnymi RANDOMAMI - kompletnie bez znajomych i bez plvlowania.

Poza tym podałem propozycję robienia questów z prostej przyczyny, że być może kogoś jeszcze interesuje Lore tej gry. Wiem, zaskoczę Cię. Jest coś takiego i jest moim jest zdaniem całkiem interesujące w przeciwieństwie do większości innych MMO na rynku. Można by napisać ciekawą książkę opierając się o samą historię podaną w questach i kampanii. Ale zapewne książki Ciebie w ogóle nie interesują więc i ten argument do Ciebie nie przemówi.  ;)

Chlopie, ja podalem mu powtarzam 'najszybsza droge do osiagniecia celu', natomaist ty alternatywe.Jest dobrze, prawda?To jaka on droge sobie obierze, czy na skroty, czy to na okolo to jego sprawa.Jesli jest nowy, okej, niech robi kampanie i questy.Przechodzilem przez to i dla mnie jest to juz nudne, aby przechodzic poraz n-ty, wiec koniec koncow jestem negatywnie do tego nastawiony i probuje pomoc w najlatwiejszy sposob, dlatego.Zdziwilbys sie, ile to ja ksiazek przeczytalem, ale pewnie ty i tak wiecej przeczytales pewnie  :D

Skoro tak twierdzisz to widać znasz się lepiej ode mnie na tej grze. ;) Może zaaplikujesz może na moderatora działu? Może pochwalisz się swoją wiedzą i umiejętnością poprawnego oraz logicznego pisania?  ;)  

Po raz kolejny w tym temacie pokazujesz jaki to ty nie jestes Wooo.To, ze grasz od bety nie znaczy, ze ktos grajacy np 3-4lata ma mniejsze doswiadczenie w tej grze od ciebie.Znowu sie powtorze, nic dziwnego, ze wiekszosc na Nexusie(nawet na  forum aiona) sie poprostu smieje z ciebie.W koncu jedyne co ptorafisz to zarzucic wedke na siege'u.

Nie zaszkodzi zapytać ale skoro ktoś z wyższym lvl z Tobą biega to już przestaje to być takie "w pełni samodzielne zdobycie wszystkiego".

Ja dalem tylko porade dla nowego, nie oznacza to, ze siedzialem w sanctum/pandaemonium i prosilem kazdego 65lvl o pomoc.W tej grze mozna tylko czesc rzeczy zdobyc solo (dla mnie to i tak wiele, jak an ta gre), ale np. Grendala nie zdobedziesz samodzielnie, potrzebujesz pt (taki maly przyklad).

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...