Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Envqu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<----------------- REKLAMA.

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

Hej, ja jestem Paxelo (_space_) a plugin, który wam teraz przedstawie, to.. - BAMradio.

O PLUGINIE: Dodaje on wybrane nutki, ale nie można ich wgrywać samemu (to później). Krótko mówiąc - Muzyka na twoim serwerze graną z JukeBoxów (chyba tak się pisze Szafy Grające).

Przejdźmy do rzeczy.

KROK 1

Pobieramy Plugin:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/bamradio/

KROK 2

Teraz trzeba wypakować plugin i folder z .zip do ftp serwera (folderu /plugins)

KROK 3

Restartujemy serwer (wystarczy /reload)

KROK 4

Wchodzimy na stronę:

http://radio.bam.yt/

Wybieramy nutę po nazwie i piszemy komendę na serwerze:

/br get <id>     <--- Wiadomo o jakie id chodzi | NP. 2299 WIDOCZNE PO LEWEJ STRONIE /\/\/\

Możemy wybrać kilka nut, dzięki czemu muzyka będzie się zmieniała. Do dyspozycji mamy również komendę:

/br random

USUWANIE WYBRANEJ PIOSENKI

Wchodzimy w FTP > Plugins > BAMradio > Usuwamy piosenkę (nie usuwać plików takich jak: pl.yml, de.yml, config.yml)

INNE KOMENDY DOSTĘPNE POD KOMENDĄ:

/br
/br list - POKAZUJE LISTĘ "PIOSENEK"
/br mute - WYCISZA PIOSENKI
/br unmute - WIADOMO. TZW, PRZEJŚCIE Z WYCISZENIA NA GRANIE :P
/br random - DAJE RANDOMOWĄ PIOSENKĘ ( NIE WIEM DOKŁADNIE CZY ZE STRONY BAMRADIO )
/br play <name> - ODTWARZA PIOSENKĘ
/br stop - ZATRZYMUJĘ PIOSENKĘ
/br info - POKAZUJE INFORMACJE O PIOSENCE

FILM (MOŻE KIEDYŚ :P!)

:D

ZAKAZ KOPIOWANIA PORADNIKA (WYNOSZENIA NA INNE FORA - WYKORZYSTYWANIA POSZCZEGÓLNYCH ZDAŃ ). PROSZĘ NIE PISAĆ KOMENTARZY TAKICH JAK: - Było; czy też - Jestem Fajny.

PORADNIK TEN ZOSTAŁ NAPISANY Z UWZGLĘDNIENIEM SZCZEGÓŁÓW, I CZASEM MOGĘ COŚ EDYTOWAĆ. WSZELKIE BŁĘDY ZGŁASZAĆ W KOMENTARZU.

banner.jpg

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy sposób. Zawsze byłem ciekaw, czy jest możliwe na serwerach dodanie własnego radia, a tym bardziej granego z jukeboxów. Wygląda to wtedy realnie :D Plusik za poradnik ;)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem ten plugin u siebie na serwie, ale po prostu już tej muzyki się nie dało słuchac, bo muzyka w bam strasznie zniekształca muzyke, ale spoko poradnik, oby takich więcej ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sposób ciekawy a zaraz innowacyjności - specyficzny. Czegoś takiego jeszcze nigdzie nie widziałem, tylko pytanie czy ten plugin jest w stanie zapewnić na serwerze swego rodzaju rozrywkę bądź fajne udogodnienie?

Opublikowano

tylko pytanie czy ten plugin jest w stanie zapewnić na serwerze swego rodzaju rozrywkę bądź fajne udogodnienie?

Na pewno umili czas w lobby, tak jak nie dawno mysg ( nie wiem czy to nadal mają :) )

@Refresz!

banner.jpg

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@_space_ Jeśli myślisz, że nikt nie zna angielskiego i nie umie używać googla to w jesteś w błędzie. Na jednej stronie jest wszystko napisane(Nie będe podawał całej nazwy bo będzie reklama, ale podpowiedź - Bukkit.o***) po angielsku, ale co to za problem rozczytać się z obrazków lub przetłumaczyć strone? Nabijanie tematów i dzieci lub nieogary lajkują, jakie niby WOW!.

9037814477036501451192.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngHelperOne

@_space_ Jeśli myślisz, że nikt nie zna angielskiego i nie umie używać googla to w jesteś w błędzie. Na jednej stronie jest wszystko napisane(Nie będe podawał całej nazwy bo będzie reklama, ale podpowiedź - Bukkit.o***) po angielsku, ale co to za problem rozczytać się z obrazków lub przetłumaczyć strone? Nabijanie tematów i dzieci lub nieogary lajkują, jakie niby WOW!.

Nie każdy szuka po bukkicie. Również używam tej strony po to, aby pobrać plugin i tyle. Poradnik napisałem sam.

Jeśli myślisz, że nikt nie zna angielskiego i nie umie używać googla to jesteś w błędzie.

No niektórzy mają z tym problem :P

@ivall

Na pewno od 1.5.2 do 1.8 działa.

banner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...