Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Planuję zakup konta mam kilka pytań

dziku213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Planuję kupić konto w darkobit comback po 2 latach :) Mam pytanie czy kupując na allegro u kogoś kto ma sporo pozytywnych komentarzy jestem bezpieczny ? Bo z tego co wiem to kupowanie kont jest niby nie tolerowane przez bigpoint.Jak mógł bym się bronić ewentualnie gdy został bym oszukany.Lub ewentualnie gdyby skradziono mi konto po jakimś czasie.

Opublikowano

Przy zakupie 1 pytanie jakie zadac cyz konto jest tylko na 1 serwerze czy sa inne serwery jakies dopisane do tego konta.

Jest sposob na to aby z innego serwera odzyskac konto na tym co jest glowne konto.

Reszte musisz sam sobie odpowiedziec , ja kupilem konto kiedys na allegro , ulepszylem je na maxa - czyli 35 lf4 na 16 oslony na 16 44 pp i wracam z nocki ktoregos dnia a tu nie ma ammo .... Tego samego dnia wystawilem konto na allegro. !

Opublikowano

Przy zakupie 1 pytanie jakie zadac cyz konto jest tylko na 1 serwerze czy sa inne serwery jakies dopisane do tego konta.

Jest sposob na to aby z innego serwera odzyskac konto na tym co jest glowne konto.

Reszte musisz sam sobie odpowiedziec , ja kupilem konto kiedys na allegro , ulepszylem je na maxa - czyli 35 lf4 na 16 oslony na 16 44 pp i wracam z nocki ktoregos dnia a tu nie ma ammo .... Tego samego dnia wystawilem konto na allegro. !

To nie znaczy że sprzedawca zawinił tylko raczej Ty. Ja kupiłem dłuuugi czas temu i gram cały czas. Jeśli email zmienisz to nie jest możliwe że ktoś Ci sie włamie.

Nie słyszałem o przypadkach gdy ktoś kogoś oszukał sprzedając konto z DO. Szansa, że cie zbanują po kupnie konta jest taka co nic. Jak sie o tym BP niby ma dowiedzieć?

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

No ja mialem wszystko zmienione ( haslo i email) a sposob na to jak wejsc z innego serwera troche znam jak to dziala i tak dobrze wiem jak to koles zrobil.

Opublikowano

^ Widze że nowy bonzo sie szykuje 

Witam.Planuję kupić konto w darkobit comback po 2 latach :) Mam pytanie czy kupując na allegro u kogoś kto ma sporo pozytywnych komentarzy jestem bezpieczny ? Bo z tego co wiem to kupowanie kont jest niby nie tolerowane przez bigpoint.Jak mógł bym się bronić ewentualnie gdy został bym oszukany.Lub ewentualnie gdyby skradziono mi konto po jakimś czasie.

Bezpieczny nigdy nie jesteś.

BP nie toleruje kupowania kont i nie masz jak sie bronić nawet gdyby cię oszukali, bo oni za to nie odpowiadają 

Moim zdaniem kupowanie konta w tej grze jest głupotą, ta gra sie już dawno skończyła teraz tylko ciągną hajs z stałych bywalców gry. 

Nie lepiej ci pograc na jakimś PRIV ?

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Priv to nigdy nie to samo lagi itp ... Jak przypomnę se dawne czasy jeszcze nagrywałem trochę na YouTube dobra muzyka i rozpierdziel na mapach ... Wiem że kase ciągnęli i w sumie racja że ta gra się skończyła ale z drugiej strony jak kupił bym konto full lf4 16 lvl to chyba dla mnie by się nie skończyła ? :D Mówisz że bronić się nie mam jak ? Ale jeżeli kupił bym a wsumie towaru np. nie otrzymał to chyba już mogę się bronić.

Kolega jeszcze tu wspomniał że można ukraść przez inny serwer.Na jakiej zasadzie to działa że tam są ustawione inne pasy czy np. jakiś bug że nie był tam zweryfikowany email ? Jeśli tak to wsumie można wejść i pozmieniać login i hasło.Choć chyba zawsze jest i tak takie same.

Odradzacie ? Problem mam bo wiele gier mnie denerwuje jak nie nooby to haxy.W do problem zawsze z amunicją ^^

Opublikowano

^ Widze że nowy bonzo sie szykuje 

Bezpieczny nigdy nie jesteś.

BP nie toleruje kupowania kont i nie masz jak sie bronić nawet gdyby cię oszukali, bo oni za to nie odpowiadają 

Moim zdaniem kupowanie konta w tej grze jest głupotą, ta gra sie już dawno skończyła teraz tylko ciągną hajs z stałych bywalców gry. 

Nie lepiej ci pograc na jakimś PRIV ?

nie jest bezpieczny, ale w świetle prawa i tak wygra, niekoniecznie z BigPointem, ale dostanie to co zainwestował w kupno konta, od potencjalnego ''oszusta''. BP w dzisiejszych czasach nie interesi czy Ty kupiłeś czy wysrałeś te konto. Ważne jest dla nich abyś inwestował pieniądze w tą gre. Inwestujesz = nie masz problemów, nie inwestujesz = mają Cię w dupce :3

Tak więc jeśli kupisz konto od Kogoś Kto ładował w to siano, masz szanse w przypadku kradzieży je odzyskac, jeśli nie to 100% będą Cię mieli w dupie.

Konta poniżej 800zł nie opłaca się kupywac, dlaczego ? Bo jest na 99% procent z bota i prędzej czy póżniej za byle co dostaniesz bana ;)

KLIKNIESZ? <3 

Opublikowano

W świetle prawa chodzi ci że przy zakupie jeżeli był bym wychujany a bp sra jeżeli na koncie nie były wydawane pieniądze i np. jak mi ukradną miesiąc po zakupie to mają mnie w dupie ? Dlaczego dostane bana za konto z bota ? Jeżeli kiedyś bociłem oni nie mają jak sprawdzić.Gdybym aktualnie bocił ok dostał bym bana.

Zakup planuję za 400 zł
I bardzo chciał bym kupić tylko mam pewne obawy co do bezpieczeństwa to nie kiedyś człowiek głupi dał się wychujać jak jeszcze dzieciakiem był i wsumie się nie przejmował przy kupnie.Ale jednak korci mnie aby kupić.Jeżeli kupował bym od typka co ma z 40 komentarzy pozytywnych i na allegro jest od już jakiś 3-4 lat to chyba bezpieczne ?

Jeszcze tu ktoś pisał że da się wbić przez inny serwer powiedz mi da się to jakoś zabezpieczyć aby ktoś tak nie zrobił ?

Wracając też do początku tematu to ja kiedyś też kupowałem konta moje najlepsze na które wydałem 250 zł chyba to 20 lf4 full havo i nigdy mnie nie okradziono na do.Może dlatego że zawsze miałem mocne hasła i email tylko 1 do darkorbit żadnych śmieci tam nie było.Ale wiecie nie gram już 2 lata wiec pytam a 400 zł piechotą nie chodzi ;)

Opublikowano

Pisalem do BP czy mozna skawoac reszte serwerow ktore sa na koncie aby bylo tylko pl3 .Odpisali mi ze nie zrobia takiego czegos bo nie da sie.

Opublikowano

ale zawsze są inne sposoby jeżeli umiesz wejść przez takie inne serwery to powinieneś wiedzieć jak inaczej się ustrzec przed tym nie prawdaż ? :D

Mnie jeszcze nigdy tak nie zdymali ... Nie wiem co myśleć ...

Opublikowano

Temu sprzedalem tamte konto i robie swoje od poczatku i jestem z tego bardziej zadowolony bo nie nudze sie tak jak z tamtym kontem ze tylko bicie kubikow i statki. :)

Opublikowano

hahahha to niezle :D odważnie :D jak bym miał bota co by był wydajny i nie wykrywalny (gdy już bym se coś wybocił) to pewnie też grał bym od początku :D lecz do to nie gra w którą zaczyna się od początku.A latanie na statki + dobra muzyka co coś pięknego ;) Jak ma się konto na full ma się gdzieś reszte lecisz tylko na palladium i ammo :)

Opublikowano

Powiedzcie mi czy gdy kupię konto przez allegro,zmieni mi email koleś na podany mój,poczym ja zmienie login i hasło oraz nazwy użytkownika na innych serwerach,i zmienię kolejny raz mój adres email aby nie znał tego 1 który podałem mu do zmiany.Czy jestem bezpieczny ?

Opublikowano

kupno konta na alegro rowniez grozi banem o ile ktos cie nie wydyma wczesniej i nie odzyska konta spowrotem bo jest to dziecinnie proste a nie udowodnisz mu ze ci zawinal konto. nie polecam kupna z allegro.

Opublikowano

Dowiedzieć się o  sprzedaży konta przez DO nie jest ciężko jak ktoś kupuje premkę - wystarczy spojrzeć na nazwisko na przelewie czy formularzu karty płatniczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...