Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 + GTAV czy PC za 2700zł?

Prot312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę kupić konsole ps4 + gtaV (na allegro lecz blisko mego domu. Mogę tam pojechać i sprawdzić pierw sprzęt) za 1700zł a potem jakiś komputerek za 1000zł tam potrzebny do zrobienia prezentacji czy czegoś...

Lub...

Kupić od razu komputer za +2700zł, bez możliwości sprawdzenia go przed kupnem.

Nie wiem co wybrać, to czy to ?

A może żadną z tych opcji i coś innego ?

Doradzicie mi :) ?

Opublikowano

Odpowiedz jest prosta, komputer za 2,7k z morele.net. Chyba że chcesz konsole mieć, w sumie za 1k złożysz kompa, który nada się pod rozbudowe (dołożenie karty graficznej itp.)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie lubię laptopów..., Chyba że jakiś za +7k xD

A myszkę monitor itd. mam, Mi komputer jest potrzebny jedynie do zrobienia prezentacji na lekcje, sprawdzenia co się dzieje na świecie itd. A na padzie lubię pograć. Lecz minusem jest to że gry na ps są o wiele droższe niż na pc.

Opublikowano

PS4/X1 + za 700zł złożysz jednostkę, która bezproblemowo poradzi sobie z podstawowymi czynnościami (z części używanych). 

Opublikowano

Do komputera zawsze możesz podłączyć pada więc według mnie pc będzie lepszy 

To są kolejne pieniądze. Obecna generacja konsol jeszcze na długo starczy. 

Opublikowano

To są kolejne pieniądze. Obecna generacja konsol jeszcze na długo starczy. 

obecna generacja dławi się już na unity i wiedzminie więc według nie nie zbyt starcza ;/

Opublikowano

obecna generacja dławi się już na unity i wiedzminie więc według nie nie zbyt starcza ;/

To jest problem developerów. Szukają takich rozwiązań, aby gra za wszelką cenę pojawiła się na konsolach, dlatego widzisz maksymalnie okrojoną grafikę. 

Przy buigty tylko hi-end się nie dławił. 

Opublikowano

Jak nie grasz na pc to bierz ps4 za 1600 od oficjalnego sklepu ps4 masz wiedzmin3 + minecraft( xD) za free ,wiec na 100% all bedzie dobrze , a na kompuetrze za 2700 napewno nie bedziesz mial takiej grafiki jak na ps4:) chyba ze z uzywanych 

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Jak nie grasz na pc to bierz ps4 za 1600 od oficjalnego sklepu ps4 masz wiedzmin3 + minecraft( xD) za free ,wiec na 100% all bedzie dobrze , a na kompuetrze za 2700 napewno nie bedziesz mial takiej grafiki jak na ps4:) chyba ze z uzywanych 

Co ty opowiadasz ? :F

Aktualnie komp za 2700 > PS4 pod względem grafiki. 

Opublikowano

Mój blisko roczny komp (za ok. 2 700) uciąga wieśka na wysokich (1680x1050) w +50 fps'ach (w 50 nie 30 jak na konsolach...)

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

@Arek98PL tiaak co ty za głupoty opowiadasz, w bf4 można grać w takiej samej jakości jak na konsoli za około 1,5k, ogólnie komputer za tyle jest podobno do konsol nowej generacji, z tym że takie pc troszku na krócej starczą. Nie szerz nie prawdziwych informacji prosze :) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Kupuję Ps4+ wiesiek + mc (1600zł) + gta v (250zł) + jakiś tam telewizor 32 cale (nwm ile jeszcze) a w przyszłości laptop/pc który głównie będzie podpięty do telewizora. Myszka + klawiatura bez kabelka i można siedzieć dalej.

Aktualizuje mi się coś ? Ściąga ? Klik jeden przycisk na pilocie i już np gram na ps4 albo na odwrót.

Wiesiek się ładuje ? Klik jeden przycisk na pilocie i już sprawdzam sobie co się dzieje na mpcforum :F.

Opublikowano

Ahahahha glupoty gadam? Jaki komp za 2700 uciagnie ci wieska 3 na ultra ,dla mnie wyglada lepiej na konsoli niz na pc za 5k + (tylko wlosy lepiej na pc) reszta gier tak samo:) Gta V mozesz sobie pomarzyc ze zagrasz na ultra za 2700 hehe  ,piszecie ze 30 fps to malo ,ale na konsoli 30 fps wyglada prawie jak 60 (wiem bo mam:) ) i niech ktos kto nie ma z tym stycznosci sie nie udziela bo to smiech na sali:>

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Ahahahha glupoty gadam? Jaki komp za 2700 uciagnie ci wieska 3 na ultra ,dla mnie wyglada lepiej na konsoli niz na pc za 5k + (tylko wlosy lepiej na pc) reszta gier tak samo:) Gta V mozesz sobie pomarzyc ze zagrasz na ultra za 2700 hehe  ,piszecie ze 30 fps to malo ,ale na konsoli 30 fps wyglada prawie jak 60 (wiem bo mam:) ) i niech ktos kto nie ma z tym stycznosci sie nie udziela bo to smiech na sali:>

Co ty pierdolisz ? XDDDDDD

Od kiedy 30FPS wygląda jak 60 ? Po prostu grasz na padzie i aż tak to nie razi. Akurat każdy PC z GTX970 i i5 na pokładzie będzie w aktualnych tytułach lepszy niż PS4, eot. 

Opublikowano

@Lunner

jak znajdziesz mi za 2700 komputer z gtx 970 to gratki dla cb ,a co to tych 30 fps ,to jak nie miales z tym stycznosci to po co sie wypowiadasz? Wlasnie o to chodzi zeby przez pad mniej sie odczuwalo te 30 fps ,chyba nie podlaczysz myszki pod ps4 , dla mnie zadna roznica , niech autor zdecyduje:)

Opublikowano

@Lunner

jak znajdziesz mi za 2700 komputer z gtx 970 to gratki dla cb ,a co to tych 30 fps ,to jak nie miales z tym stycznosci to po co sie wypowiadasz? Wlasnie o to chodzi zeby przez pad mniej sie odczuwalo te 30 fps ,chyba nie podlaczysz myszki pod ps4 , dla mnie zadna roznica , niech autor zdecyduje:)

Chyba ty nie miałeś nigdy styczności z komputerem z 5 koła XDDDD

Co szkodzi podpiąć pada pod PC ? 

Piec jest uniwersalnym narzędziem, konsola jest do grania i jeśli ktoś ma niski budżet jest to najlepsze wyjście, ale od 3k w górę bym odpuścił. 

Opublikowano

@Lunner no wlasnie do 5k a w temacie jest mowa o niecalych 3k  .

Oski r9 280 duzo lepsza jakosc niz na konsoli? ty chyba nie wiesz co ty gadasz  ,r9 280x z wieskiem na ultra ledwo sobie radzi ,nastepnych gier juz nie uciagnie , a ps4 tak ,i nie chce mi sie juz dyskutowac tutaj:>

Opublikowano

@Lunner no wlasnie do 5k a w temacie jest mowa o niecalych 3k  .

Oski r9 280 duzo lepsza jakosc niz na konsoli? ty chyba nie wiesz co ty gadasz  ,r9 280x z wieskiem na ultra ledwo sobie radzi ,nastepnych gier juz nie uciagnie , a ps4 tak ,i nie chce mi sie juz dyskutowac tutaj:>

Acha, bardzo interesujące. Mowa wciąż o 60FPS vs 30FPS, nadal tak źle sobie radzi 280X ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...