Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na Windows 8.1

SmigolQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po prostu zainstaluj starszy sterownik, ja mialem to samo, Lenovo i karta HD4600 .. zainstalowalem starszy sterownik i wszystko dziala.

Też mam Lenovo, dokładnie Z510. Okej spróbuje 

@EDIT: Niestety, powrót do starych sterowników nic nie dał. Spróbuje znależć jeszcze starszy sterownik lub jeśli ktoś może poprosze o link.

@EDIT2: Jakiej wersji bym nie zainstalowal, (chodzi o sterownik) wciąż mam ten problem.

Opublikowano

po prostu zainstaluj starszy sterownik, ja mialem to samo, Lenovo i karta HD4600 .. zainstalowalem starszy sterownik i wszystko dziala.

może link do tych sterowników na stronie intela chyba nie ma takich starych

Opublikowano

to na 100% wina Win 8.1 :D dzieje mi się to na każdym privku :> 

Niestety nie trafiłeś koleżko, mam win 8.1.0.1 I takie rzeczy mi się nie dzieją. Co więcej, odpalam każdą młodą grę. i kilka starych.

@top sprawdź w zaporze, windows defender, i antywirusie, bo widocznie blokuje ci połączenie. Masz serwer w stanie offline. tzn klienta gry.  Znajdź również sterowniki, kolega @tomek1210 podał. Może zadziała, także - Powodzenia

Opublikowano

Niestety nie trafiłeś koleżko, mam win 8.1.0.1 I takie rzeczy mi się nie dzieją. Co więcej, odpalam każdą młodą grę. i kilka starych.

@top sprawdź w zaporze, windows defender, i antywirusie, bo widocznie blokuje ci połączenie. Masz serwer w stanie offline. tzn klienta gry.  Znajdź również sterowniki, kolega @tomek1210 podał. Może zadziała, także - Powodzenia

Już jest ONLINE włączyłem patcher. Jestem Administratorem komputera, nie korzystam z utworzonego konta Administratora (tzn utworzenie uzytkownika i nadanie mu praw administratora ) tylko z konta, które w systemie windows jest wyłączone. Zapora była sprawdzana, windows defender wyłączony, z antywirusa już nie korzystam. Z tymi sterownikami spróbuje

Opublikowano

mam otóż mialem ten problem, nie moglem grać wfg w metka, dodam że mam lenovo g710 .. karta intel HD4600  i win 8.1..

zainstalowałem te sterowniki i wszystko dziala bez problemu.

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/ivga143w8164.exe

Mój system nie spełnia wymagań, do instalacji tych sterowników cokolwiek system sobie ubzdurał nie pójdzie instalacja tych sterów. Próbowałem nawet wyłączać zintegrowana kartę, uruchamiać z procesorem graficznym, w trybie zgodności, instalować stare sterowniki do jednej i drugiej karty, nic. Chyba próbowaliśmy już wszystkiego moi drodzy. Pozostaje mi odinstalować system, zainstalować Win7 a obok Win8.1 to chyba jedyne rozwiązanie. No chyba że ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to chętnie spróbuje. Dziękuję wszystkim angażującym się w ten problem, za wszystkie pomysły i chęci. Chyba pora się poddać :D

Opublikowano

Mój system nie spełnia wymagań, do instalacji tych sterowników cokolwiek system sobie ubzdurał nie pójdzie instalacja tych sterów. Próbowałem nawet wyłączać zintegrowana kartę, uruchamiać z procesorem graficznym, w trybie zgodności, instalować stare sterowniki do jednej i drugiej karty, nic. Chyba próbowaliśmy już wszystkiego moi drodzy. Pozostaje mi odinstalować system, zainstalować Win7 a obok Win8.1 to chyba jedyne rozwiązanie. No chyba że ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to chętnie spróbuje. Dziękuję wszystkim angażującym się w ten problem, za wszystkie pomysły i chęci. Chyba pora się poddać :D

Jak nie spełnia wymagań ? jaką masz kartę graficzną ? jak możesz daj screena z  ...   Prawym na puplicie >>> rozdzielczość ekranu >> zaawansowane ustawnia >>> zakladka  " karta "

Opublikowano

Jak nie spełnia wymagań ? jaką masz kartę graficzną ? jak możesz daj screena z  ...   Prawym na puplicie >>> rozdzielczość ekranu >> zaawansowane ustawnia >>> zakladka  " karta "

Spokojnie, nie jestem Gimnazjalista. Moja karta to HD4600 oczywiście intela :) 

Opublikowano

Spokojnie, nie jestem Gimnazjalista. Moja karta to HD4600 oczywiście intela :)

Skoro masz karte graficzna hd 4600 to te sterowniki muszą działać ... one są ze strony lenovo pod intel hd 4600 ... i powinny się bez problemu zainstalować ... wiem że to banalne pytanie ale próbowałeś jako administrator instalke odpalić ? tryby zgodności ? tak wgl. jaki masz model komputera, moze od tego zacznijmy.

Opublikowano

Skoro masz karte graficzna hd 4600 to te sterowniki muszą działać ... one są ze strony lenovo pod intel hd 4600 ... i powinny się bez problemu zainstalować ... wiem że to banalne pytanie ale próbowałeś jako administrator instalke odpalić ? tryby zgodności ? tak wgl. jaki masz model komputera, moze od tego zacznijmy.

Kolego, tryby zgodnosci itd opisywalem w pierwszym poscie gdy zaczynalem temat. Probowalem wszystkiego, reinstall sterow itd. Model lapka to Lenovo Z510. Tak jak wspomnialem wczesniej nie korzystam z konta utworzonego, ktoremu nadano prawa administratora, tylko z konta ktore w systemie jest wylaczone (mowa o adminie) i to wlasnie na nim siedze. :) A co do sterów które były podane wyżej, jest to możliwe. Choćby w ten sposób że firma Lenovo robi sterowniki pod Laptopa nie pod grafike co jest moim głupim domniemaniem ale jak na ta chwile się sprawdza :)

post-322155-0-54782800-1432756073.jpg

Opublikowano

Kolego, tryby zgodnosci itd opisywalem w pierwszym poscie gdy zaczynalem temat. Probowalem wszystkiego, reinstall sterow itd. Model lapka to Lenovo Z510. Tak jak wspomnialem wczesniej nie korzystam z konta utworzonego, ktoremu nadano prawa administratora, tylko z konta ktore w systemie jest wylaczone (mowa o adminie) i to wlasnie na nim siedze. :) A co do sterów które były podane wyżej, jest to możliwe. Choćby w ten sposób że firma Lenovo robi sterowniki pod Laptopa nie pod grafike co jest moim głupim domniemaniem ale jak na ta chwile się sprawdza :)

attachicon.gifypsqjei.jpg

spróbuj tego.

http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/ivga150w8164.exe

Opublikowano

Kolego, należy Ci się skrzynka piwerka :) 

Problem został rozwiązany. Tak jak było już mówione, wina leżała po stronie sterowników. Dla tych którzy maja karte Intela HD4600 i laptop Lenovo, polecam gorąco sterownik który wysłał tomek1210 (za co Ci kolego jeszcze raz dziękuje :)

Wersja sterownika która usunęła błąd to : 10.18.10.3308 

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje wszystkim a szczególnie tomek1210 :)

Opublikowano

Kolego, należy Ci się skrzynka piwerka :) 

Problem został rozwiązany. Tak jak było już mówione, wina leżała po stronie sterowników. Dla tych którzy maja karte Intela HD4600 i laptop Lenovo, polecam gorąco sterownik który wysłał tomek1210 (za co Ci kolego jeszcze raz dziękuje :)

Wersja sterownika która usunęła błąd to : 10.18.10.3308 

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje wszystkim a szczególnie tomek1210 :)

Niema sprawy ^.^ ważne że udało się rozwiązać problem i że działa ^.^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...