Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na Windows 8.1

SmigolQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

problem polega na tym że jakiego clienta bym nie sciagnal to gdy daje " OK " button jakby sie wciska ale nic sie nie dzieje gra sie zwiesza klikam dalej i nic sie nie dzieje? Ktos wie o co chodzi? Tryby zgodnosci, zapory, antywiry wszystko juz walkowane bylo. Jakies pomysly?

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam,

problem polega na tym że jakiego clienta bym nie sciagnal to gdy daje " OK " button jakby sie wciska ale nic sie nie dzieje gra sie zwiesza klikam dalej i nic sie nie dzieje? Ktos wie o co chodzi? Tryby zgodnosci, zapory, antywiry wszystko juz walkowane bylo. Jakies pomysly?

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam.

@SmigolQ

Gra po jakimś czasie usuwa się z procesów? Czy po prostu zamula na np: black screen?

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Nie nie, poprostu gra działa. Natomiast po naciśnięciu " OK " przycisk jakby się wciska i nic się nie dzieje. Myszka normalnie chodzi itd. poza tym gdyby program przestal działać zaraz by pewnie wyskoczyło czy chce poczekać czy zamknąć czy zgłosić. W procesach nie ma " brak odpowiedzi ". Z folderu pack usuwałem już pliki " etc " odpowiadające za buttony, niemniej jednak nic to nie zmieniło. 

post-322155-0-01331400-1432458476_thumb.jpg

Otóż tak to wygląda.

Opublikowano

nie

22755809774099702104.png

nie

22755809774099702104.png

a komputer masz od ? lenovo ? i daj mi screen z     Prawy na pulpicie >>> rozdzieloczość ekranu >>> ustawienia zaawansowanie <<<< i z zakladki " karta " daj mi screena.

Opublikowano

a komputer masz od ? lenovo ? i daj mi screen z     Prawy na pulpicie >>> rozdzieloczość ekranu >>> ustawienia zaawansowanie <<<< i z zakladki " karta " daj mi screena.

komputera mam Della

02054438094906957618.png

Opublikowano

Karta od intela jest, niemniej jednak i tak odpalam na dedykowanej Nvidii. A z tymi sterami od intela ktos probowal juz? podzialalo?

Opublikowano

Tryb zgodności z Win 7...­

Łaaaaaał, ale wykazałaś/-łeś się wiedzą.. Przeczytaj mój pierwszy post ze zrozumieniem.

Opublikowano

Dziękuje Ci za odpowiedź i chęci, niemniej jednak przestudiowałem już owe linki wcześniej. Żaden z nich nie dotyczy mojego problemu jak i kolegów wyżej. Co do sterowników, hmm.. wydaje mi się że to nie jest ich wina niemniej jednak zaraz spróbuje i dam znać. Tymczasem, proszę byście nagłaśniali ten temat, już nawet nie chodzi o mnie tylko innych posiadaczy, jakże problemowego Win 8.1. 

jak do starych wrocic? ;p

Komputer -> Właściwości -> Menedżer urządzeń -> (szukasz sterowników karty graficznej na liście) PPM -> Właściwości -> Sterownik -> Przywróć sterownik :)

Opublikowano

Dziękuje Ci za odpowiedź i chęci, niemniej jednak przestudiowałem już owe linki wcześniej. Żaden z nich nie dotyczy mojego problemu jak i kolegów wyżej. Co do sterowników, hmm.. wydaje mi się że to nie jest ich wina niemniej jednak zaraz spróbuje i dam znać. Tymczasem, proszę byście nagłaśniali ten temat, już nawet nie chodzi o mnie tylko innych posiadaczy, jakże problemowego Win 8.1. 

Komputer -> Właściwości -> Menedżer urządzeń -> (szukasz sterowników karty graficznej na liście) PPM -> Właściwości -> Sterownik -> Przywróć sterownik :)

a ja instalowałem na nowo stary sterownik ;d 

ale i tak nie działa ;/

Opublikowano

Niestety moi drodzy, pomysły chyba nam się kończą a problem dalej istnieje. Próbowałem z tymi sterownikami, nawet odłączałem kartę graficzną ( w sensie wyłączałem ) i wtedy po wyłączeniu zaistniał błąd CREATE_NO..(resztę już pewnie kojarzycie) sądziłem że znam rozwiązanie tego problemu, a było nim " Rozwiąż problem ze zgodnością " niestety, nie podziałało. Sprawdzałem nawet DirectX odpowiedzialnego za generowanie grafiki ale mam aktualny.

Czy ktoś jeszcze ma jakieś pomysły? 

Opublikowano

Laptop czy stacjonarny?­...

Laptop :)

Ale jesteś pewien że to po twojej stronie, nie serwera?

Tak, ponieważ nie ja jeden mam ten problem :)

Opublikowano

u mnie ta opcja jest zablokowana.

wiem że na 100% to wina nowych sterowników bo zaaktualizowałem i przestało działać

Opublikowano

u mnie ta opcja jest zablokowana.

wiem że na 100% to wina nowych sterowników bo zaaktualizowałem i przestało działać

To naciśnij " Odinstaluj ", wydaje mi się że powinno wrócić do stockowych sterów. Ja dalej nie mam żadnego pomysłu naprawde.. zastanawiam się nad reinstalacją Win8.1, zainstalowaniem Win7 a obok Win8.1 bo chyba innego rozwiązania się nie znajdzie. Niemniej jednak.. CZY KTOŚ MA JESZCZE JAKIŚ POMYSŁ ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...