Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozpoczęcie gry - P2W?

Kiloos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzamy z kumplami zacząć grać w tere. I mam pytanie czy ta gra nie jest przypadkiem pay 2 win bo się przeraziłem jak zobaczyłem gameforge w linku :X

Opublikowano

Nie jest to pay 2 win. Za realne pieniądze można kupić głównie stroje itp + kilka mountów, które i tak możesz odkupić od graczy.

No ale jeśli płacisz otrzymujesz też różne bonusy dzięki czemu szybciej zrobisz sobie ekwipunek taki jaki chcesz. - Jest to spore ułatwienie.

Płacisz jeśli chcesz mieć coś szybciej, jeśli grasz tylko dla grania to polecam. Nie musisz płacić żeby być dobrym. :P

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

Już mam problemy z gra, chodzi w miare płynnie ale nie wiem dlaczego często nie wczytuje mi tekstur postaci/npc. Są całyczas szare i jest to strasznie denerwujące. Da się coś z tym zrobić?

Opublikowano

Pogrzeb w opcjach i spróbuj zmniejszyć detale, może pomoże.

Opublikowano

Już mam problemy z gra, chodzi w miare płynnie ale nie wiem dlaczego często nie wczytuje mi tekstur postaci/npc. Są całyczas szare i jest to strasznie denerwujące. Da się coś z tym zrobić?

to kwestia wydolności Twojej karty graficznej i w pewnym stopniu ilości RAM-u;;;;;--------------> jak wyżej na pierwszy ogień wyłącz detale nieba całkowicie [i tak mało kiedy się je ogląda podczas rozrywki] i proponowałbym całkowicie wyłączyć cienie, jak jeszcze nie pomoze to może antyaliasing- dalej już kombinuj sam [ilość szczegółów detali, z jakiej odległości mają być widoczne itd.]

NrwUNCU.png

Opublikowano

Niestety posiadam laptopa i sam mam z dupy grafikę więc wiem co czujesz. Zazwyczaj dzieje się to przy zaludnionych miejscach typu Velika. Jedyne co tu może pomóc to jak koledzy wyżej mówili zmniejszenie detali, skonfigurowanie ustawień sterownika karty graficznej bądź spróbuj nieco zwiększyć wydajność komputera - prawym na komputer -> właściwości -> zaawansowane ustawienia systemu -> wydajność -> dopasuj dla uzyskania najwyższej wydajności i tego typu rzeczy + gamebooster. Według mnie niewczytywanie dokładnych tekstur postaci jest nie warte całej gonitwy o większa wydajność - ważne, że te postacie widać :).

Opublikowano

Nie wiem dlaczego tak mam skoro takie są wymagania:

Rekomendowane: Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM (4 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 GT lub lepsza), 50 GB HDD, Windows XP/Vista/7
A ja mam core 2 duo, 2gb ramu, karte grafiki z 1gb (hd 5670)... :/
A ustawienia mam takie pośrednie...
Opublikowano

Tera, żre strasznie dużo ramu a ty masz 2gb pewnie dlatego.  :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...