Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Solo

DreamGod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż interesuje mnie czy opłaca się grać solo w Tera Online, gdyż znaleźć kogoś do wspólnej gry to droga przez mękę :D. Czy dam radę wykonywać sam questy, pomijając te w dungeonach ? Czy poradzę sobie z BAM'ami ? Jeśli jest sens grania solo to jaka klasa będzie pod tym względem najlepsza ? Jaka rasa do tej klasy ? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

Opublikowano

Da radę masę q robić samemu, Bamy z lvlem równym Tobie lub niższe też powinieneś wysolować- tutaj największe znaczenie zaraz po umiejętnych unikach/odskokach/blokach itd.itp ma ekwipunek- po prostu nie może być za słaby [prosty przykład mój łucznik-43lvl- z gearem na 38lvl padał na 2-3hity od bama 44lvl, kiedy dobiłem 44lvl i włożyłem ekwipunek na ten lvl już problemu nie było]. Ogólnie wydaje mi się, że każda klasa ma spore szanse na grę samotnie-wiadomo, jak w każdej grze różne klasy mają różny potencjał w tym względzie, ale niespodzianek tu nie ma, gra solo:

tank/silny dps> dps> healer/support.

A jeżeli chodzi o rasę to najlepsza oczywiście jest ta, która według Ciebie najlepiej wygląda i ma najlepsze animacje- różnice są marginalne,ale tak owszem są ludzie, którzy pod tym względem wybierają rasy...wiec teraz tak-patrząc na same raciale możesz sam się oszukać, bo na przykład ktoś może spojrzeć pod kątem tego jak szybkie animacje spelli dana rasa wykonuje- na przykład biorąc pod uwagę 2 graczy walczących ze sobą, dajmy na to łuczników z tym samym gearem,glyphami itd... w tym samym ułamku sekundy użyje stuna, to na przykład łucznik popori szybciej ten stun wycastuje od humana.....więc popori jest lepszy bo ma szybsze animacje? dla niektórych tak-z kolei raciale popori są względnie słabe w porównaniu do raciali humana- zwłaszcza w pvp....jak widzisz kąt patrzenia zależy od punktu siedzenia- takich pierdół jest więcej, podałem tylko przykład i patrząc na taką każdą pierdołę będziesz wiecznie niezadowolony z wyboru.

NrwUNCU.png

Opublikowano

Ja grałem w Terze większość czasu solo, i jak dla mnie to jest to gra jak najbardziej do takiej gry (chociaż wiadomo, ze stworzono ją do gry w party). Na pewno expienie i wykonywanie misji jest dłuższe, a w niektórych momentach kampanii musisz znaleźć kogoś do pomocy. Jednak mi grało się bardzo db solo (było to ciekawa odmiana po Aion-ie gdzie raczej wszystko skupia się na pvp i walce w drużynie), choć czasami miałem problemy z mini bossami. Jak już Szalom wspomniał, w grze solo ważny jest ekwipunek i umiejętności gry daną klasą. Ja grałem warrior-em i myślę, że jest do db klasa do grania solo, co prawda dla mnie najtrudniejsza (grałem różnymi klasami i jak dla mnie do tej pory najtrudniejszy do gry jest warrior i priast) Dlatego do solo polecam Ci warrior-a oraz lancer-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...