Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Usunięcie/złagodzenie podpunktu

Gość

Podpunkt  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co należałoby zrobić z takim podpunktem?

• Złagodzić
    • Usunąć
    • Jest dobrze jak jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję złagodzenia podpunktu wymienionego w tytule tematu podpunktu w dziale Minecraft, w subforum publikacje serwerów, porównajcie pole wypowiedzi publikacji serwerów metin2 i minecraft.

Wymieniony podpunkt:

• W publikacjach wyrażamy tylko opinie na temat serwerów, każda opinia musi być uzasadniona.

Proponowany punkt:

12. Posty, które w większości są spamem, a w małym procencie odwołują się do tematu będą karane jak spam.

Opublikowano

nie obchodzi mnie to, jak nie umiesz pisać tak by nie dostać warna, a nie chcesz warna to może nie pisz? Nie

Opublikowano

nie obchodzi mnie to, jak nie umiesz pisać tak by nie dostać warna, a nie chcesz warna to może nie pisz? Nie

Jesteś śmieszny arogancki, fajnie, że ciebie to nie obchodzi, możesz wyjść,  dodałbym coś jeszcze, ale to byłaby prowokacja do flamewaru.

Umiem pisać, nie wiem jak można kogoś oceniać nie znając go W OGÓLE, tylko widzę, że dział metin2 w tym subforum bynajmniej ma o wiele łagodniejsze traktowanie i regulamin, a w tym dziale też takie złagodzenie, by się przydało ze względu, że co trzeci post jest postem do raportu.

Opublikowano

Nie. 

Jeśli Twoim zdaniem jest teraz co 3 post do warnowania, to po zmianie byłby każdy. 

Czemu każdy?

Wiesz  tym ,, trzeci post jest do warnowania '' to była jakby metafora.. nieważne, to nawet nie argument,

Porównaj sobie swobodę metińczyków do majnkraftowców.

W temacie metina, możesz zapytać się '' skąd truta '' x20 razy każdy, jak to co zapowiedź, ile online, a w Minecraft'cie z np. jaki drop, ile online: warn, wyp..., to nie opinia nt. serwera, swoją drogą to też ciekawe, bo to pewny użytkownik inny zaczął, wcześniej wszyscy mieli ten podpunkt gdzieś.

@Rayso. Zdaję sobie z tego sprawę, a nie lepiej byłoby zapisać punkt typu ,, Nadmierne podbijanie tematów pytaniami przez innych użytkowników będzie karane jako spam '' czy coś?

Opublikowano

Punkt został wprowadzony w celu pozbycia się osób podbijających prezentacje głupimi pytaniami, zwykle pojedyncze pytania nie są karane warnem. 

Chociaż można by lekko zmienić te zdanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dziale minecraft pojedyncze pytania są karane warnami.

Opublikowano

"Łagodzić" regulamin bo za dużo punktów otrzymujecie?

Przestańcie spamować, a punktów nie będzie.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Kompletnie tego nie rozumiem, skoro temat tyczy się konkretnego serwera, to tylko o nim powinna być rozmowa. Odbieganie od tematu oraz spamowanie w nim powinno być karane.

Nie!

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Wskaż mi gdzie coś powiedziałem o konkretnym serwerze ;) . Wyprzedzę cię i nie, nie chodzi o to, bo tu nie ma nic o serwerze, to ty zmieniasz temat na wiadomo co, a ja tu piszę o podpunkcie i dodaniu nowego, Rayso napisał, że ,, ZWYKLE pojedyncze pytania nie są karane warnami '', to znaczy, że mogą być, czy taka sytuacja ma miejsce w dziale metin2? Pytanie retoryczne, bo wiadomo.

,,pewny użytkownik inny zaczął, wcześniej wszyscy mieli ten podpunkt gdzieś.''

Co do punktów? Chodzi o swobodę, jak ktoś spamuje w temacie w celu podbijania tematu to może wymyślcie NA NICH punkt, a nie na wszystkich, którzy nie chcą wyrażać opinii tylko się zapytać jak w metinie o trutę czy raty po klient, który jest w temacie.

Nikt nie porównał metin2 z minecraftem, jeśli chodzi o to, *smutek.

Opublikowano

Wydaje mi się, że autor tematu został źle zrozumiany i w propozycji nie chodzi o możliwość spamowania. Punkt faktycznie wydaje się przesadzony, uniemożliwia to, co na forum jest najważniejsze, czyli dyskusje na dany temat. Wymusza na użytkownikach konkretną formę wypowiedzi. A przecież w publikacjach może zostać poruszonych wiele tematów, nie tylko związanych z opinią. Padają tam pytania, prośby dotyczące rozwiazania problemu z serwerem, informacje o aktualnych nowościach, czy wydarzeniach. Taki topic nie jest tylko wizytówką serwera, ale i miejscem, gdzie jego zalożyciele wchodzą w interakcje z graczami oraz potencjalnymi graczami. Oczywiśce istnieje możliwość napisania osobnego tematu dotyczącego serwera, ktory nie stanowi opini, ale czy jest sens tak kombinować i utrudniać i szukać dodatkowych sposobów na wlepienie kary?

Ja jestem na tak.

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...