Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź FanGame'a: Sonic the Hedgehog 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy piszę to do odpowiedniego działu :s, a jak nie to proszę tego tematu o przesunięcie.

W każdym bądź razie, tworzę różne gry i programy w programie MMF2 i idzie mi całkiem nieźle. Jestem OGROMNYM fanem popularnej i pewnie wam znanej

japońskiej maskotki firmy SEGI. Jest to Jeż Sonic który będzie miał w 2016 już 25 lat, więc z tej okazji chciałbym zrobić fangame'a ala Sonic 06 (tak, tej najbardziej

zglitchowanej i h****** gry ever) (i postaram się żeby nie było glitchów -.-). Mam narazie 2 gotowe levele :) jakby coś to będe pisał, ale różnie wchodzę na kompa. Także siemka! :)

P.S: Wszelkie zmiany w grze np. nowe textury, gotowe lvl'e itp. będe zapisywał.

Opublikowano

No dobrze ale po co ta zapowiedź? Mamy tu tańczyć ze szczęścia, bo napisałeś że jesteś fanem Sonic'a i że robisz coś tam w kreatorze gier. Nie no dobra fajnie że coś robisz ale może dałbyś chociaż screeny co to ma być, bo tak to na jakie odpowiedzi czekasz?

Cześć...

Opublikowano

Sorki< :( Ale już podam ci parę screenów z efektów:

post-1289963-0-22586400-1432386007_thumb.png

post-1289963-0-41610700-1432386008_thumb.png

post-1289963-0-43120200-1432386009_thumb.png

post-1289963-0-68023300-1432386010_thumb.png

post-1289963-0-12042200-1432386012_thumb.png

post-1289963-0-70300700-1432386013_thumb.png

post-1289963-0-52786200-1432386022.png

Oczywiście jest też cutscenka którą ci moge wysłać na PW :)

P.S Czekam na odpowiedzi w których możecie pisać pomysły na lvl'e, możecie mi podawać (jeśli chcecie) Sprite'y(grafikę) itp.

Zapomniałem napisać :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda przyzwoice B-) Pytanie mam ile nad tym pracujesz? Ile w ogóle jesteś przy mmf2?

Opublikowano

@RaiZeN_PL

Tak szczerze to grafika w połowie moja, w połowie sprite'y z neta :)

"Realistyczną" grafę (od Jotex257) znajdziesz tu:

http://jotex257.deviantart.com/gallery/42158569/Sonic-Generations-DLC-BG-Kit?offset=24

Ale więcej postawie w creditsach (jak je zrobie xD)

@1373230489-U611928.pngNowakAdam

Pracuje mniej więcej 1.5 lata także chyba nie długo jak na uzyskany efekt :)

na mmf2 jestem 3 lata :)

Mam 12 lat i idzie mi chyba dobrze :D

Opublikowano

Dałbyś jakieś demko? Może potrzebujesz pomocy w tworzeniu?

Pisz pw xD

@SonicHedgehogPL­

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Update 2016!

Odnawiam lvl'e... grrrr.... anyway, nowa piękniejsza grafika bardziej w stylu 06 (narazie nie ma screenów żeby zbudować napięcie :>)

Czyli Egg Carrier z 06, droidy z sonica 06, gotowy lvl Wave ocean z "parallaxem" (skorzystałem z wtej wtyczki

:D)

Efekt pseudo-3D, animacje sonica w stylu 06 (skok, bieg, hamowanie itd.)

Demko wkrótce!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny update!

Lista zmian:

Nazwa pierwszego poziomu Wave Ocean została zmieniona na nazwę Emerald Coast (szmaragdowe wybrzeże)

Grafika Egg-Gunnerów została zmieniona na lepszą (jakość, wygląd)

Grafika tła; Nowa woda (jak: https://www.youtube.com/watch?v=Vx7K4v0VLw0),nowe góry w tle, nowe "przesuwane automatycznie" niebo

Design levelu: Ustawienie kilku pętli, sprężyn, dash-padów, itd.

Grafika lvl'u, Piękne wybrzeża, bieg za i przed wodospadami, wysokiej jakości textury, (bazowane na poziomie Emerald Coast z Sonic Adventure DX)

Naprawiona fizyka, COMBO JAK W GENERATIONS (strasznie zglitchowane, naprawiam)!!!

Nowe menu główne z animacjami, muzyką, ekrany ładowania w stylu 06

To tyle demo wkrótce!

Opublikowano

Mnie ciekawi, czy nie martwisz się o licencje?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Nie rozumiem sensu gry już ładniej wygląda oryginalny sonic bezsens!! I to jeszcze w MMF2!! Będzie jakiś błąd i za przeproszeniem gówno zrobisz! Badziewie, badziewie i jeszcze raz badziewie­. Nie zagram nigdy!1

Opublikowano

Gierka wygląda całkiem fajnie, tylko lepiej byłoby jakbyś to napisał w C++/Javie/C# niżeli w MMF2 :v

jw19e8.png

Opublikowano

Gierka wygląda całkiem fajnie, tylko lepiej byłoby jakbyś to napisał w C++/Javie/C# niżeli w MMF2 :v

Wątpie pewnie to dzieciak który chce "zaistnieć".

­

Opublikowano

@HelperOne Nie oceniaj go znowu tak surowo, w końcu żaden z nas nie jest Wróżbitą Maciejem więc nie wiemy kim się stanie.

Albo coś się zrobi porządnie albo nic nie wyjdzie przeraziło mnie jedno z ostatnich zdjęć - rampa. I tak nie zmienie swojego zdania ,po co robić niby coś z sonica jak to jest gorsze od pierwowzoru?

!!Edit: @SonicHedgehogPL Ty nie starasz się, żeby nie było glitchów, to ten silnik wszysto robi. Weź nie wciskaj kitu ludziom.

­

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Albo coś się zrobi porządnie albo nic nie wyjdzie przeraziło mnie jedno z ostatnich zdjęć - rampa. I tak nie zmienie swojego zdania ,po co robić niby coś z sonica jak to jest gorsze od pierwowzoru?

!!Edit: @SonicHedgehogPL Ty nie starasz się, żeby nie było glitchów, to ten silnik wszysto robi. Weź nie wciskaj kitu ludziom.

­

... Nie wciskam ponieważ JA zrobiłem własnoręcznie ten p********y silnik i tak się składa że nawet nie znasz kodu. A Sonic Worlds Delta nie używam. Kiedyś owszem używałem cudzych silników ale teraz

na ich bazie zacząłem tworzyć kody.

A propos... Witam! Chciałem oświadczyć że projekt 2016 nie umarł. Wręcz przeciwnie! Jest w 50% gotowe!

Niestety demka nie dam (przykro mi ;( ) ale mam już gotowe 10 poziomów :) Jest nawet ucieczka przed tornadem! %5E%5E.png Lepsza grafika, walka z pierwszym bossem (Silverem), odświeżone textury itp.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

­

... Nie wciskam ponieważ JA zrobiłem własnoręcznie ten p********y silnik i tak się składa że nawet nie znasz kodu. A Sonic Worlds Delta nie używam. Kiedyś owszem używałem cudzych silników ale teraz

na ich bazie zacząłem tworzyć kody.

A propos... Witam! Chciałem oświadczyć że projekt 2016 nie umarł. Wręcz przeciwnie! Jest w 50% gotowe!

Niestety demka nie dam (przykro mi ;( ) ale mam już gotowe 10 poziomów :) Jest nawet ucieczka przed tornadem! %5E%5E.png Lepsza grafika, walka z pierwszym bossem (Silverem), odświeżone textury itp.

Co ty pierdolisz idioto.. Niech zacytuję ,, 

... Nie wciskam ponieważ JA zrobiłem własnoręcznie ten p********y silnik 
''

Czyli to ty stworzyłeś silnik MMF2.. To bardzo ciekawe i najlepsze jest to że wszystko za ciebie robi silnik ty tylko działasz sposobem ,, Kopiuj & Wklej '' tak jak wszystkie grafiki zostały zerżnięte z internetu nie pomijając faktu że ten projekt to jedno wielkie gówno powiedz mi szczerze po co ty to tworzysz jak i tak nikt w to nie będzie grał. Lepiej usuń to coś i zapomnij bo zapewne w ciągu 2-3 lat będziesz tego żałował. 

PS. 12 lat... To już lepsze ,, gry '' tworzyły 9-latki nawet sam możesz zobaczyć na YouTube.
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Projekt ciekawy, dzieje się coś dalej? :)

Wybacz za DŁUUUGIE oczekiwanie na odpowiedź ale... tak! Projekt wciąż trwa i jego nazwa została zmieniona na Sonic Adventure 3 (połączenie historii z jedynki i dwójki oraz dodatkowej fanowskiej!) ^w^

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...