Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza osobista klasyka anime

golddynol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko jak w tytule chciałbym się dowiedzieć jaka jest wasza klasyka anime :D

z mojej strony powiem tylko że Akira

Opublikowano

Niestety tylko Great Teacher onizuka, aczkolwiek w planowanych mam co nieco: Neon genesis evangelion, ghost in the shell, cowboy bebop.

Opublikowano

Ok, a od czego z GITS polecasz zacząć? Sporo tego.

Jedyne, co rzeczywiście jest słusznym GiTS-em, w sensie klasykiem i jedyną dobrą bajką, to film z '95.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Jedyne, co rzeczywiście jest słusznym GiTS-em, w sensie klasykiem i jedyną dobrą bajką, to film z '95.

Sugerując się malem, warta uwagi jest również seria TV, spójrz: http://scr.hu/1wdk/b3s62

a film dopiero na trzecim miejscu ;) A jak Ty uważasz? Seria jest słaba i mam oglądać tylko film z 95, czy moze spróbować też serie tv?

Opublikowano

@Thinkerr

1. Film z 1995

2. Film "Innocence"

3. Sezon pierwszy Stand Alone Complex

4. Sezon drugi 2nd Gig

5. Film "Solid State Society"

EDIT:

Filmy dobre, serie też w porządku nawet filery są ciekawe.

Opublikowano

Sugerując się malem, warta uwagi jest również seria TV, spójrz: http://scr.hu/1wdk/b3s62

a film dopiero na trzecim miejscu ;) A jak Ty uważasz? Seria jest słaba i mam oglądać tylko film z 95, czy moze spróbować też serie tv?

Sugerowanie się MAL-em to żart na poziomie polskiej polityki. Jeśli nie chcesz tracić czasu, nie tykaj tego. To nie jest GiTS, w którym chodziło o problemy egzystencjalne, to zwykła napieprzanka fabularna, żerująca na popularności oryginału.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Sugerowanie się MAL-em to żart na poziomie polskiej polityki. Jeśli nie chcesz tracić czasu, nie tykaj tego. To nie jest GiTS, w którym chodziło o problemy egzystencjalne, to zwykła napieprzanka fabularna, żerująca na popularności oryginału.

Tzn. wiesz, nie należy zawsze sugerować się malem, jednakże jeśli coś jest wysoko oceniane to zazwyczaj podoba się dużej ilości osób. Widocznie seria tv podoba się zwykłym ludziom, natomaist fani kinówki nie mają po co do niej zaglądać, stąd ta różnica w ocenach. W każdym razie - dzięki za wszelką pomoc.

Opublikowano

Naruto

Spirited Away

Bleach

Ghost In The Shell ( do tej pory widziałem tylko film z 95' )

Mononoke Hime

Dragon Ball

Shaman King

Elfen Lied

Z nieco nowszych - Naruto Shippuuden, Claymore, Death Note, Shuffle! ( obecnie oglądam. Wydaje się być w miarę okej ^^ )

Nie przepadam jakoś mocno za mecha, ale obiecałem sobie, że wezmę się kiedyś również za Neon Genesis Evangelion. Może akurat przypadnie do gustu :)

­

Opublikowano

Jak obejrzałem spirited away po latach to się poryczałem super jest i dzięki za ten tytuł bo nigdy nie mogłem zapamiętać :D

Opublikowano

Ja po latach sobie o tym zapomniałem ( oglądałem to będąc jeszcze małym brzdącem w TV :P ) Z 2 lata temu wzięło mnie na przypominanie sobie. Szukałem po necie aż w końcu znalazłem ^^

Opublikowano

NGE, GTO, Akira, samurai champlo, sailor moon, Ghost in the shell, kowboj bebop, perfect blue, samurai 7, tenshi no tamago <3 , Dragon Ball i wiele innych z lat 20 :)

igNMhIy.png

Opublikowano

Naruto

Spirited Away

Bleach

Ghost In The Shell ( do tej pory widziałem tylko film z 95' )

Mononoke Hime

Dragon Ball

Shaman King

Elfen Lied

Z nieco nowszych - Naruto Shippuuden, Claymore, Death Note, Shuffle! ( obecnie oglądam. Wydaje się być w miarę okej ^^ )

Nie przepadam jakoś mocna za mecha, ale obiecałem sobie, że wezmę się kiedyś również za Neon Genesis Evangelion. Może akurat przypadnie do gustu :)

­

Zgniłem

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

I to jest temat w którym warto się wypowiedzieć, ale i tak obstawiam, że przerodzi się to w gównoburze... zresztą jak zwykle w tym dziale.

Golden Boy - odstawiając formę w jakiej to przedstawiono samo przesłanie jakie z tego płynęło było... hmmm... ciekawe (?)

GTO - co tu dużo mówić? Klasyczna komedia i próżno szukać w dzisiejszych produkcjach tego gatunku czegoś podobnego.

InuYasha - Pierwsza i jak dotąd ostatnia pozycja, po której miałem "kaca filmowego".

Neon Genesis Evangelion - na pewno wyróżnia go symbolika, a już chociażby za ten fakt jest warte obejrzenia, aczkolwiek produkcja ciężka do zrozumienia za pierwszym razem.

Seihou Bukyou Outlaw Star - dlaczego? parafrazując kobiecą logikę, "bo tak i ch..."

Shaman King - sentyment z dzieciństwa i chyba jedyna pozycja, którą da się oglądać z polskim dubbingiem (chociaż w oryginale historia jest ciekawiej przedstawiona)

Tengen Toppa Gurren Lagann - dwa słowa : "Yoko Littner"

Trigun - Utwór "Sound of Life"

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

moj staz z anime jest bardzo duzy wiec z cala pewnoscia moj post bedzie tutaj najlepszy 

do klasyki anime z cala pewnoscia nalezy naruto ale tylko i wylacznie pierwsza czesc, nie ukrywam ze zawsze sie tym anime jaralem bo po prostu swietne postacie zwlaszcza naruto i sakura swietna para polecam no i DATTEBAYO zawsze mnie to smieszylo nawet teraz jak mi mama mowi ty kurwiu dattebayo to sie smieje  druga czesc tez jest spoko ale za duzo biegania troche no i saske za szybki

drugom pozycja jest swort art online pierwsze anime jakie wyszlo o grach i w ogole fajny motyw ze w grze zostali ludzie uwiezieni to bylo takie straszne na poczatku a gra taka kolorowa no nie wiem ale i tka polecam obejrzec bo drugiego anime o grach nie ma i nie bedzie tak mowili moi koledzy ktorzy znaja sie na schonenach mowili ze ogladali naruto to sie znaja tak jak ja

trzecie anime jakie polecam bo to jest klasyk absolutny to fairy tail swietne postacie swietna fabula wszystko sie zgadza no i mamy nawet timskip nie wiem jak to sie pisze siediomletni gdzie wszyscy sie zmienili

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngchujoweprowo

xDDD, nawet śmiechłem

Moim zdaniem Bleach i Hellsing

Bleach ma zajebistą fabułe, ale graficznie też nie odstaje

Hellsing - krew i mordor

A i Death Note

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...