Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lorraine 40 t czy AMX 30 

D3stroyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, powoli będę się zbliżał do wbicia ok 200k expa potrzebnego na odblokowanie czołgu po amx 13 90. Nie wiem tyko w który iść, lorr 40 czy amx 30, który Waszym zdaniem jest przyjemniejsze w grze jak i lepiej sprawdza się na polu bitwy?

Opublikowano

Moim zdaniem, lepiej będzie, gdy weźmiesz Lorrkę.

Po niej masz tzw. Batmobil, który jest uważany za jednego z najlepszych czołgów średnich.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Lorrka jest bardzo specyficznym czołgiem i wymaga jeszcze bardziej specyficznego stylu gry.

Dostajemy meda bez pancerza, z średnią (ale do przyzwyczajenia się) mobilnością, wielką sylwetką i stosunkowo małą wagą. Działo to autoloader z 50 100 który na X daje sobie radę (ładuje szybciej od 50 100) ale tutaj zaczynają się schody- celność. Lufa należy do raczej średnio celnych dlatego snajpienie nie jest efektywne, żeby trafiać trzeba trzymać się na dystans +/- <200m lecz pancerz na to nie pozwala.

Ja ten czołg traktuje jako cięzkiego meda. Zasada "przyjmij jedną, wsadź kilka" na tym czołgu się całkowicie sprawdza dlatego warto oszczędzać HP na początku by później móc wymieniać je na pewne strzały.

Opublikowano

Lorrka jest bardzo specyficznym czołgiem i wymaga jeszcze bardziej specyficznego stylu gry.

Dostajemy meda bez pancerza, z średnią (ale do przyzwyczajenia się) mobilnością, wielką sylwetką i stosunkowo małą wagą. Działo to autoloader z 50 100 który na X daje sobie radę (ładuje szybciej od 50 100) ale tutaj zaczynają się schody- celność. Lufa należy do raczej średnio celnych dlatego snajpienie nie jest efektywne, żeby trafiać trzeba trzymać się na dystans +/- <200m lecz pancerz na to nie pozwala.

Ja ten czołg traktuje jako cięzkiego meda. Zasada "przyjmij jedną, wsadź kilka" na tym czołgu się całkowicie sprawdza dlatego warto oszczędzać HP na początku by później móc wymieniać je na pewne strzały.

Tylko, że lorrka to tylko czołg przejściowy. 

Bierz Lorrke i leć do B-C, bo czołg świetny i z chęcią brany na CW/Twierdze.

Opublikowano

Ciężko nazwać czołg którym trzeba wygrindować 200k expa "przejściowym".

Czołg przejściowy, nie zostawiasz go potem tylko kupujesz Xt ...

Ogl grałem tym i tym. 30 fajnie mi się gra po wymaksowaniu, lecz na stoku był straszny. 8 sec ładowania, 300 dmg i pociski latająca raz w niebo raz w ziemie. Na najlepszym działku gra mi się nim jak leosiem, 8,50 ładowania, 390 dmg, 260 peny dosyć dobra celność. Mobilność jest ok ale mógłby lepiej skręcać. Wieża jarzmem coś tam zrikoszetuje.

Ale lepiej iść do bc

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Lorrka zdecydowanie lepsza. Genialne działo, szybka, zwinna.

AMX 30 też daję radę, ale osobiście jakoś mi ten czołg nie podpasował (za mały pancerz wieży).

No i oczywiście BC jest o wiele lepszy od amx 30b ;)

Opublikowano

Czyli pewnie pójdę w lorr.40. Amx 13 90 i tak zostawię i będę nim czasem grał więc pewnie za jakiś czas uda się i amx 30 odblokować

Opublikowano

Taka podpowiedź, nie nastawiaj się "Lorka czy amx 30" . Zadaj lepiej pytanie, który X jest lepszy. Bc czy 30b ? 

Ahhh... I serwer testowy nie gryzie. Można pobrać i pograć wszystkimi dostępnymi czołgami :> 

Jakbym miał wybierać, zostawiłbym w garażu 90  i nie szedł dalej :X

signature.png

Opublikowano

Taka podpowiedź, nie nastawiaj się "Lorka czy amx 30" . Zadaj lepiej pytanie, który X jest lepszy. Bc czy 30b ? 

Ahhh... I serwer testowy nie gryzie. Można pobrać i pograć wszystkimi dostępnymi czołgami :> 

Jeden sensowny argument za tym "zostawił bym w garażu 90 i nie szedł dalej"?

Zwłaszcza patrząc na to, że w nowym trybie PCW ze względu na nowe lighty 13 90 jest spotykany dużo rzadziej bo one są po prostu lepsze.

Opublikowano

BC jest jednym z częściej używanych na CW czołgów. 90 warto zostawić, ale trzeba iść dalej.

Opublikowano

Jeden sensowny argument za tym "zostawił bym w garażu 90 i nie szedł dalej"?

Zwłaszcza patrząc na to, że w nowym trybie PCW ze względu na nowe lighty 13 90 jest spotykany dużo rzadziej bo one są po prostu lepsze.

hmmm... jedyny sensowny argument ? 

Porównaj sposób robienia misji czołgów lekkich na T54 lw, a 90. Dmg osiąga się podobny, lecz pasywny spot 90 jest o niebo lepszy niż t54 lw.

Dalej... misja na capowanie ? Wymieniać dalej ? 

Oczywistością jest, że 90 to w tej chwili b. dobry czołg pod misje oraz przyjemny fun tank,z którego wielu ludzi się cieszy - dlaczego?

-6 pocisków ( jedyny lt na tym tierze posiadający magazynek). 

-Camo Factor 

-zasięg spotowania

Powątpiewam, iż w Cw 2.0 wszystkie klany będą używać od początku składów 15 t54-lw. Oczywistością też jest, iż na spoterskich mapach nadal będzie królować 90 wraz ze swoim %cam oraz zasięgiem widzenia. 

Odpada we wszystkim innym, lecz nadal posiada magazynek, który we współpracy z np t54lw wypada lepiej niż 2 t54lw... 

Oczywiście trzeba mieć w tym przypadku ogarnięty focus. 

Zaprawdę powiadam... 90 będą zapewne jeździć w mieszanych grupach z t54lw.

Ahhh... no i bym zapomniał, prawdopodobnie na cw 2.0 jak i na mini evencie wszystkie czołgi będą się blokować tak jak to jest teraz na zwykłym cw. 

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...