Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Testy nowego systemu karania użytkowników [Reform Cards]

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System to, system k***a tamto, jaki j****y system do c***a ciężkiego? "Nasz team będzie sprawdzał PIERWSZE kilka tysięcy zgłoszeń" Jakie k***a pierwsze, wy leniwe ballasy, macie tyle hajsu, a nie chce wam sie nic robić? Kolejna maszyna, która będzie nakurwiała troll bany aż miło. "Nasz system to w pełny ZAUTOMATYZOWANY mdoerator" tracę wiarę w tą chujową firmę całkowicie...

Opublikowano

System ciekawy nie powiem, aczkolwiek mam nadzieje że będzie on lepiej działał niż stary trybunał, który dawał za byle co restrykcje na czat, ale kto wie może będzie to jakaś "rewolucja" w lolu.

Opublikowano

Jak ROBOT moze sprawdzic czy zgloszony rzeczywiscie trollowal/wyzywal sie? No ja pierd**le

np. wpisujac hasła ktore bedzie wykrywal

Opublikowano

np. wpisujac hasła ktore bedzie wykrywal

Imo bez sensu, bo jak gram z pewnymi osobami i sobie trollujemy, a enemy nas zraportują, to mamy zostać ukarani?

Opublikowano

Imo bez sensu, bo jak gram z pewnymi osobami i sobie trollujemy, a enemy nas zraportują, to mamy zostać ukarani?

Psujesz grę przeciwnej drużynie, wstydź się

-------------------------------------------------------------

A tak na serio.. to jeśli tak to działa, jak Zarax powiedział to ,, no tak średnio bym powiedział ''.

Zobaczę jak bardzo się bany zwiększyły, wcześniej afkowałem z 15 razy i 0 banów.

Opublikowano

Taa i znowu będzie fala chat restrict ;_;

Wtedy to było zbugowane jak były kary po 2k gier, teraz będą się przyglądać czy będzie to dobrze działało. Wkońcu ma to zastąpić trybunał.

Opublikowano

Teraz trzeba bedzie uwazac na to co sie pisze podczas gry, bo potem w razie odwołania w supporcie i tak napiszą że ich system jest bezbłędny.

Opublikowano

Pojawiło się więcej informacji na temat nowego systemy karania użytkowników.

Wczoraj pisaliśmy o nowym systemie reform, dzisiaj pojawiła się oficjalna informacja z tym związana, dzięki czemu możemy poznać więcej szczegółów.

Wiemy, że im szybciej gracze otrzymają uwagi dotyczące negatywnego zachowania, tym większa szansa na to, że się poprawią. W związku z tym tworzymy nowy system natychmiastowych uwag, który przekazuje graczom informacje i wyznacza kary. W przyszłości system będzie też zawierał nagrody, ale na początku skupiamy się na uwagach i karach.
Test systemu w Europie zacznie się dziś, skupiając się na nękaniu słownym. System wysyłać będzie karty resocjalizacyjne (zawierające przykłady negatywnego zachowania oraz informację o karze), by pomóc graczom zmienić swe postępowanie. Twoje zgłoszenia pomagają systemowi zrozumieć i karać zachowania, których społeczność nie toleruje – homofobię, rasizm, seksizm, grożenie śmiercią i inne przykłady nadużyć. Takie wiadomości spotkają się z karą dwutygodniowych lub stałych banów w przeciągu piętnastu minut po zakończeniu gry. Działa to w następujący sposób:

• Przeciwnicy lub sojusznicy gracza wysyłają zgłoszenia, a system sprawdza je, by upewnić się, czy są uzasadnione.
  • Następnie bada sprawę i określa, czy zachowanie narusza standardy społeczności i wymaga ukarania.
  • System wysyła e-mailem kartę resocjalizacyjną z dziennikiem czatu gracza, którego dotyczy zgłoszenie (wymazujemy imiona innych graczy i ich dzienniki) oraz informację o karze.
Zespół ds. zachowania graczy przejrzy pierwsze kilka tysięcy zgłoszeń ręcznie. Jeśli test się uda, system zostanie wkrótce wprowadzony we wszystkich regionach. Tak, jak już wspomnieliśmy, ten test stanowi początek systemu natychmiastowych uwag. Ulepszenia pozwolą wprowadzić więcej rodzajów kar oraz nagrody za pozytywne zachowanie. Oto rzut okiem na to, co planujemy:
  • Karty resocjalizacyjne w kliencie gry.
  • Powiadomienia graczy, którzy wysłali zgłoszenie, w wyniku którego ktoś został ukarany.
  • Ulepszenia ograniczeń czatu i gier rankingowych.
  • Ulepszenia pozwalające rozpoznać takie zachowania jak celowe umieranie.
  • Wprowadzenie honorów i nagród za pozytywne zachowanie i komunikację.
Czekamy na wasze uwagi i pytania w komentarzach. Niebawem przedstawimy kolejne elementy naszej wizji dotyczącej monitorowania zachowań graczy, w tym Trybunału.

Wszystko wygląda dość ciekawie, ale jak to wyjdzie w praktyce? O tym przekonamy się po wprowadzeniu systemu na resztę serwerów oficjalnie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Pojawiło się więcej informacji na temat nowego systemy karania użytkowników.

Wszystko wygląda dość ciekawie, ale jak to wyjdzie w praktyce? O tym przekonamy się po wprowadzeniu systemu na resztę serwerów oficjalnie. 

Ja wczoraj wysłalem kilka reportów za flamewar i narazie nic nie dostałem, ani w grze, ani na emailu. 

Opublikowano

Mam nadzieje że będzie sprawnie działać i karać tylko konkretne reporty ,a nie rage reporty 12 letnich dzieci bo "noob ks my kill raportad noob" "noob 0 help and ja umrzeć" Ale jeśli się sprawdzi to połowa mpc nie wyjdzie nawet z lobby :D

Opublikowano

Tylko żeby nie karali za "reprot for ks 1111!!111" 

Ogólnie to fajnie, że reporty wkońcu będą działać ;p 

Opublikowano

Mam nadzieję że przyłożyli do tego systemu chociaż trochę więcej pracy i nie będzie z nim po wydaniu żadnych poważniejszych problemów. Mi osobiście się to podoba, problemów z reportami nie mam tak więc mi to pasuje! :P

Opublikowano

Noi po co to robia? jak ludzie w tej grze to skurwysyny :).Ta gra nie powinna byc nawet darmowa : ) powinni ja wpierdolic na steam za 50euro i kazdy bylby szczeslimy ;) mniej troli  mniej jebanych Polakow :) i jeszcze mniej ludzi na skryptach :D zapewne jak by wsadzili ja na steam za 50euro to kazdy by wrocil i wiecej normalnych ludzi by gralo ;) 

Opublikowano

Noi po co to robia? jak ludzie w tej grze to skurwysyny :).Ta gra nie powinna byc nawet darmowa : ) powinni ja wpierdolic na steam za 50euro i kazdy bylby szczeslimy ;) mniej troli  mniej jebanych Polakow :) i jeszcze mniej ludzi na skryptach :D zapewne jak by wsadzili ja na steam za 50euro to kazdy by wrocil i wiecej normalnych ludzi by gralo ;)

nie zgodzę się z tobą jak by dali na steam to by ludzie przestali całkowicie grać zostały by poszczególne jednostki w liczbie xxxx mniejszej niż 100 tyś był już w historii podobnej gry taki przypadek ze gra po czasie free trafiła na steam i co się stało ? gry obecnie już nie ma

Opublikowano

Przetestowałem to na smurfie pisałem do swoich polaków w teamie ze wiecie premade bot fk trash polish tard poreportowali mnie i po 2h dostałem wiadomość na email ze dostałem bana na 2 tygodnie i dodatkowo cały wycinek rozmowy za co więc jak widać działa szybko i dość fajnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...