Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap..

hanys94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć wszystkim... od małego słucham rapu < fakt dopiero mam 17 lat > no ale ileż można słuchać tego samego.. aktualnie słucham trochę słonia < nigdy solo, może kilka nutek > chade, Kali`ego, troche Araba.. nie mam czego słuchać.. możecie podawać raperów razem z < według was > najlepszymi nutkami :)

@edit:

słucham także zagranicznego rapu ale tam mam temat obeznany więc nie potrzebuje "podpowiedzi" co do niego :)

Opublikowano

po pierwsze przestań słuchać shitu XDDD

na początek polecam: vixen (paradoxep), gedz i guziora ( top 1 skillowo w polszy)

z ameryki: chris travis, migos, travis scott, french montana, bobby shmurda, rae sremmurd, young thug, chinx 

Opublikowano

cześć wszystkim... od małego słucham rapu < fakt dopiero mam 17 lat > no ale ileż można słuchać tego samego.. aktualnie słucham trochę słonia < nigdy solo, może kilka nutek > chade, Kali`ego, troche Araba.. nie mam czego słuchać.. możecie podawać raperów razem z < według was > najlepszymi nutkami :)

@edit:

słucham także zagranicznego rapu ale tam mam temat obeznany więc nie potrzebuje "podpowiedzi" co do niego :)

Po pierwsze to zapomnij o wszystkim czego słuchałeś bo to muzyka dla ludzi bez przyszłości i świadomości muzycznej (technika, pancze, flow, treść)

Z polski: SB Maffija (Solar/Białas,TomB,Quebonafide,ADM i paru jeszcze tam jest), Eripe, Penx, Enson, Bonson, Guzior, Slim Szczegi i mógłbym tak bez końca

Zza granicy: Skepta, Drake, Kendrick Lamar, Snow Tha Product, Tech N9ne, Hopsin, Dizzy Wright, Lil Wayne, Meek Mill, Honey Cocaine, The Diplomats (tego jak nie znasz to może jednak zostań przy tym czym jesteś obecnie) tyle na początek

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnggolddynol

Juz CIę lubie <s*x> xD

Ja to smao CI powiem na początek zmień gatunek z truskulowego rapu na niuskul. Przestań szukać przekazu zacznij słuchać czegoś co jest rapem lecz buja CI główką:D

Ja polece CI coś od siebie prócz tego co polecił Ci @1361622928-U485574.pnggolddynol :D

Sprawdź:

Żabsona, Komila, Korka, BzykuSp3ctrum, Deysa, Flype, Szopena, 2Sty, KazBałagane, ADM, B.R.O - Next level 2, Szesnastego, i oczywiście naszego krula Popusia

Z Ameryczki ode mnie proponuje

Speak Knockerz oraz Young Leana na początek

OQqSOv4.png

Opublikowano

Dzięki chłopaki :)

Nie ma problemu polecam się na przyszłość jeśli będziesz potrzebował dobrej muzyki :)

OQqSOv4.png

Opublikowano

zależy co lubisz, każdy ma inny gust, Kali, HTA, Sobota, etc.

To jest żart typie?xD on wyraźnie napisał ze ma dość własnie takiego gówna które mu podałęś bezcenne nabicie posta ggwp izi

OQqSOv4.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngD0MIK żaden z raperów z polszy, które wymienił golddynol nie jest truskulem.

ps yung lean to nie ameryka.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngD0MIK żaden z raperów z polszy, które wymienił golddynol nie jest truskulem.

ps yung lean to nie ameryka.

nie no yung to polak stary

kali to nie ruskul?

HTA AKA MAM CHRYPKE TO NIE TRUSKUL? xD

co ja czyam

btw arab mieszka ode mnie 30km ale to tez nie truskul racja nawijał o jaraniu 90% kariery ale to nie truskul #ultra_nobrain_alert

OQqSOv4.png

Opublikowano

aha, ale to jest trap. xD

sentino jest numerem 1, nie rozumiem dlaczego jest tak mało popularny. jeden z najlepszych niemieckich ghost writerów, dlaczego ktoś taki w polsce nie odnosi sukcesu.

Opublikowano

Polecam Ci McSobieskiego, nie słuchaj rzekomo "topowych" raperów z polskiej sceny muzycznej - reprezentują oni zerowy poziom

możesz rozwinąć?

Opublikowano

­

możesz rozwinąć?

W sensie którą część odpowiedzi? Jeśli tą drugą - nie słuchaj raperów typu słoń, mikser, chada, arab. Przekaz zerowy, flow niespecjalnie za wysokie, wypromowani na siłę.

Opublikowano

ach, myślałem, że chodzi ci o ogół.  :P nie martw się, nie słucham ich. moje ucho woli postacie takie jak laik, wena, kuban, teabe czy inne osobliwości dobrej muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...