Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TERA STEAM : Reaper - dziwna klasa. Pytania - build, exp

Clineq13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam kilka pytań odnośnie grania klasą reaper. Co dziwne z początku nie skumałem o co chodzi z tym startowym levelem. Porobiłem fabularne misje osiągając 58 lvl ale pytanko : Co dalej? Jestem początkującym - wbiłem archera do 40lv i zagrałem reaperem bo strasznie mi się ta klasa podoba. Chciałbym prosić o pomoc kogoś doświadczonego; kogoś kto może mnie poduczyć tajników tej zacnej gry czy to w topicu czy to na pw bądź inną drogą komunikacji ^^. Ogólnie mam pytania takie jak :

1. Gdzie expić? Wiadomo.. 58lv to już dość duży i miejsca pewnie są ograniczone.

2. Gdzie dropić przedmioty? Chodzi mi o przedmioty dla mojej klasy bądź jak na nie zarobić ( w jakich miejscach etc )

3. Jaki ' build ' wybrać - czyli jakie przedmioty powinienem stosunkowo kupować pod max lvl oraz jakich czynników się trzymać gdy już go dobije - pełna broń, ekwipunek

Ogólnie chodzi mi o to jak najlepiej przygotować się do pvp itd itp :). Z góry dzięki :>.  <3  <3  <3

Opublikowano

Do dwóch pierwszych pytań na tym levelu jest ta sama odpowiedź według mnie ;)

Wszystko co ci jest potrzebne otrzymasz z misji :)

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Do dwóch pierwszych pytań na tym levelu jest ta sama odpowiedź według mnie ;)

Wszystko co ci jest potrzebne otrzymasz z misji :)

Ukończyłem misje fabularne do mojego lvla i owszem mam eq potrzebne do expa etc + reliktową broń na 59lv. Ale co dalej? Gdy wbiję już dajmy na to 65lv i będę chciał pobawić się w walki itd itp etc.  B)

Opublikowano

Rób Vanguard Quest'y - te spod klawisza "H"

No a poza tym wnioskuję po Twoich postach, że chcesz grać PvP, więc non-stop graj CS (Corsair's Stronghold), za która nie dość, że wpada duużo expa, to dodatkowo będziesz już zbierał credit'y Bellicarium i Killing Spree, za które na 65 będziesz mógł zakupić matsy na gear pod PvP właśnie ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

To co kolega wyżej.

Od siebie proponowałbym skończyć wszystkie czerwone questy + zielone od 60 do 65 żeby zarobić jak najwięcej. Przy okazji rób gathering (zbieranie kamyków, roślinek i energii) część możesz sprzedać a część przerób na crafting. Materiały bd Ci potrzebne na broń na 65. Po ukończeniu czerwonych questów na 65 dostaniesz gear Idoneal, z nim dasz radę porobić te najprostsze instancje i nieco ogarnąć.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

Rób Vanguard Quest'y - te spod klawisza "H"

No a poza tym wnioskuję po Twoich postach, że chcesz grać PvP, więc non-stop graj CS (Corsair's Stronghold), za która nie dość, że wpada duużo expa, to dodatkowo będziesz już zbierał credit'y Bellicarium i Killing Spree, za które na 65 będziesz mógł zakupić matsy na gear pod PvP właśnie ;)

Wszystko cacy tylko mam jeszcze pytanka ;P.. Co oznaczają / bądź do czego służą odniesienia :

- Credity Bellicarium

- Killing Spree

- Matsy

- Gear

To co kolega wyżej.

Od siebie proponowałbym skończyć wszystkie czerwone questy + zielone od 60 do 65 żeby zarobić jak najwięcej. Przy okazji rób gathering (zbieranie kamyków, roślinek i energii) część możesz sprzedać a część przerób na crafting. Materiały bd Ci potrzebne na broń na 65. Po ukończeniu czerwonych questów na 65 dostaniesz gear Idoneal, z nim dasz radę porobić te najprostsze instancje i nieco ogarnąć.

Tu także ładnie i pięknie tylko mam jedno pytanko, a mianowicie pisząc o kamykach, roślinkach i o energii masz na myśli te roślinki z ziemi itd czy jakieś szczególne runki wylatujące z mobów etc? Jestem naprawdę zielony jeśli chodzi o tą grę :PP.

PS. Sorki za problemy ;P.

Opublikowano

Wszystko cacy tylko mam jeszcze pytanka ;P.. Co oznaczają / bądź do czego służą odniesienia :

- Credity Bellicarium - kredyty które zdobywasz za branie udziału w battleground'ach - możesz sprawdzić posiadaną ilość w zakładce reputacji pod klawiszem "P"

- Killing Spree - tak samo jak wyżej

- Matsy - materiały

- Gear - ekwipunek 

Tu także ładnie i pięknie tylko mam jedno pytanko, a mianowicie pisząc o kamykach, roślinkach i o energii masz na myśli te roślinki z ziemi itd czy jakieś szczególne runki wylatujące z mobów etc? Jestem naprawdę zielony jeśli chodzi o tą grę :PP.

Chodzi dokładnie o te z ziemi - przydają się do craftu, lub po prostu na sell ;)

PS. Sorki za problemy ;P.

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Tak jak napisał Mentor, chodzi o te z ziemii. Najpierw skocz na mapki dla mniejszych lvl'i łatwiej się zbiera. :D

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...