Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Balans profesji(?)

Lolzu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pytanie odnośnie profesji, czy obecnie jest jakiś konkretny balans? Może jakieś zmiany mają zostać wprowadzone  nie długo?( jak tak to proszę o linki). Zastanawia mnie jak obecnie radzi sobie knight, czy można nim coś ugrać w pvp? Jako tako idzie grać nim po części solo, czy jest jednak uzależniony od party na hlvl? Waham się pomiędzy RP, a EK. Prosiłbym o obiektywną ocenę obu profesji, tego jak obecnie sprawują się, zamierzam grać tylko na pacc. Profesje magiczne mnie nie interesują. 

Opublikowano

Knight to typowy tank, exp ok ale czy pvp? Jak wszystko trzeba ogarniać, dobry knight bedzie niszczył. Rp tak samo, postać chyba najbardziej pośrednia, dobra i w pvp i w expie :)

Pewnego wieczoru wziąłem na kolana Piękno. - I przekonałem się, że jest gorzkie.

Opublikowano

Z dobrym skillem + utito tempo, glooth axe albo coś innego i widziałem jak 200ms spływa bez utamy :) RP ciężko by miał :P

graphic.png

Opublikowano

Typek 400 ek+ skille 117+ umbral master slayer z utito przywalił we mnie za 680 z gran ico, dodam, że ja też ek w dodatku 277 lv. Mnie sie osobiscie udało poskładac bodajże 127 eda na bułke(łapa + ico) Dodam, że nie wyciagam z grana więcej niż 560 w człowieka z shiny blade oraz 108 swordem. Pvp dobre, tyle że masz minute cd na spellu. Raz Ci siądzie za 250 a raz za 500+, czysta loteria, grasz w tibie to zapewne wiesz:) Rp z dobrym skillem i lv na infernalach może rypać po 500 w humana praktyczne co pare sekund, widziałem już takich 300lv+ co byli w stanie wysolować 150 rp w trapie, który po prostu padał bo takie hity w niego wchodziły, że jak sie wyzuł z many to zgonik wiadomka ;p.

Moim zdaniem, dobrego rp zrobisz znacznie szybciej co za tym idzie szybciej pobawisz się w pk. Knight wymaga znacznie więcej czasu i cierpliwości a przede wszystkim eq i skillsów.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę end game, czyli chyba gdzieś +250? Chyba nie będzie problemów z knightem? Ogólnie rzecz biorąc jestem w stanie cierpliwie poświęcić na to sporo czasu, także skille i eq nie będzie żadnym problemem. Kiedyś gdzieś widziałem, że mają być dla wszystkich profesji nowe promocje na bodajże 100 lvl, kiedy to ma być wprowadzone? Gdzieś tam było, że dla knighta będzie coś zwiększające atak, patrząc długo terminowo skoro jest on teraz w stanie na combo ściągać dość łatwo profesje magiczne 100-200, to po wprowadzeniu czegoś do zwiększenia dmg będzie już to chyba nawet trochę przegięte. 

Opublikowano

Ta gra została przegięta dziesiątki update;ow temu ;) Profki magiczne i tak koszą. Knight jest dobrze zbalansowany, potrafi sie bronić i tak powinno być. Wyobraź sobie ms/ed z dobrym mlv kosi z sd 300-400 co ture(pvp) o expie nie ma co gadać, teraz bierzesz 60 lv na fenrock a nawet i mniejszy i kosisz dl z sd mając 800k/h, spell leczy za całe hp, utamka, ue, wszelakiego rodzaju runy, które decydują o przebiegach wojen min. paralyze. Niesamowity exp w pt na roshammul. Palek soluje niemal, że każdego moba, może expić solo na czym mu sie żywnie podoba. W pvp osiąga przyzwoite hity, spora ilość hp i many ze wskazaniem na to drugie daje mu naprawde sporo możliwości.

Ek nie jest przegięty, ludzie, którzy tak twierdzą zapewne nim nie grają i mainują inne profki i wkurzają sie jak padają na takie bułki. Wiadomo, każdy swojego będzie bronił. :)

Opublikowano

Ja uwazam ze knight do pvp sie nie nadaje i co z tego ze 500 moze wyciagnac na duzym lvlu ale rp lub profesje amgiczne duzo wczesniej moga kosic nawet po przedluzeniu exhausta na niektore spelle

( . Y . )

w26yvz-5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...