Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metody zdobycia jedzenia

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o usunięcie poradnika, jest zbędny i nie chce mi się go kontynuować.

Opublikowano

Są lepsze sposoby zdobycia jedzenia. Jedynym dobrym sposobem jaki napisałeś i jeden z najszybszych to położenie pułapki przy noże królików. Dodatkowo w Don't Starve są postaci które bardziej i mniej potrzebują pożywienia takie jak:

• Webber (DLC, Don't Starve Together): Tak wiem on nie ma zmienionego głodu chodzi o jego aspekty jedzenia. Webber jako postać jest według mnie bardzo prosta. Może się żywić mięsem z potworów. Czyli masz kolejny sposób na zdobycie pożywienia min. położenie obok pająków pułapek. Jest to szybkie i nie potrzebujesz za dużo zachodu.
  • Wigfrid  (DLC, Don't Starve Together):  Je samo mięso czyli można zastosować pułapki przy królikach i przy bajorku (będą się łapać żaby). Dodatkowo możesz również postawić pułapki przy pająkach gdyż z monster meat da się robić meat balls. Nie radze zbierać żadnych warzyw ani owoców gdyż ich nie spożywa.
  • Wolfgang (Wszystkie wersje): Powinien się stosować do tego samego co Wigfrid oprócz tego że także nie powinno się przy nim spożywać warzyw ani owoców gdyż mało mu dają.

Ten temat miał nie podkreślić błędów w twoim temacie tylko pomóc w jego tworzeniu :)

Opublikowano

Może się przydać. Sam mam zamiar zagrać, więc skorzystam z tego tutka.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Są lepsze sposoby zdobycia jedzenia. Jedynym dobrym sposobem jaki napisałeś i jeden z najszybszych to położenie pułapki przy noże królików. Dodatkowo w Don't Starve są postaci które bardziej i mniej potrzebują pożywienia takie jak:

• Webber (DLC, Don't Starve Together): Tak wiem on nie ma zmienionego głodu chodzi o jego aspekty jedzenia. Webber jako postać jest według mnie bardzo prosta. Może się żywić mięsem z potworów. Czyli masz kolejny sposób na zdobycie pożywienia min. położenie obok pająków pułapek. Jest to szybkie i nie potrzebujesz za dużo zachodu.
  • Wigfrid  (DLC, Don't Starve Together):  Je samo mięso czyli można zastosować pułapki przy królikach i przy bajorku (będą się łapać żaby). Dodatkowo możesz również postawić pułapki przy pająkach gdyż z monster meat da się robić meat balls. Nie radze zbierać żadnych warzyw ani owoców gdyż ich nie spożywa.
  • Wolfgang (Wszystkie wersje): Powinien się stosować do tego samego co Wigfrid oprócz tego że także nie powinno się przy nim spożywać warzyw ani owoców gdyż mało mu dają.

Ten temat miał nie podkreślić błędów w twoim temacie tylko pomóc w jego tworzeniu :)

Poradnik będzie uzupełniany  :) a co do lepszych sposobów, to nie ma lepszych niż ja tutaj zamieszczę. Nie będę dawać co najlepiej z tego można robić, użytkownik sam będzie wiedzieć co mu potrzeba i sposób, który jest w miarę jego możliwości.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...