Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Druga karta graficzna GTA V

Shockx2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam aktualnie kartę graficzną Asus Radeon HD 6970 2 GB GDDR5 i gram codziennie w GTA V po pare godzin na rozdzielczości 1920x1080 i ustawieniach graficznych wszystkich na B.Wysokie łącznie z jakościami tekstur/cieniami itp... i mam 20-30 fpsów i przy dłuższym graniu są odczuwalne przycinki, mam okazyjną ofertę kupna drugiej karty graficznej takiej samej tylko marki Gigabyte Radeon HD 6970 2GB GDDR5 i teraz mam 2 pytania. Czy dwie inne marki ale tej samej serii Radeona można połączyć i nie będzie z tym żadnych problemów? Drugie pytanie jest takie czy druga karta graficzna wpłynie na większą ilość fpsów i płynność?

Moja specyfikacja:

AMD FX-8350

Płyta: Asrock 990FX Extreme 9

Ram: 16 GB

Zasilacz: Corsair CS750M 80+ Gold

Opublikowano

1. jaka cena?

2. mozna laczyc innych producentow, liczy sie chip, a jak nie bedzie chcialo to sobie wgrasz bios asusowej karty do gigabajta

3. ale crossfire jest nieoplacalne, szczegolnie na olanym juz przez amd caymanach

4. wiecej da przesiadka na intela

5. zwiekszy jako tako wydajnosc, ale nieoplacalne moim zdaniem, lepiej to sprzedac i kupic jakas i5 2500k czy tez bez k i r9 270 czy cos podobnego

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...