Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam do wydania na modernizację kompa jakieś 500-700 zł. I tu jest pytanie: co ulepszyć? Myślałem nad kupnem GTX 750 TI, ale procesor też nie należy do najlepszych. Grafika MUSI być od asusa (jakiś GTX), a procek od intela (i3/i5/i7). Aktualny sprzęt:

"Intel Core i3-4130 3,4 GHz 3MB cache s. 1150 Box

MSI B85-G43 Intel B85 LGA 1150

G.Skill RipjawsX DDR3 2x4GB 1600MHz CL8 F3-12800CL8D-8GBXM

ASUS GF GTX650 2048MB 128bit PCI-E z NVIDIA GeForce Experience

Seagate ST1000DM003 1TB sATA III 64MB

Cyclone Enea 2013 Pure Black / White CR311-WH, czarno biała obudowa Midi Tower

Aerocool PGS VS-600 85+ 600W Bulk

LiteOn DVDRW+ iHAS122-04 SATA OEM Black

MS Windows 8.1 OEM 64-bit PL 1-pack"

Całość przepisana z paragonu, komputer na gwarancji, więc sam nie wymienię tylko kupię i powiem że mają wymienić, pudełka, fakturę itp ciągle mam.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Zbierz tak z 1100/1500 z będziesz mógł kupić r9 280x/gtx970 a tak to nie ma sensu z nim nic robic no nawet jak byś kupił tego 750ti to ile z 5 fps więcej ? Dopiero coś pokroju r9 280x da znaczy wzrost fps'ow

Opublikowano

Zbierz tak z 1100/1500 z będziesz mógł kupić r9 280x/gtx970 a tak to nie ma sensu z nim nic robic no nawet jak byś kupił tego 750ti to ile z 5 fps więcej ? Dopiero coś pokroju r9 280x da znaczy wzrost fps'ow

Zależy mi na GeForce od asusa ze względu na gpu tweak i gf experience. Gdybym kupił np to, to poszedłby mi wiesiek 3 na średnich przy stałych 50+ fps?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Przed premierą trudno jest coś powiedzieć ale zdaje mi się że tak 

Skidrow zawsze czujny  :) na aktualnym GTX 650 mam na najniższych średnio 30 fps, ale często są spadki do 20. A co myślisz o tym ???

I jak przy AMD wygląda sprawa sterowników? Bo tu widzę że AMD jest 100 zł droższe a dodaje dużo fps. Nie będę musiał się bawić w szukanie sterowników godzinami?

Opublikowano

Niee wchodzisz na strone AMD wybierasz model swojej karty i pobierasz stery 

a co do która lepsza to ten SHAPPHIRE ma trochę lepsze zegary 

Opublikowano

Niee wchodzisz na strone AMD wybierasz model swojej karty i pobierasz stery 

a co do która lepsza to ten SHAPPHIRE ma trochę lepsze zegary 

Dobra, zakładając że kupię tego sapphire, ile zyskam fps tak +/- ??? Dodatkowo pojawia się problem - mój monitor to taki gruchot że jedyne złącze jakie posiada to VGA, którego ta karta nie posiada...

I dochodzi jeszcze jeden problem - czy ta grafika nie będzie się marnowała przy procesorze?

Opublikowano

Zawszne można kupić przejściówkę noo a wydajność pomiędzy gtx 650 a r9 280x jest dość spora przepaść 

Mówisz że twój monitor to gruchot to wydaje mi się że działa w jakiejś niższej rozdzielczości a więc tym bardziej pograsz sobie we wszytko na ultra

Opublikowano

Zawszne można kupić przejściówkę noo a wydajność pomiędzy gtx 650 a r9 280x jest dość spora przepaść 

Mówisz że twój monitor to gruchot to wydaje mi się że działa w jakiejś niższej rozdzielczości a więc tym bardziej pograsz sobie we wszytko na ultra

1280x1024 monitor to dell AS500. Nawet nie chcę zmieniać tej rozdzielczości po gram na niej duuużo czasu i chyba nie byłbym w stanie ogarnąć gry na czymś innym. Nie będzie lagów na przejściówce? I ponawiam pytanie: czy grafika nie będzie się marnowała przy takim procku? Bo następną taką sumę uzbieram chyba w przyszłym roku jak stuknie mi 16 lat i bd mógł pracować.

Opublikowano

To znaczy procek mógł by być lepszy ale nie będzie się marnować nawet w full hd miał byś tam z 10/20fps mniej niż na i5, przy takiej rozdziałce to mógł byś mieć celerona a i tak by wszytko działało ;)

Opublikowano

To, to, czy to ??? Które będzie dla mnie najlepsze?

@ edit

Właśnie się dowiedziałem że mój procek ma 2 rdzenie nie 4, całe 1,5 roku w błędzie '_' chyba jednak kupię i5 4460 zamiast r9 280x :/ na tej grafie jeszcze pogram w nowsze gierki na najniższych. Więc od nowa: jaki procek najlepszy od INTEL'a ???

@ edit

do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...