Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na jaką wersję opłaca się robić server ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.8 polecam jak garcze nie mogą 1.8 niech zmienia Lancher na Shiginima lancher ma do 1.8.4 a tak polecam 1.8 nowe mozliośći i to co up

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

@xSaleen

Wiesz ile ludzie beda czekac na pluginy na 1.9? Tyle samo co na 1.8 lub i wiecej

Na moim serwerze jest 35 pluginow i zaden nie ma bugow na 1.8. Dodatkowo sa uniwersalne bo moge je wrzucic na 1.7 i tez beda dzialac.

Wlasnie nowosc wersji i dopracowanie teraz jest szansa aby wybic sie i miec graczy

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Najlepiej na 1.8.

Jeśli nikt nie będzie robił serwerów na tą wersję to gracze także nie będą aktualizować swoich klientów i będzie jeszcze mniej graczy na 1.8...

Opublikowano

Jak chcesz ryzykować to spoko rób serwer na bukkita 1.8, ale gwarantuje że przy kilkunastu graczach i 3 dniach działania serwer ci padnie. W tym wypadku to jedynie odpowiednia wersja spigota na 1.7/1.8 ale też nie masz gwarancji bo się buguje... Np kowadła raz działają a raz nie (jeśli odpalisz gre na 1.8) Chyba że ktoś ma silnik który niweluje działanie zbugowanej wersji 1.8 a takie wersje silników istnieją. Małe serwery nie opyla się robić na 1.8, chyba że duże serwery zaczną robić na 1.8 choć zauważyłem że serwery teraz są uniwersalne ;)

Ty padniesz.

Hypixel leci z 16000 graczami z bungeecordem (czyli około 100 graczy/serwer) i jakoś działa. A używają normalnego spigota :)

Pierdolenie o szopenie i tyle.

@AntyBlezur

1.8 poniewaz:

- coraz więcej serwerów (może nie polskich, bo polacy są zacofani i monotonni, jak zawsze)

- mniej bugów

- optymalizacja

- fajne funkcje i dobre rzeczy dla  devów!

Polecam!

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Z pewnością 1.8.x jest lepszą wersją dzięki optymalizacji gry, zmiany tablisty, dodaniu kolejnych funkcji przydatnych dla programistów, nowe bloki. Jednak problem z tą wersją jest taki, że mało kto na nie gra, bo większość użytkowników nie posiada premium i gra na minecraft by zyczu, który ma problem z instalacją 1.8.

Opublikowano

Jeżeli robisz np Serwer pvp na 1.8 to nikogo tam nie zobaczysz ale jeżeli robisz serwer pvp na 1.7 to jak najbardziej Według mie większość graczy preferuje wersję 1.7 Sam mam na niej Serwer 

Opublikowano

Jak chcesz ryzykować to spoko rób serwer na bukkita 1.8, ale gwarantuje że przy kilkunastu graczach i 3 dniach działania serwer ci padnie. W tym wypadku to jedynie odpowiednia wersja spigota na 1.7/1.8 ale też nie masz gwarancji bo się buguje... Np kowadła raz działają a raz nie (jeśli odpalisz gre na 1.8) Chyba że ktoś ma silnik który niweluje działanie zbugowanej wersji 1.8 a takie wersje silników istnieją. Małe serwery nie opyla się robić na 1.8, chyba że duże serwery zaczną robić na 1.8 choć zauważyłem że serwery teraz są uniwersalne ;)

Ale kit. 1.8 mam bardzo bardzo długo (teraz odpalam nowy sezon i aktualizowałem do 1.8.3) i jest spoko . 

Polecam zrobić pod 1.8 już , bo potem zdecydujesz się przesiąść z 1.7 na 1.8 i zobaczysz jakie będą klocki .

Sporo osób gra na 1.8 - Keinet Laucher lub premka .

142740.gif

Opublikowano

Jeżeli robisz np Serwer pvp na 1.8 to nikogo tam nie zobaczysz ale jeżeli robisz serwer pvp na 1.7 to jak najbardziej Według mie większość graczy preferuje wersję 1.7 Sam mam na niej Serwer 

Ja nie robie pvp tylko skyblock :)

Opublikowano

wersja 1.8 dodaje mnóstwo nowych bloków jak i przedmiotów co zachęca graczy do gry w tą wersje, lecz na moje oko więcej osób gra na wersji 1.7.x którą Ci polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...