Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw pod wiedzmina do 5000zl

Harrdkorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu masz lepszy zestaw  :

http://www.morele.net/inventory/info/EJSX75/

Cena : 5099,45 zł + kod na montaż za 1zł i wysyłkę za darmo : W3FHN58JFW

Zestaw zawiera :

- procesor z odblokowanym mnożnikiem

- odpowiednia płyta główna na chipsecie Z97

- 8GB RAM o wysokim taktowaniu

- wydajne i ciche chłodzenie od Noctua

- GTX 970 od Asusa z trybem półpasywnym i Backplate

- 1TB HDD na dane

- SSD 128GB na system i gry

- dobrze wykonana i pojemna obudowa od Phanteks'a

- w pełni modularny zasilacz o wysokiej sprawności potwierdzonej certyfikatem gold z hybrydowym trybem pracy wentylatora i 5 letnią gwarancją

- nagrywarkę DVD

Na takim potworze , odaplisz każdą grę w super detalach .

Jeśli chodzi o wieśka , to trzeba czekać na testy .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Dodatkowe 600 zl wydane w bloto. Podales mi prawie taki sam zestaw z drozszymi niepotrzebnymi podzespolami. Po co przeplacac prawie 2x za obudowe mimo ze zalmana jest dobra, 100zl za zasilacz mimo ze moj jest bardzo dobrej firmy i jeszcze zostanie duzo w zapasie, 100 zl za niewiele lepsza plyte glowna ktora nie zwiekszy fps, kolejne 100zl za chlodzenie mimo ze i tak mam porzadne. Co do kart nie wiem jaki boost mhz ma asus ale evga 1342 mhz. Ja chcialem tansze zamienniki chyba ze to by bylo cos co naprawde wplynie na wydajnosc komputera wtedy moglbym dolozyc do 5000zl

Opublikowano

Nie w błoto 

1.Sporo lepszy cooler a nie trochę

2.Obudowa no sorry ale z3 jest obudową budżetową i to komputerów 4000+ się już raczej jej nie pcha 

Opublikowano
100 zl za niewiele lepsza plyte glowna ktora nie zwiekszy fps

Jak nie ? Większa szansa na solidne OC, to samo dotyczy chłodzenia.

2x za obudowe mimo ze zalmana jest dobra

To jest zlepka blachy grubości tej z konserwy, nie obudowa. 

Opublikowano

Dwie sprawy i tutaj dzieci nie mogą już czytać. 

Autor jest tego zdania co ja, na ch*j dawać kurw* 400zł za coś co wygląda, jak można to mieć za połowę ceny, a te 200zł dać na coś innego. Czy autor mówił, że chce OC? Nie, więc po co mu to? Zapytać i jeżeli chec to dać coś, tak samo zasilacz, który jest za drogi jak dla mnie.

A co do ciebie autorze, to ja nie boję się używanych części i tak np. używaną grafikę GTX 980 ( lepsza niż 970) możesz dostać używaną(półroczną), z gwarancją, pudełkami etc. za sporo niższą cenę. Wtedy jeszcze mocy będzie w zapasie i możesz kupować monitor lub klawiaturę mechaniczną czy coś.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Co do obudowy mógłbym sie zastanowić nad troche lepszą ale bez przesady, co do coolera na moim temperatury z podkreconej i5-tki w testach sa w normie a rekordow ksiegi guinessa w podkrecaniu procka nie zamierzam bic wiec ten wystarczy

Opublikowano

Nie no z tą NH-D14 do i5-tki to rzeczywiście gruba przesada. Rozumiem do droższego i7 4790K lub i7 z 2011 gdzie to już konieczne ale schłodzenie tego i5 nie jest problemem. Od biedy to SPC Fortis by starczył... A tymbardziej że Macho Rev.B jest cichy i naprawdę wydajny.

Jedyne w zestawie autora (prócz obudowy) to GPU też EVGA ale wersję FTW. Ma całkowicie inny system chodzenia. Oraz SSD przydałoby się na Plextora M6S lub Curciala MX/BX100 wymienić.

A z obudów to bym polecił np Zalmana Z9 U3. To poprawiona wersja Z9 Plus. Dobrze wykonana i funkcjonalna. A w podobnej cenie jest Gelid Darkforce, który wykonaniem i ergonomią króluje w segmencie. Lecz musiałbyś zamawiać go w innym sklepie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Nie no z tą NH-D14 do i5-tki to rzeczywiście gruba przesada. Rozumiem do droższego i7 4790K lub i7 z 2011 gdzie to już konieczne ale schłodzenie tego i5 nie jest problemem. Od biedy to SPC Fortis by starczył... A tymbardziej że Macho Rev.B jest cichy i naprawdę wydajny.

Jedyne w zestawie autora (prócz obudowy) to GPU też EVGA ale wersję FTW. Ma całkowicie inny system chodzenia. Oraz SSD przydałoby się na Plextora M6S lub Curciala MX/BX100 wymienić.

A z obudów to bym polecił np Zalmana Z9 U3. To poprawiona wersja Z9 Plus. Dobrze wykonana i funkcjonalna. A w podobnej cenie jest Gelid Darkforce, który wykonaniem i ergonomią króluje w segmencie. Lecz musiałbyś zamawiać go w innym sklepie.

SSD bede chyba zmieniac na 250, w sumie to gry juz wychodza 50+ gb wiec 120 bedzie za malo, karta widze niezla, taktowania ma wyzsze ale i cena wyzsza chociaz wiedzmin + batman gratis wiec 200 zl sie zwroci, wlasnie przegladalem zalmana z9 u3 i taka wezme, dzieki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...