Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja czy PS4

BOMBA-01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się nad wymianą części w moim PC lub kupnem PS4. Lepiej będzie ulepszyć kompa, czy kupić PS4 i mieć wywalone na wymagania?

Mój obecny komputer to :

- Win 7 Home Premium 64bit

- i5 750 2,66 Ghz

- Geforce GTS 250 1Gb

- 2x DDRAM3 2 Gb 1333 MHz

- płyta Gigabyte GA-P55M-UD2

- zasilacz HEDY 600W

Myślałem nad dokupieniem RAM-u do 8 Gb, nowej karty graficznej i podkręceniem procesora do 3,3 Ghz + kupieniem nowego chłodzenia.

Budżet około 1600zł. Chodzi mi głównie o granie w gry takie jak GTA V ( na aktualnym gram na minimalych w Full HD), Wiedźmin 3 i te które wyjdą w niedalekiej przyszłości.

Opublikowano

Wchodzi w grę abyś sprzedał ten komputer? Jak nie bardzo to bierz konsole, bo komputer do W3 kosztuje swoje.

Sprzedaż chwilowo nie wchodzi w grę - potrzebuje go do szkoły (do wystawienie ocen został już tylko miesiąc, ale w tym czasie jest najwięcej sprawdzianów, popraw itp a ja mam jeszcze rozszerzoną infę). Ile mógłbym za niego dostać? Mogę dodać że dysk to Hitachi 750gb SATA2 32mb, obudowa minitower enlight pm2417 black matx, a napęd dvd wymieniałem 4 lata temu(nie pamiętam teraz jaki mam) razem z zasilaczem. 

Opublikowano

Zależy na jakich ustawieniach ci zależy, bo na średnich jeszcze może coś się uda. 

Ram to liczmy 150zł (z zapasem), zasilacz jest ok, więc zostawiamy, procesor i5-7xx (serii 700), mają 4 rdzenie i 4 wątki, więc mają moc ;) po podkręceniu i kupieniu chłodzenia do 150-200zł, powinno dać radę na spokojnie też. Na grafikę zostaje sporo kasy i w ten cenie możesz szukać jakiejś używanej R9 290 (rekomendowana do wieśka3) nawet by sieznalazła.

Ostatnio widziałem kilak kart R9 290 po 1200zł używanym z papierami, gwarancją itp.

~~~~Ęwentualna alternatywa to GTX 980/970 od nVidii, ale nie wiem jak z cenami.

Moim zdaniem możesz coś na spokojnie wykombinować i tym zestawem grać spokojnie w gta5 na full, a wiesiek ... no zależy jak procesor i wgl da radę (wiele też zależy od sterowników i tego jak gra będzie zoptymalizowana x,x).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Przy PS4 ciężko się zgodzić z tym "wywalone na wymagania". Poprzednia generacja i gry na ustawieniach niższych niż pecetowe low, 600p i dropy do 20FPS. To samo spotka aktualną, która już ma prawie 2 lata. 

Ale przy takim budżecie można rozważyć konsolę zwłaszcza, że PC masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...