Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Elfender] Jak zagrać w Elfender

kuba26661

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy znamy gry Plants vs Zombies, kto ich nie zna? Kiedyś powstała gra, którą można nazwać plagiatem PvZ, chociaż nie do końca się to zgadza. Ta gra nazywa się Elfender (lub Elves vs Monsters). Gra była bardzo aktywna 2011 roku (powstał nawet prywatny serwer), ale niestety serwery gry zostały wyłączone 22 listopada 2013 roku, ale nadal są Chińskie serwery które działają :D.

1m15s.png

Zanim przejdę do sedna tego poradnika, napiszę o czym jest ta gra, jakie ma różnice i czy warto zagrać? (jeżeli znasz tą grę pomiń ten spoiler).

Gra opowiada o złym naukowcu, który chciał zawładnąć światem używając do tego stworzonych potworów itp itd. Elfender opiera się na tym co PvZ, musimy siać roślinki by nie dopuścić zombiaków do domu, tylko że tutaj nie tylko się bronimy, tutaj jeszcze atakujemy! Można pomyśleć, że to absurdalne, oraz że ściągnięte z trybu na xboxa na dwa pady, ale nie tutaj to wygląda inaczej, nie stawiasz słoneczników, ani grobów, tylko od razu przechodzisz do akcji stawiając rośliny/potwory. Co około 3 sekundy dostajesz 1 słońce i 1 mięso (do wysyłania potworów). W trybach vs po środku mapy są kamienie, skały i inne cuda, z których po zniszczeniu wychodzi słaby potwór. Są dwa rządki takich. Twoja baza ma określoną liczbę hp (na starcie to 300), które maleje wraz z pociskami/potworami co atakują. Pocisk zwykłej rośliny zabiera 5 hp, podczas gdy zombie zabiera 15. Masz tutaj skille i drzewko rozwoju, za pomocą którego możesz zwiększać hp lub manę (na skille). Gra ma możliwość bitw 3v3 w trybie vs (z ludźmi lub botami). Jest tutaj tryb Adventure, który dzieli się na dwa rodzaje: w jednym walczysz z samymi roślinami, a w drugim z samymi potworami. Są tutaj różne odmienne stworzenia, których nie ma w oryginalnej wersji gry. Jednymi z takich są: Ninja na paralotni, którzy przelatują przez wszystkie twoje rośliny i lecą do twojej bazy (koszt: 15 mięsa); Barbarzyńca, który gra na bębnach i przyspiesza wszystkie chodzące potwory/rośliny w jednej poziomej linii; Arbuz, który wybucha po śmierci itd.

1.Wchodzimy na stronę http://cl.clapalong.com.tw

2.Klikamy niebieski guzik by się zarejestrować formułą
Email
Hasło
Powtórz Hasło
3.Po zarejestrowaniu logujemy się i klikamy pomarańczowy przycisk.
4.Wybieramy dowolny serwer (ja gram na serwerze 7 (i tak z dziwnych powodów przekieruje was na serwer 1)).
5.Kończymy samouczek
6.Po ukończeniu samouczka lądujemy w menu głównym widocznym na zdjęciu poniżej:

28vvpjt.png

Przetłumaczyłem większość menu, dalej większość powinna się domyślić :D
Jeżeli macie jakieś pytania/prośby piszcie pod spodem ;)

kuba4ful.png

mój profil xfire zbieram +siki jeżeli nie pomogłem daj -siki wiem piszę na końcu siki

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...