Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powtórka klasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Mam do was pytanie zawaliłem ten rok fakt zdam normalnie ale na samych 2 co da mi w przyszlosci tylko zawodowkee czego nie przezyje ;(.Tu pojawił mi się pomysł czy jest opcja ze za prośbą moich rodziców nie zostane przepuszczony do szkoly sredniej tylko powtórze klase wiem moze to i glupi pomysl ale dla mnie to bardzo wazne czy jest taka opcja?

Opublikowano

Nie sądzę ­byś w przyszłym roku się uczył ;)

Takiej opcji raczej nie ma. 

Zawodówkę? Do najlepszej szkoły w Twoim mieście raczej cię nie przyjmą. W sumie na te czasy po zawodówce masz prace a po liceum o kierunku humanistycznym i jakichś studiach nie koniecznie. 

784091427630431250239.png

Opublikowano

Jaki problem iść do zawodówki? Przecież potem możesz iść na zaoczne i normalnie mieć technikum bądź liceum.. wystarczy chcieć. 

Opublikowano

Trzeba myśleć wcześniej a nie potem przeżywać, że się ma takie oceny a nie inne bo to tylko i wyłącznie Twoja zasługa :P

Opublikowano

To jest nie możliwe mieć same 2 jeśli się chodzi do szkoły, siedzi się na lekcjach i słucha przynajmniej. 

Jak miałeś same 2 w gimnazjum to zawodówka to jedyna opcja. 

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Czy rodzice myśleli nad tym aby wysłać Cie do szkoły specjalnej? Bo patrząc na Twoje tematy, które tutaj zakładasz myślę, że powinni rozważyć taką opcję

Opublikowano

Czy rodzice myśleli nad tym aby wysłać Cie do szkoły specjalnej? Bo patrząc na Twoje tematy, które tutaj zakładasz myślę, że powinni rozważyć taką opcję

dobry hejt :)

Co do tematu: Jeśli dobrze zdaleś egzaminy w Gimnazjum to dostaniesz się do tech przeciętnego. A jeśli chcesz LO to polecam prywatną, nie jest taka droga, u nas 450zl/msc ale bardzo dobry poziom zdawalności.

Opublikowano

Jeśli koniecznie chcesz kiblować, to możesz napisać taki wniosek.

Nie wiem jaka jest szansa, że Ci to przyjmą, bo pierwszy raz widzę by ktoś chciał kiblować na życzenie.

Nie lepiej próbować się ratować i poprawić jeden lub dwa punktowane przedmioty ?

Za moich czasów ( jak to brzmi xD) z 2 egzaminów gimnazjalnych było max 100 punktów, a wymagania do zwykłych ogólniaków były na poziomie 40-60, więc z samych egzaminów lub z niewielką pomocą ocen można było dostać się do liceum.

Jeśli olałeś egzamin, a do tego masz same 2, to witaj zawodówko.

Ps. Jakim cudem wykręciłeś 2 z takich przedmiotów jak informatyka lub angielski ? xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Moje oceny: angol 2,technika 3 edb 2 fizyka 2 religia 5 chemia 2 polski 3 niemiec 3 wf 3 histori 3 rysunek 4 informatyka 4 wos 4 matma 2 geografia 3 bologia 3.szanse na technikum są? ?

Opublikowano

Moje oceny: angol 2,technika 3 edb 2 fizyka 2 religia 5 chemia 2 polski 3 niemiec 3 wf 3 histori 3 rysunek 4 informatyka 4 wos 4 matma 2 geografia 3 bologia 3.szanse na technikum są? ?

Spokojnie się dostaniesz. Zależy do jakiego jeszcze, ale tak. Może cię nie być na pierwszych listach, ale potem pewnie się w końcu dostaniesz.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Powiem ci, że zawodówka nie jest zła, przynajmniej dostajesz kasę na rękę, a potem do pracy cię każdej przyjmą, bo masz zawód. Jestem już po Technikum, też miałem same dwóje, pod koniec gimbazy miałem ponad przeciętny wynik z egzaminów, a w technikum wyleciałem ze średnią 4.17. Także rób, na co masz ochotę i pierdol ludzi, którzy ci mówią, że nie dasz rady, przeważnie to nieudacznicy, co tylko na garnuszku mamusi w domu grają w PC.

Opublikowano

Człowieku, myślałem, że jest gorzej, bo napisałeś, że masz same 2.I ty z takimi ocenami chcesz poprawiać całą klasę? Do technikum spokojnie powinieneś się dostać, do liceum raczej też, może nie do jakiegoś najlepszego, ale jakiegoś na pewno.Radziłbym ci iść do technikum, bo może faktycznie jest trochę niższy poziom niż w liceum (zależy od szkoły), ale po 4 latach będziesz mieć i zawód i możliwość dalszego kształcenia.

Opublikowano

Z tymi ocenami dostaniesz się na spokojnie do technikum.

btw. Zostanie roku dłużej w klasie to największa głupota jaką byś mógł zrobić.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Według mnie nie ma nic strasznego w zawodówce, uczą cię do zawodu, masz 3 lata nauki, następnie idziesz do LO (Liceum dla Dorosłych) i piszesz Maturkę. :)

Płaczu nie ma, według mnie nawet lepiej, że zawodówka. ;)

Opublikowano

To są przeciętne oceny ucznia kończącego gimnazjum....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...