Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana komponentów

CIESZY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowilem wymienic kilka rzeczy w moim dotychczasowym kompie po wyjsciu GTA5

Teraz mam:

CPU: AMD phenom x4 b50 3.1 ghz

GPU: radeon his hd 5750

PLYTA:asus m4a77td pro

ZASILACZ:modecom carbon mc530

Reszta nie wazna

Wybralem takie cus:

Radeon msi R9 270

asus a88x gamer

zalman z9 usb 3.0 (biorac linijke do reki i liczac te 26 cm karty graficznej chyba ze to nie prawda podane bylo 260mm wiec 26 cm ale ciezko mi w to uwierzyć, ze karta jest taka ogromna)

i teraz sprawa zasilacza wyczytalem ze r9 potrzebuje 2x zlacze 6pin a wg internetu moj zasilacz ma tylko 1 wiec na moj chlopski rozum odpowiedz jest kupuj nowy zasilacz , wyczytalem tez ze na podobne sety max 500W starczy, ale teraz mam 530 wiec albo mam zawyzony albo cos tą moc potrzebuje (moje przypuszczenia) wyczytalem tez ze zasilacze modedcomu raz sa dobre raz nie i teraz pytanie do specjalistow mpc czy da rade moj obecny zasilacz czy kupowac nowy upatrzylem taki z dwoma zlaczami 6pin:

Corsair CX Series 500W CP-9020059-EU

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Ten corsair którego sobie upatrzyłeś jest dobry możesz go kupować tak jak i reszte podzespołów wymienionych przez ciebie 

tylko weź jakąś tańszą płytę bo ta i tak ci się nie przyda a i wtedy będziesz mógł kupic r9 280 

w sumie to nawet nie musisz płyty zmieniać jeśli nie zmieniasz procka 

Opublikowano

Wielkie dzieki wlasnie zastanawiam sie nad kupnem procka AMD FX 6300 ma dobra cene i osiagi wiem ze intel jest lepszy ale mnie nie stac na niego do tego procka i reszty wypatrzylem tansza plyte ktora supportuje amd ASRock 970 Extreme4 co o tym sądzisz?

Opublikowano

wszystko pieknie ale mam ram goodram 4x2gb bo 4gb mi nie czytala plyta a w tej nowej sa tylko 2 sloty na ram wiec wez zapodaj jakis 2x 4gb albo 1x8gb w dobrej cenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...