Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam hostingu Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was w moim temacie . Chciałbym się Was zapytać jaki polecacie hosting Minecraft i powiedzieć dlaczego :) . Nie pisać mi tych hostingów enderchest.pl i fiberhost.pl czy też VPSy | Zapraszam wypowiadania się /// Planuje zrobić serwer 200 slotów PREMIUM :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno maszyny dedykowanej z ovh.pl Jeżeli już chcesz jakiś hosting typowo pod Minecraft to bierz mineserv.eu ;)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Według mnie najlepszym wyborem jest aktualnie Crafrserve.pl - stabilne serwery, super kontakt z supportem i zdecydowanie najładniejszy panel na rynku. Bardzo podobną ofertę ma pukawka, mam wrażenie, że te hostingi są identyczne pod względem jakości, ale tam jest już gorzej z panelem. 

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno maszyny dedykowanej z ovh.pl Jeżeli już chcesz jakiś hosting typowo pod Minecraft to bierz mineserv.eu ;)

slepy jestes? on nie chce vps... ps: polecam pukawka.pl

Opublikowano

@HARD_1337
@ziembi_02

VPS to nie to samo co maszyna dedykowana... (wasz poziom wiedzy jest bliski dna)
Pod 200 slotów raczej tylko i wyłącznie maszyna dedykowana. Na żadnym hostingu nie dostaniesz pełnej kontroli nad serwerm poprzez SSH która przy dużych projektach/serwerach jest przydatna.

Także ja polecam ovh bądź soyoustart (ovh tylko że taniej)

Opublikowano

Na serwer 200 slotowy najlepszym rozwiązaniem będzie maszyna dedykowana. Postawisz na niej serwer, stronę i tsa. Według mnie powinieneś zapoznać się z ofertą maszyn dedykowanych firmy mintshost.pl

https://www.mintshost.pl/dedykowane.php
Poza tym mineserv o ile się nie mylę ma też ofertę slotową.
Btw. nie spodziewałeś się chyba, że za maszynie za 30 zł z teoretycznie nielimitowanymi parametrami postawisz 200 slotowy serwer.
Opublikowano

Wybierałbym ofertę MaxCraft.pl, czyli hosting Pukawka.pl. 

Dlaczego?

Dobre oferty slotowe. 

- Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Dużo opcji ze strony panelu klienta.

Łatwy panel klienta. 

- Dobra opinia
Jest tam oferta za 28zl pakiet BEZ LIMITU RAMU

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten.
Jak masz jakie pytania to pisz na PW :-)

Opublikowano

Polecam OVH.pl:

Dlaczego?

Dobre maszyny.

Dobry kontakt.

Dobre łączę(najlepsze które znam z hostingów).

Najlepszy DDOS w ofercie od wszystkich hostingów.

Drogie maszyny ale opłaca się...

banner.png

Opublikowano

Pukawka jest dobra też ;)

Sprzęt na którym pracuje :)

PŁYTA GŁÓWNA ASRock Z87 Extreme3 PROCESOR Intel CORE I5-4670K 3.4GHz KARTA GRAFICZNA Gigabyte GeForce GTX770 KARTA DŹWIĘKOWA Creative XFI Titanium HD CHŁODZENIE SilentiumPC Fortis HE1225 ZASILACZ Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W
PAMIĘĆ RAM Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 DYSK SSD Plextor M5 Pro 2,5'' 128GB DYSK HDD Seagate 1 TB Barracuda ST1000DM003 NAPĘD DVD SAMSUNG S224BB OBUDOWA SilentiumPC Regnum L50 Pure Black SYSTEM OPERACYJNY Windows 7 Professional

Opublikowano

Jak dla mnie, w PL nie ma aż tak dobrych serwerów żeby czysto i idealnie działały przy 200osobach

Polecam sprawdzić serwery w Niemczech i krajach przylegających do PL

Ping wzrośnie tylko o kilka i nie będzie się zwiększał a jak wiadomo Niemcy jak coś robią to robią to dobrze.

Nie brałem nigdy zagranicznych serwerów do MC ale na CS czy SA:MP dobrze się spisują serwery z Włoch.

A tak z PL polecam Craftserve, miałem tam i nie było problemu a lubię czasami dodawać coś co sprawdza serwer, rzeczy typu 4k potworów i sprawdzać PIN na innej mapce i nie było najgorzej

Wg kilka osób powyżej powinno warny zarobić za pisanie o hostingach których nie chciałeś

TEMAT

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (a miałem i jeszcze kilka dni "serwerek" na Craftserve), że bywają problemy jak na każdej serwerowni. Z tą różnicą, że tu aż za dużo w krótkim okresie czasu.

Pod Vanilla minecraft hosting jest OK i będzie to hulało jak malina, ale jak ktoś planuje serwer z modami to czasem może trafić na niespodziankę z OutOfMemory. Ja taką trafiłem przy 3.5GB RAM.

Kolejna niespodzianka to mój serwer (cauldron) zżerał więcej ramu niż to konieczne na start. Po odpaleniu tego samego serwera (bez tykania konfigu serwera PC 1:1 Craftserve) na moim komputerze w 2GB się mieścił. Na hostingu 3.5GB i mało. Co więcej. Na innym hostingu serwer zachowuje się tak jak na PC. Zaznaczę, że miałem zmodowany serwer.

Jak dla mnie to ciekawostka, ale nawet nie pytałem supportu co nakombinowali bo pewnie odpowiedź byłaby zdawkowa.

Po prostu po zgłoszeniu problemów z MOTD i tonie odpowiedzi na ten temat odechciało mi się. Po za tym po miesiącu czasu MOTD dalej czasem nie chce działać i pod serwerem klient widzi informację o połączeniu się bezpośrednio.

Konsola sprawia wrażenie niestabilnej i czasem nie widzi serwera (co poważnie utrudnia debugowanie serwera on-live). Pewniej było pobrać log poprzez ftp i poczytać. FTP działa bez zająknięcia.

Do tego dochodzi utrudnianie życia w komunikacji serwera ze światem. RCON, tylko do ich własnego sklepu. Plugin na konsolę zdalną? Też nie da rady. Zarobki ze sklepu idą wyłącznie do kieszeni Craftserve (Powinno być to wyszczególnione w opisie usługi).

Tak więc nie jest to usługa nastawiona na większy serwer a 1000s uważam, że można wsadzić między bajki. Po za tym tak duże serwery zazwyczaj lecą po bungeecordzie.

Co do limitów, są one w zupełności wystarczające. Ludzie mają tendencję do nadużywania dysków i olewania MySQL, jeśli nie mają bata nad głową.

Z technicznego punktu widzenia to bardzo dobry ruch z ich strony.

Kolejna dobra strona ich hostingu to fakt przydzielania większego czasu CPU na sam start serwera.

Niespodzianka? Wieczorem parametr xmx16G. Rano przychodzę a tu xmx8G (co i tak za tę cenę jest dobre).

W podsumowaniu, wyprowadziłem się w obawie przed problemami ze stabilnością.

Myślę ze ten cytat odwiedzie cię od Csrv

A może jakiś cloud by cię zainteresował 

https://www.runabove.com/index.xml
Opublikowano

Jeżeli szukasz czegoś dobrego i opłacalnego, to polecam jak najbardziej hosting Pukawka.pl, ewentualnie CraftServe

- Dobre maszyny

- Szybko, pomocny odpisujący Support

- Oferty są opłacalne

- Wielofunkcyjny panel klienta.

Co do hostingu CraftServe, to równa się średnio z Pukawką. 

Opublikowano

http://maxcraft.pl/bezlimitu/(to marka Pukawki)
Dla czego?
Bo dajemy wysoką jakość w rozsądnej cenie.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Według mnie, craftserve jest średnim pomysłem - nie udostępniają portu pod RCON, poza tym jest super, jeżeli natomiast chodzi o pukawkę to oferta prawie identyczna, z tą różnicą, że o 2 zł tańsza i udostępniają port pod RCON, jedyna wada to fakt, że nie można posiadać tam dwóch kont FTP dla jednego serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...