Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiecej Fps w minecraft uciagnie ten komputer ?

kometka25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otoz moj problem polega na tym iz grajac w minecraft na jakims serwerze na spawnie mam zwykle 5-8 fps a czasem nawe 3-1 fps ...Chcialam sie dowiedziec czy da rade w jakis sposob jeszcze zwiekszyc Fps bedac na serwerach :)

Dane komputera

Procesor: Intel® Core  i3-2330M CPU @ 2.20ghz 2.20 ghz ( 2 rdzeniowy)

Typ systemu : Windows 7 home premium 64 bit

Karta Graficzna: Intel® HD Graphics Family

Laptop: Dell  Inspiron N5050

Co do dzialan to posiadam optifine , Podkrecalam tez grafike , minecraft ustawiony na maksymalne fps + wylaczone wszystkie animacje oraz co jakis czas czyszczony adwcleanerem

Opublikowano

O jezu jak ja Ci współczuje. Ta karta graficzna... Mam tę samą i wiem Ci że raczej nic więcej nie wyciągniesz, ale dosyć procek dobry. Polecam też zmienić windowasa na xp lub na 7-32bity. Raczej dla mnie z tym sprzętem nic nie zrobisz :/

Opublikowano

Kolega na górze ma rację.

Ale masz tu kilka sposobów.

Jeżeli masz włączonego minecrafta klikasz lprawym  na pasek zadań  i ' menadzer zadań 'lub ctrl+alt+del i wyskoczy ci okienko klikasz na  'Aplikacje' minecraft 'przejdz do procesu'

'Ustaw Priorytet ' i 'Wysoki

Następny sposób jest taki że wchodzisz w komputer 'właściwości ' 'Zaawansowane' 'Wydajność Efekty wizualne planowanie użycia procesora wykorzystanie pamięci i pamięc wizualna' Klikasz 'Ustawienia' 'Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności' Zastosuj i ok

To wsumie poprawia jakość całego kompa ale wygląd komputera się zmienić ale póżniej możesz ustawić tak jak było wcześniej.

Trzecim sposobem jest pobranie GameBoostera 

Pobierz Optifine 

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na tym kompie to raczej nie wyciągnieś więcej.Radzę wymiana grafiki,zainstalowanie win xp i spróbuj powyłanczać wszystkie inne programy oprócz minecraft.To wtedy powinno o te 2-3fps więcej.Ale radził bym kupno nowego pc-ta.

juto50.jpg

Opublikowano

Na tym kompie to raczej nie wyciągnieś więcej.Radzę wymiana grafiki,zainstalowanie win xp i spróbuj powyłanczać wszystkie inne programy oprócz minecraft.To wtedy powinno o te 2-3fps więcej.Ale radził bym kupno nowego pc-ta.

Nom wymiana grafiki w LAPTOPIE to życzę powodzenia 

A wracając do tematu integra nie pograsz sobie zbytnio 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...