Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw za 5000zł

plshot11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam prośbę aby ktoś kto się na tym zna złożył mi zestaw do 5000 zł. Może być jakaś nadpłata ale bez przesady. Komputer będzie przeznaczony do gier i w niedalekiej przyszłości jakieś programiki. 

Opublikowano

Taki zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/SkRtPz/

+ kod rabatowy:

• Promocja #18 GB pendrive Kingston za złotówkę i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Dodaj do koszyka 8 GB pendrive Kingston (Kliknij tu!) razem z podzespołami
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: LP4VT3IVI0
  • Koszty wysyłki i cena karty sieciowej zostaną zmienione automatycznie - gotowe!
  • Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!)
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe!

Opublikowano

Zamiast GTX980 proponuję wrzucić 970, chłodzenie na NH-D15, MOBO na AsRock Z97 Extreme3, buda może na Obsidiana 450D ?

Według mnie szkoda tak kroić na całej reszcie zwłaszcza przed premierą nowego Radeusza (według zapowiedzie jedynego, który nie będzie kotletem).

Opublikowano

Ewentualnie możesz zmienić grafikę na Radeona, który jest wydajniejszy (powinien być teoretycznie, ale AMD się opierdala ze sterownikami).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ewentualnie możesz zmienić grafikę na Radeona, który jest wydajniejszy (powinien być teoretycznie, ale AMD się opierdala ze sterownikami).

Yyy. Pokaż mi radeona wydajniejszego od 980tki.

Po co zmieniać chłodzenie na lepsze skoro jest już dobre. Lepiej zaoszczędzić na karcie nie tracąc wiele mocy i wziąć to: http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-ftw-acx-2-0-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-04g-p4-2978-kr-667984/lub http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-970-amp-omega-core-edition-4gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-3xdp-zt-90106-10p-710777/ .

Wtedy masz kasę na lepszą obudowę np Corsair 300R i lepszy zasilacz CM G550M albo coś wyżej typu Antech True Power Gold 550W.

A skoro możesz wydać więcej to pomyśl o większym SSD.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Chłodzenie jest dobre. Czy autor będzie robił jakieś mega OC? Raczej nie.

Po po co mu Z97 Pro-Gamer ? Równie dobrze można wpakować najtańszą płytę na Z97, wyjdzie na to samo.

Grandis jest dobry w budżecie do 170zł.

Opublikowano

hmm to w końcu co brać ? :D bo jtr chcę zamawiać 

Zależy, czego oczekujesz po tym sprzęcie i czy masz zamiar podkręcać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...