Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue Screen i reset kompa

SuperKeruj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. 

Mam problem, a mianowicie Blue Screen. Ten blue screen dręczy mnie już od miesiąca. A mianowicie nie wiadomo kiedy gdy gram w grę zacina mi się gra i słychac tylko tzzzz... I tak samo jak oglądam film na yt po jakimś czasie jest tylko tzzz... Ostatnio mniej, ale i tak nie daje mi to spokoju. Udało mi się wyłapac że jest to jakiś błąd atikmpag.sys ale nie wiem co to za błąd. I jeśli zresetuje kompa do stanu fabrycznego, to czy będę miał nadal ten błąd?

PS: Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem xD

Opublikowano

Ja miałem kilka razy Blue Screen'a. Za każdym razem jak mi się pokazywał to już wiedziałem że będę musiał system na nowo wgrać bo nie będę mógł nic na tym kompie zrobić. Uruchamiałem PC. Kilka sekund, blue screen i kicha :P 

http://www.solvusoft.com/pl/files/bsod-b%C5%82%C4%85d-niebieskiego-ekranu/sys/windows/microsoft/windows-8-pro/atikmpag-sys/

http://windows7forum.pl/bsod-prawdopodobnie-powodowany-przez-atikmpag-sys-26472-t

Mocne tzzz miałem jak mi grafa zdychała :P Przegrzewała się ( przy graniu )

Spróbuj :

przywrócenie systemu do dnia w którym nie było tych blue screen'ów itp.

albo wgraj na nowo system. Może to coś pomoże :)

Powodzenia ^^

­

Opublikowano

Wgraj sterowniki najnowsze do karty graficznej i chipsetu.

Sprawdź jeszcze temp programem hw monitor pod obciążeniem

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...