Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VetixGames

Wersja serwera Minecraft :)  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka wersja serwera? ^^

• 1.7.X
      5
    • 1.8.X
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam ogólne pytanie, jaką wersje serwera byście chcieli?
Proszę o głosowanie w ankiecie oraz uzasadnienie swojego zdania.

;-) ;-)

Opublikowano

Mi się najlepiej gra na 1.7.x, i najwięcej osób tej wersji używa.

No i jakos 1.8 mi nie przypadł do gustu, ale ty powinieneś wybrać wersję którą chcesz.

Opublikowano

Mi również najlepiej gra się na 1.7.X

Fakt faktem, że więcej ciekawych rzeczy jest na 1.8.X (ta tablista, etc), jednak wolę 1.7.X i większość osób jakie znam też gra tylko na 1.7.X

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mi również najlepiej gra się na 1.7.X

Fakt faktem, że więcej ciekawych rzeczy jest na 1.8.X (ta tablista, etc), jednak wolę 1.7.X i większość osób jakie znam też gra tylko na 1.7.X

Dzięki za odpowiedź! :D

Czekam na następne.

;-) ;-)

Opublikowano

Z pewnością 1.8.x jest lepszą wersją dzięki optymalizacji gry, zmiany tablisty, dodaniu kolejnych funkcji przydatnych dla programistów, nowe bloki. Jednak problem z tą wersją jest taki, że mało kto na nie gra, bo większość użytkowników nie posiada premium i gra na minecraft by zyczu, który ma problem z instalacją 1.8. Kolejnym mankamentem są serwery, które pozostały na 1.7.x więc gracze nie potrzebują aktualizacji gry. 

Opublikowano

Jak koledzy wyzej napisali

Wersja 1.8.x wnosi wiele nowosci, drzwi itd...

Jednak wiekszosc serwerow jest na wersje 1.7.x 

Ale te nowe albo i stare są altualozwwane do 1.8.x

Pluginy takze sa pisane na 1.8

Ale sam osobiscie wole 1.7.x

Opublikowano

Według mnie to zależy od tego jaki serwer chcesz zrobić ETC. Czy mają to być mody, pluginy albo czysty. No i z tego co zdążyłem zauważyć zmienił się sposób uruchamiania minecrafta i jest troche trudniej niz było wcześniej. Możecie powiedzieć głupia aktualizacja utrudnia uruchamiani gry. Otóż NIE na 1.7.10 pod nowsze forge też jest inny sposób ładowania MC lecz na plus jest dodany pasek postępu uruchamiania gry który nie wiem czemu nie działa z OptiFinem

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...