Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka wersja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość osób nie poleca grania na 1.8, ale w sumie nie wiem dlaczego, mi tam ta wersja nie przeszkadza. Wydaję mi się, że lepiej tworzyć na 1.8, prędzej i później i tak wszystko pójdzie do przodu. 

Opublikowano

Wersja 1.7.2 była polecana jakiś czas temu i teraz trzeba się cofać do przodu i wybrać wersje 1.8. Nie można cały czas siedzieć na 1.7. Nawet powiem, że wersja 1.8 jest lepsza pod względem nowości i tablisty. 

Opublikowano

UP "trzeba się cofać do przodu" - śmiechłem xD.

1.8 Wszystko idzie do przodu, mniej ramu zabiera, wydajniejsze, brak bugów itd...

Opublikowano

Zrób pierw 1.8 i zobaczysz bugi silnika :) 

Chwilowo 1.7 nie ma bugów, po 1.7 jak wejdzie 1.9 to polecam mocno za aktualizować na 1.9 bo mają wejść do gry tarcze, zatrute strzały i inne rzeczy.

banner.png

Opublikowano

Zrób pierw 1.8 i zobaczysz bugi silnika :) 

Chwilowo 1.7 nie ma bugów, po 1.7 jak wejdzie 1.9 to polecam mocno za aktualizować na 1.9 bo mają wejść do gry tarcze, zatrute strzały i inne rzeczy.

Serwer 1.8 przeciwnie do już mocno przestarzałej 1.7 nie ma bugów ;) Zobacz sobie przykładowo na bug z NBT tagiem, który wywala cały serwer. ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Serwer 1.8 przeciwnie do już mocno przestarzałej 1.7 nie ma bugów ;) Zobacz sobie przykładowo na bug z NBT tagiem, który wywala cały serwer. ;)

Nie zgodzę się, są ludzie którzy poprawiają takie błędy krytyczne i można dalej cieszyć się wersją 1.7 nie martwiąc się o to że ktoś wywali serwer.

https://drive.google.com/file/d/0B4rX_ssomj86X1E5Y3pRT0JxdnM/view
https://www.virustotal.com/pl/url/c48f1b6dd578ba6eaf36284672d339e261dae73a6b2eab93a555856778e37079/analysis/1430327668/

@topic

oczywiście że multiwersja czyli 1.7.10 które obsługuje wersje klienta od 1.7.2 do 1.8.X no i jest bez bugów krytycznych, link up.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...