Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki dysk twardy

luzny1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

budżet? pojemność? ssd czy hdd ? wymieniać dalej ? sprecyzuj czy to jedyny czy dodatkowy dysk.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH

Temat jest o dysku twardym czyli HDD a nie SSD.

@topic

Seagate Desktop SSHD

or

Seagate 1 TB Barracuda

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

@Kycek co ty piszesz xD Przecież SSD to też dysk twardy, więc ogar trochę lub poczytaj.

A tutaj masz screen: wpisałem dysk twardy i jest propozycja "ssd":

http://scr.hu/1r47/505u6

#Topic Skoro HDD to od razu powiem ci, że mniejszy niż 1TB nie opłaca się brać, przy aktualnym rozwoju, bo nawet głupia gra zajmuje 50GB. A co do firmy to ja ci radę dyski firmy "WD" (nie seria Green). I nie bierz hybrydy, bo o ile teraz nie wiem, to z rok temu jak wychodziło ich sporo, to były bardzo, ale to bardzo awaryjne, dlatego jeżeli HDD to samo HDD.

Opublikowano

@UP a przetłumacz sobie angielska nazwę skrótu SSD a HDD. I skoro mówisz ze awaryjne były rok temu i teraz nie wiesz to po co sie wypowiadasz na ten temat. Dla jego potrzeb wystarczy barracuda moim zdaniem.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

to czemu jak ktoś podaje swój komputer i ma ssd to po prostu piszę np.: "dysk twardy: Crucial M500 120GB SSD". Mówiłem ogarnij jak chcesz się czepiać pierdół to idź to robić gdzie indziej, bo nikt tego nie oddziela.

A co do tego, że były awaryjne wtedy, to hym... no nie słyszałem o tym, żeby coś z tym zrobili, i żeby SSHD były jakoś popularne teraz. Już się ludzie nauczyli, że to syf i tyle. Więc ty czytaj, druga sprawa, że to jest pamięć Cache do najczęściej używanych plików więc niemal nie odczuwalna różnica, a większe prawdopodobieństwo, że coś się sypnie. Chcesz się sprzeczać to rób to gdzie indziej lub sam czytaj jak dużo było skarg na ten system (łączenie SSD i HDD).

Dla jego potrzeb wystarczy też WD a cena podobna, ale Barracuda ma mniej zwolenników, bo wypuścili więcej wadliwych modeli. Gdybym nie był w temacie to po co bym miał pisać. Ty się czepiasz nazewnictwa, bo nie znasz się widocznie na niczym poza barracudą z nazwy i definicji SSD i HDD.

#Topic Ale zależy gdzie chcesz kupić jeszcze, allegro może być czy tylko jakiś sklep typu morele, czy procpu ?

Opublikowano

Ok, najlepszym wyborem będzie chyba allegro. Zaraz coś ci podeślę, ale poczekaj do rana aż ktoś jeszcze ci coś poleci lepszego może ;)

Link:

http://allegro.pl/dysk-twardy-wd-caviar-blue-1tb-wd10ezex-64mb-i5354750138.html 

Parę złotych więcej, ale dobry jest ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...