Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Lux

Unga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie, dość często gram lux, ale no nie wiem czy nie jest zbyt dobra czy ja po prostu nie potrafię grać. Gdzie grać Lux : Bot, top czy mid ? ... Jak kupować przedmioty aby być w miarę dobrym. Wiadomo jak trafią mi się słabi przeciwnicy to mam nawet status 17+. I jaką jeszcze warto postacią grać, która jest dobra ale łatwa. Nauczyłam się troszkę taric ale nie lubię taką metodą bić. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Lux najbardziej na mida i jako supp, ale na topie też da się nią ugrać, chociaż może być ciężko, bo tam raczej idzie się postaciami, które są wytrzymałe i mają dmg, a Lux jest papierkiem (chociaż tarczę ma dobrą).  Grail/Morelo, Sorcerer's (butki), Luden's Echo, Void Staff, Zhoyna, Rabadon.

Co do innej postaci, to obojętnie jaka linia? Czy na mida?

Opublikowano

Lux najbardziej na mida i jako supp, ale na topie też da się nią ugrać, chociaż może być ciężko, bo tam raczej idzie się postaciami, które są wytrzymałe i mają dmg, a Lux jest papierkiem (chociaż tarczę ma dobrą).  Grail/Morelo, Sorcerer's (butki), Luden's Echo, Void Staff, Zhoyna, Rabadon.

Co do innej postaci, to obojętnie jaka linia? Czy na mida?

Tak obojętnie jaka ;) 

Opublikowano

Hmm, LB, Katarina, Ahri na mida, do jungli Gragas, Sejuani, na suppka Braum, Nauti, Janna. Sporo tych postaci ogólnie jest. W sumie tutaj masz listę: http://www.mpcforum.pl/topic/1408322-wielka-tier-lista-mpc/

Co do buildu Lux, to jeżeli grasz na midzie vs Zedowi czy innej postaci ad, to najlepiej postaraj się jak najszybciej kupić Zhonya (armor), przynajmniej ja tak robię (jako 2-3 item), mi jest tak wygodnie :p

Opublikowano

Dziękuje Ci bardzo za pomoc :) Można zamknąć 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...