Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz a karta graficzna

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę zakupić nową kartę graficzną a dokładniej GTX 970 od Gigabyte (GAMING G1) i nie wiem, czy mój zasilacz da radę.

Mój obecny PC :

CPU: i5 3570

MOBO: H61M-P20/W8

Ram: 8 Gb DDR3

Zasilacz : AeroCool 450W

Nagaradzam plusami

Opublikowano

Ciężko jest to dokładnie ocenić. Na maksymalnym obciążeniu powinno wytrzymać. Ten zasilacz ma nawet przyzwoitą linię 12V więc raczej nic się nie powinno dziać. GTX podaje, że minimalna moc zasilacza to 500W, ale Aerocool to przyzwoita marka, więc te 50W różnicy to niewiele. Moim zdaniem powinien uciągnąć.

Opublikowano

Ja bym nie ryzykował tylko dał 100zł za używanego chiftec'a na allegro. Ja takiego ostatnio za 116zł kupiłem o mocy 550W i super działa z grafiką R9 270X.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ja nie mówię, że nie jest markowy, ale ja np. wolę mieć zapas mocy, dlatego poniżej 550W nie zejdę. Ale po dodawaj TDP wszystkie i po problemie, ale patrz na to, że zasilacz też ma daną sprawność i zazwyczaj jest to 80+, ale ws praktyce zasilacz ma tak naprawdę ponad 90% swojej mocy i tak też licz, a nie 450W czyste.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...